Dodaj do ulubionych

IAMSCruelty.com

IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 01:13
fakty o firmie Iams Eucanuba
co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • wadera2 Re: IAMSCruelty.com 14.10.03, 13:40
      Myślę, że to firma, która powinna jak najszybciej zaprzestać swoich praktyk, ja
      w każdym razie już nie kupuję ich produktów. Ale mam złą wiadomość - na stronie
      organizacji PETA znajduje się cały spis takich właśnie firm i sa to praktycznie
      wszystkie znane mi wyroby dla kotów, łącznie z tymi supermarketowymi,i kilka
      nieznanych mi - nie chcę wymieniac.Tylko jednej firmy tam nie ma, ale jakiej
      moge napisać na priv, bo nie mam zamiaru uprawiać jakiejś reklamy na forum.
      W kazdym razie bardzo smutna sprawa, te firmy niby maja jako misję zapewnić
      zdrową karmę dla zwierząt, a w rzeczywistości...Wiadomo :-(((
      • marialudwika Re: IAMSCruelty.com 14.10.03, 14:05
        A czy mozesz napisac czy Hills Veterinary Science Plan jest tam
        wspomniana/PETA/.Pozdrawiam
        ml
        • Gość: didi Re: IAMSCruelty.com IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 18:33
          przypuszczam ze chodzi ci o Hill's Pet Nutrition ktore nalezy do koncernu
          Colgate-Palmolive Co. (Ajax, Fab, Hills Pet Nutrition, Mennen, Palmolive,
          SoftSoap, Speed Stick) - wiec owszem testuja
          www.peta.org/mall/cc/cctest.html tu znajdziesz nazwy firm ktore testuja
          na zwierzetach

a tu masz wypisane firmy ktore nie testuja na zwierzetach:
          www.peta.org/mall/cc/ccdonttest1.html
          obawiam sie jednak ze produktow zadnej z nich nie ma w polsce
          • saavage Re: IAMSCruelty.com 16.10.03, 11:52
            Witam,

jesli chodzi o firmy np. kosmetyczne, ktore nie testuja na zwierzetach, to np.
            Avon jest dostepny w Polsce.
            Poza tym wydaje mi sie, ze firmy polskie, nasze lokalne, na pewno sie nie
            znajda na tej liscie, a tez maja na opakowaniu notke "nie testowane na
            zwierzetach"...

Pozdrawiam
      • Gość: didi Re: IAMSCruelty.com IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 18:35
        jesli ta firma o ktorej wspominasz nie testuje na zwierzetach to jak
        najbardziej zasluguje na to aby wymienic jej nazwe na tym forum, nie jest to
        zadna reklama raczej wzajemna pomoc forumowiczow
        pozdr
        • Gość: marialudwika Re: IAMSCruelty.com IP: *.solcon.nl 15.10.03, 19:53
          Czy to nie jest przypadkiem SOLID GOLD????
          Pozdro
          ml
          • wadera2 Re: IAMSCruelty.com 15.10.03, 21:27
            O ile wiem - to taką firmą jest Royal Canin.
    • astrit Re: IAMSCruelty.com 16.10.03, 12:28
      Naisałam w innym wątku:
      "Szczerze? Nie wiem ile prawdy jest w tych opowieściach o testach karmy na
      zwierzętach. Może to taka sama historia jak z kotkami bonsai. Jakiś czas temu
      miałam okazję obserwować testy karmy dla kotów i psów, przeprowadzane na
      wrocławskiej Akademii Rolniczej, na weterynarii. Wcale to tak nie wyglądało.
      Koty były zamknięte w dużym pomieszczeniu, gdzie każdy miał swoje posłanie - w
      otwartej klatce, psy miały dużą zagrodę i kojce. Kilka razy dziennie poza
      badaniami - waga, temperatura, próbki kału itp. przydzielone osoby zajmowały
      się rozrywkami zwierząt - psy ganiały za zabawkami, koty były głaskane, i psy i
      koty były dopieszczane by zapewnić im odpowiedni komfort psychiczny, żeby stres
      nie wpłynął na wyniki badań. Zwierzaki na prawdę nie wyglądały na
      nieszczęśliwe."
      • Gość: Kate Re: IAMSCruelty.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 14:04
        Tutaj możesz sobie zobaczyć, jakie rzeczywiście "wspaniałe" warunki mają
        zwierzęta w tych testach... www.petatv.com żeby oglądnąć te materiały
        wchodzisz na Cruel Science, potem lams Cruelty i Menu Foods. Możesz sobie przy
        okazji obejrzeć też inne filmy PETY.

Ja osobiście uważam, że obojętnie jakiego typu doświadczenia, testy lub
        eksperymenty na zwierzętach to zwykłe BARBARZYŃSTWO, a do tego jeszcze w
        dzisiejszym rozwiniętym świecie całkowicie niepotrzebne!!!
        • Gość: Tigra Re: IAMSCruelty.com IP: *.solcon.nl 16.10.03, 17:02
          Wlasnie obejrzyj sobie video!!!!! To jest znecanie sie nad zwierzetami!!
          tigra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka