Gość: hasło? praca; odzew-ojczyzna IP: *.aster.pl / 10.64.6.* 13.11.03, 17:03 Mam nadzieje ze tym razem, ktos pojdzie do wiezienia, bez "zawiasów", na pełne dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Stosunek do zwierzat .. IP: 194.76.49.* 13.11.03, 17:12 jest miara naszego ucywilizowania. Polska w tej kategori to totalna dzicz. Przykro jak sie takie rzeczy czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALK Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.unisi.it / 172.16.39.* 13.11.03, 17:13 Nie czytałam artykułu na ten temat (jestem poza Polską), ale jeśli coś tak okropnego dzieje się w Polsce, to nie tylko prokuratura winna się tym zająć, ale także wszyscy, których ta sprawa poruszyła. Powinno się bojkotować wyroby wymienionych w artykule zakładów mięsnych. Być może wtedy inne zakłady, które postępują podobnie, z obawy o straty finansowe zaprzestaną stosowania tak karygodnej procedury uboju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikkele Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: 212.106.0.* 13.11.03, 17:47 Gość portalu: ALK napisał(a): >Powinno się bojkotować wyroby wymienionych w > artykule zakładów mięsnych. Być może wtedy inne zakłady... Pozwolcie ze dokoncze zdanie: ...inne zaklady przez tydzien, gora dwa beda sie pilnowaly i wszystkim zaufanym pracownikom pogroza palcem, przez miesiac lub dwa nie beda nikogo obcego bez obszukania wpuszczac 'na zaklad', PRZEDE WSZYSTKIM beda sie cieszyc ze 'wykoszono' im konkurencje i moga po wyzszych cena sprzedac nawet wiecej towaru. Nie badzcie naiwni, w setkach tysiecy gospodarstw rolnych ( polskich, narodowych, rodzinnych i tradycyjnych) codziennie dochodzi do bestialskich mordow zwierzat rzeznych zabijanych palka, mlotkiem, siekiera lub czymkolwiek innym byle ciezkim. Gdzie jest zmilowanie dla tak zabijanych zwierzat? Gdzie Wasza wrazliwosc i sluszny gniew skierowany wobec Polaka, Chlopa i mordercy zwierzat? Zaklad przetworczy nie bierze swojej nazwy z nikad to jest fabryka w ktore ubijanych jest rocznie ok 300000 swin. Przypadki i wypadki zawsze sie zdarzaja. Poza tym pracuja tam nie zwyrodnialcy i zboczency, dreczyciele zwierzat tylko normalni ludzie, ktorzy maja do najblizszego miasta 50 km i innej pracy w ich rejonie nie ma. Nie kazdy pracujacy w rzezni lubi taka prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhonda Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: 130.76.42.* 13.11.03, 18:31 Gość portalu: Mikkele napisał(a): > > Zaklad przetworczy nie bierze swojej nazwy z nikad to jest > fabryka w ktore ubijanych jest rocznie ok 300000 swin. > Przypadki i wypadki zawsze sie zdarzaja. Poza tym pracuja tam > nie zwyrodnialcy i zboczency, dreczyciele zwierzat tylko > normalni ludzie, ktorzy maja do najblizszego miasta 50 km i > innej pracy w ich rejonie nie ma. Nie kazdy pracujacy w rzezni > lubi taka prace. W taki okrutny sposob mordowac zwierzeta moze tylko zwyrodnialec i zboczeniec a nie normalny czlowiek. Mikkele chyba sam jest pracownikiem rzezni i dla niego takie barbarzynskie traktowanie zwierzat to normalka. Jestem przekonana ze ogromna wiekszosc Polakow nie podziela opinii Mikkele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_lucyna Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: 62.135.19.* 13.11.03, 17:18 MIALAM KIEDYS W RZEZNIACH PRAKTYKI ,PONIEWAZ CHODZILAM DO TECH PRZEM SPOZ O KIERUNKU PRZETW MIESNEWIEM CO SIE TAM DZIEJE .WSZEDZIE SA LUDZIE I LUDZISKA JAK W KAZYNM ZAWODZIE TAK I TU JEST PEWNA GRUPA LUDZI ZNECAJACA SIE NAD ZWIERZETAMI .DO OPARZELNIKA (DO WRZATKU SA WRZUCANE SZTUKI PO TWZ KLUCIU A WIEC BEZ KRWI I TAK JAK KURCZAK MIMO ODCIECIA GLOWY SKACZE JESZCZE KILKA SEKUND TAK PEWNIE I TU TAK BYLO .NIE BRONIE ALE TRZEBA NAPISAC WSZYSTKO JAK ODBYWA SIE UBOJ. ALE JAK SWIAT SWIATEM LUDZIE ZAWSZE WYKOZRYSTYWLUI SILE I DOKUCZLI MALUCZKIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek do ewa_lucyny IP: 194.76.49.* 13.11.03, 17:32 Jak cos piszesz, to najpierw sie zastanow. Tu widac wyraznie, ze zwierze jest zywe, ryczy z bolu, i nic nie wytlumaczy takiego postepowania. Jak masz jakies watpliwosci, to wyka sie sama w tej wannie/oparzelniku .. Gość portalu: ewa_lucyna napisał(a): > MIALAM KIEDYS W RZEZNIACH PRAKTYKI ,PONIEWAZ CHODZILAM DO TECH > PRZEM SPOZ O KIERUNKU PRZETW MIESNEWIEM CO SIE TAM > DZIEJE .WSZEDZIE SA LUDZIE I LUDZISKA JAK W KAZYNM ZAWODZIE TAK > I TU JEST PEWNA GRUPA LUDZI ZNECAJACA SIE NAD ZWIERZETAMI .DO > OPARZELNIKA (DO WRZATKU SA WRZUCANE SZTUKI PO TWZ KLUCIU A WIEC > BEZ KRWI I TAK JAK KURCZAK MIMO ODCIECIA GLOWY SKACZE JESZCZE > KILKA SEKUND TAK PEWNIE I TU TAK BYLO .NIE BRONIE ALE TRZEBA > NAPISAC WSZYSTKO JAK ODBYWA SIE UBOJ. ALE JAK SWIAT SWIATEM > LUDZIE ZAWSZE WYKOZRYSTYWLUI SILE I DOKUCZLI MALUCZKIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: *.freeway.pl / 172.16.1.* 13.11.03, 17:29 Czy jak mój kot łapie w stodole myszy to jest też bestialskie mordowanie zwierząt? Przypominam, że kot zanim zabije mysz to ją ostro dręczy. Czy to też podpada pod jakiś paragraf? BO już nie będę pisał co się dzieje w czasie aborcji. Dlaczego nie ma aborcji ze znieczuleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Aborcja jest dobrowolna .. IP: 194.76.49.* 13.11.03, 17:34 ty Katoliku przez duze K. Gość portalu: Super DidzeJ Heniu napisał(a): > Czy jak mój kot łapie w stodole myszy to jest też bestialskie > mordowanie zwierząt? Przypominam, że kot zanim zabije mysz to > ją ostro dręczy. Czy to też podpada pod jakiś paragraf? > BO już nie będę pisał co się dzieje w czasie aborcji. Dlaczego > nie ma aborcji ze znieczuleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romrk Re: Aborcja jest dobrowolna .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 17:39 A ty to może jesteś buddystą? Taki odważny a jak dziecko do komuni czy ksiądz po kolędzie to dupowłaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Aborcja jest dobrowolna .. IP: 194.76.49.* 13.11.03, 17:59 ty piszesz na forum zeby zaistniec ? zabraklo kasy na spray ? Gość portalu: romrk napisał(a): > A ty to może jesteś buddystą? Taki odważny a jak dziecko do > komuni czy ksiądz po kolędzie to dupowłaz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALK Re: Aborcja jest dobrowolna .. IP: *.unisi.it / 172.16.39.* 13.11.03, 18:19 Ludzie, o czym wy dyskutujecie?! To prawda, że aborcja jest tematem zastępczym, bo tu przecież chodzi o zaplanowane, świadome znęcanie się nad zwierzętami. Nie uciekajcie od tematu. Napiszcie co o tym myślicie, a nie o aborcji, bo, jak widać, na ten temat macie wyrobione zdanie. Czy zwierzęta można katować? Czy takie postępowanie jest usprawiedliwione przez fakt istnienia na świecie aborcji?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu w czym świnia jest lepsza od płodu ludzkiego? IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 18:35 Chodzi o to w czym świnia jest lepsza od płodu ludzkiego, bo posłanka Piekarska zamartwia się że świnie są mordowane bestialsko bez znieczulenia a kiedyś głosiła poglądy , że płody ludzkie należy zabijać bez znieczulenia i jakoś jej to nie przeszkadzało. Może zmieniła poglądy na aborcję tak jak pp. Miller i Kwaśniewski, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patman Świnia jest lepsza od płodu ludzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 19:12 Sorki koleś, ale płód ludzki na początku nie posiada układu nerwowego i mózgu, którym mógłby przyjmować impulsy z zewnątrz, nie odczuwa niczego, nie posiada osobowości, jest jedynie potencjalnie człowiekiem, i nie różni się zasadniczo od płodu na przykład świni. A zresztą wykąp się we wrzątku. Miłej kąpieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Nawet bakteria odczuwa impulsy z zewnątrz IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 19:20 Nawet bakteria odczuwa impulsy z zewnątrz a co dopiero płód. Podejrzewam że na biologii grałeś w statki albo jesteś po polibudzie ( co często wychodzi na jedno). Poducz się trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Aborcja jest dobrowolna ? IP: 141.155.79.* 13.11.03, 18:10 To szkoda że się nie zgłosiłeś na ochotnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Jako przeciwnik aborcji IP: 194.76.49.* 13.11.03, 18:28 musisz akceptowac, a nawet szanowac moje istnienie, i taka rada powinna byc sprzeczna z twoim swiatopogladem. Jesli nie, to jestes tylko koscielnym oszolomem ... Gość portalu: X napisał(a): > To szkoda że się nie zgłosiłeś na ochotnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 17:36 Jestem też tego zdania. Najpierw musimy bronić ludzi a potem zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: 130.76.42.* 13.11.03, 19:01 Gość portalu: remek napisał(a): > Jestem też tego zdania. Najpierw musimy bronić ludzi a potem > zwierzęta Z powyzszej wypowiedzi wynika ze dopoki ludzie beda potrzebowac obrony (nie precyzujesz jakiej, wiec mozna przypuszczac ze chodzi ci o "obrone" ludzi przed jakimkolwiek zlem, w sensie bardzo ogolnym) dopoty mozemy ignorowac torturowanie zwierzat. A poniewaz potrzeba "obrony" jakichs ludzi przed jakims zlem bedzie istniec zawsze dopoki bedzie istniec ludzkosc, wiec wniosek z tego jest taki ze torturowanie zwierzat jest jak najbardziej w porzadku i nie trzeba sie tym przejmowac. Zastanow sie troche zanim napiszesz takie glupstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 17:50 Musisz byc kompletnym smarkaczem aby pisac jako chlopak o sprawach jakby nie patrzec kobiecych... Co ciebie interesuje aborcja ? To kobieta nosi i rodzi a nie chlop wiec my nie bardzo mamy prawo ingerowac. Sam nie zgadzam sie na aborcje ALE jest to ostatecznie decyzja Pani ktora jest w ciazy [czesto niechcianej przez "ojca"] wiec po co meczyc i katowac takie male dziecko zmuszajac je do zycia w biedzie i beznadziejnych warunkach domow dziecka... Sam pomysl zanim zaczniesz pisac o sprawie ktora z nasz z "drugiej" reki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Re: Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 18:00 Ale mi chodzi o to czy aborcję trzeba przeprowadzać ze znieczuleniem czy bez znieczulenia. Bo jeżeli oburzamy się, że świnie i kurczaki cierpią ( są zabijane bez znieczulenia) do dlaczego odmawiać dzieciom ( przypominam że ponad połowa dzieci poddanych aborcji to właśnie KOBIETY) prawa do śmierci ze znieczuleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Antykoncapcja !! IP: 194.76.49.* 13.11.03, 18:04 Slyszales o czyms takim ?? Pomysl 2 razy, zanim zaczniesz jakas pier.... Gość portalu: Super DidzeJ Heniu napisał(a): > Ale mi chodzi o to czy aborcję trzeba przeprowadzać ze znieczuleniem czy bez > znieczulenia. Bo jeżeli oburzamy się, że świnie i kurczaki cierpią ( są > zabijane bez znieczulenia) do dlaczego odmawiać dzieciom ( przypominam że > ponad połowa dzieci poddanych aborcji to właśnie KOBIETY) prawa do śmierci ze > znieczuleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Czy aborcja powinna być ze znieczuleniem płodu? IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 18:09 Wiele osób dokonujących aborcji STOSOWAŁO antykoncepcję wcześniej. Zrozum, mi nie chodzi o to czy ktoś stosował antykoncepcję czy nie tylko to CZY ABORCJI POWINNO DOKONYWAĆ SIĘ ZE ZNIECZULENIEM PŁODU ( DZIECKA). BO jeżeli chcemy znieczulać świnie i kurczaki to dlaczego nie znieczulać płodu. Czy on jest istotą niższego rzędu niż poczciwa świnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek to co lepiej te juz urodzone dzieci topic IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.11.03, 18:17 w beczce tak jak ta pani w jakies wsi ?? Nie ma zlotego srodka, ale jesli juz co robic, to tak, az wyrzadzac przy tym jak najmniej bolu, i wrzucanie swin do wrzatku, bo tak jest smieszniej jest bezmyslnym barbarzynstwem, ktore niczemu nie sluzy. Gość portalu: Super DidzeJ Heniu napisał(a): > Wiele osób dokonujących aborcji STOSOWAŁO antykoncepcję wcześniej. Zrozum, mi > nie chodzi o to czy ktoś stosował antykoncepcję czy nie tylko to CZY ABORCJI > POWINNO DOKONYWAĆ SIĘ ZE ZNIECZULENIEM PŁODU ( DZIECKA). BO jeżeli chcemy > znieczulać świnie i kurczaki to dlaczego nie znieczulać płodu. Czy on jest > istotą niższego rzędu niż poczciwa świnia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Topić ze znieczuleniem czy bez? IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 18:30 Topić ze znieczuleniem czy bez? To też przecież boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Czy aborcja powinna być dyskutowana na tym for IP: 194.181.60.* 14.11.03, 16:30 superdzidzehenio skończ z tą aborcją, to nie to forum, jesteś zwyrodnialcem jeśli nie widzisz problemu w tak makabrycznym zabijaniu ISTOT ŻYWYCH, CZUJĄCYCH I CIERPIĄCYCH MOŻE NAWET BARDZIEJ NIŻ LUDZIE (na pewno bardziej od płodu, organizmu nieukształtowanego). Skończ z tym ordynarnym zmienaniem sedna sprawy. Czy jesteś tak prymitywny, że zamiast o cierpieniu zwierząt piszesz o aborcji aby tylko odwrócić uwagę od potwornej okropności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: 130.76.42.* 13.11.03, 18:45 Gość portalu: Super DidzeJ Heniu napisał(a): > Ale mi chodzi o to czy aborcję trzeba przeprowadzać ze znieczuleniem czy bez > znieczulenia. Bo jeżeli oburzamy się, że świnie i kurczaki cierpią ( są > zabijane bez znieczulenia) do dlaczego odmawiać dzieciom ( przypominam że > ponad połowa dzieci poddanych aborcji to właśnie KOBIETY) prawa do śmierci ze > znieczuleniem? Mieszasz ze soba dwa zupelnie rozne problemy. Rozwiazanie jednego a zaden sposob nie rozwiazuje drugiego. Po co wiec mieszasz ? Czy chcesz w ten sposob usprawiedliwic okrutne meczenie zwierzat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRA Re: Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: *.prox.pl / 192.168.10.* 13.11.03, 18:58 Synu, jesteś osobnikiem prymitywnym i płytkim. Nie kumasz o co w tym wszystkim chodzi. Nawet Twój język świadczy o Tobie. Zabierz głos wtedy, kiedy będziesz miał naprawdę coś do powiedzenia. Ucałowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: *.joanneum.ac.at 13.11.03, 18:24 wybacz, chociaz kot tez ssak to chyba ludzi nazywa sie stwozeniami z dusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Duszę mają też niektóre żelazka IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 18:33 Duszę mają też niektóre żelazka a jak wiele z nich rdzewieje gdzieś na wysypiskach w zimnie i deszczu.... Brrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: Duszę mają też niektóre żelazka IP: 130.76.42.* 13.11.03, 19:08 Gość portalu: Super DidzeJ Heniu napisał(a): > Duszę mają też niektóre żelazka a jak wiele z nich rdzewieje gdzieś na > wysypiskach w zimnie i deszczu.... Brrrr.... Wyjatkowo glupi komentarz. Duzo mowi o twojej osobowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhonda Re: Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: 130.76.42.* 13.11.03, 18:38 Gość portalu: Super DidzeJ Heniu napisał(a): > Czy jak mój kot łapie w stodole myszy to jest też bestialskie > mordowanie zwierząt? Przypominam, że kot zanim zabije mysz to > ją ostro dręczy. Czy to też podpada pod jakiś paragraf? > BO już nie będę pisał co się dzieje w czasie aborcji. Dlaczego > nie ma aborcji ze znieczuleniem? Nie bardzo rozumiem co chcesz przez to powiedziec. Czy chcesz usprawiedliwic torturowanie zwierzat przez ludzi? Pytanie retoryczne, bo wyglada na to ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu W tym przypadku mamy do czynienia z eksterminacją IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 18:59 W tym przypadku mamy do czynienia z bezwzględną eksterminacją jednego gatunku ( myszy polnej) przez napuszczanie na niego przez człowieka naturalnego wroga ( kota domowego) który to wróg odznacza się niepohamowanym okrucieństwem w stosunku do bezbronnej ofiary. A jakby ktoś zadeptywał myszy butem ( co też się zdarza) to też jest to godne napiętnowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Czy jak mój kot łapie w stodole myszy IP: *.ichf.edu.pl 14.11.03, 08:32 Twój kot ma napewno więcej w głowie klepek niż ty więc z korzyścią dla otoczenia i ciebie samego nie zabieraj bzdurnie głosu na tak poważne , okrutne tematy na które trzeba ostro reagować Odpowiedz Link Zgłoś
petrel Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ 13.11.03, 17:48 Chryste! W jakim my kraju żyjemy!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Polacy to ciemnogrod IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 18:09 W niedziele, na 10-ta idzie do kosciola modlic sie. Potem wraca do domu pare razow wlozy zastraszonej zonie lub dzieciom. Naplodzi po bozemu ile sie da a potem zali sie,ze nie ma jak utrzymac rodziny. Psa trzyma na lancuchu bo psa kazdy we wsi ma, nie wiedziec po co. A i hobby tez sobie znajdzie bo tak wypada i sasiad ma-myslistwo a w wydaniu wiejskim klusownictwo. Pytam sie gdzie ten kosciol, gdzie jego rola przekazywania wartosci chrzescijanskich??? Nie czyn drugiemu co tobie nie mile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitt dwunożne bydlaki... IP: *.intertel.net.pl 13.11.03, 18:15 Tak wygląda polska powiatowa. Ale do Europy to "uni nie puńdo!...a jak puńdo to wniosom te... no...wartości katolickie naszego narodu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Dzik to też świnia IP: 141.155.79.* 13.11.03, 18:16 A jak naprzykład myśliwy strzela do dzika (bez znieczulenia) to co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu A cięcie żywej kapusty na bigos bez znieczulenia? IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 18:28 A co powiecie o dręczeniu roślin. Ludzie tną żywą kapustę na bigos, potem gotują w garach, dodają różnych świństw. To dopiero jest męczarnia. Albo jak ktoś trzyma żywą kapustę przez zimę w spiżarni, wyrwaną bestialsko z korzeniami, pozbawioną dostępu do wody, światła i soli mineralnych. Albo ukiszoną w beczce. Powiecie - kapusta nie kwiczy tak jak zabijana świnia. Co nie zmienia faktu że nie wolno różnicować istot żywych na lepsze i gorsze kierując się jedynie decybelami. Że już nie wspomnę o zabijaniu miliardów bakterii przy myciu zębów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Heniek IP: 194.76.49.* 13.11.03, 18:41 daj zlotowke jakiemus bezdomnemu, swiat bedzie przez to piekniejszy .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegeeee Re: A cięcie żywej kapusty na bigos bez znieczule IP: *.cable.mindspring.com 13.11.03, 18:42 to nie jest tak....wiadomo ze nie mozna zrezygnowac ze wszystkiego...czlowiek musi cos jesc zeby zyc...(choc pewni ludzie nawet i tego nie robia www.niejedzenie.pl na ile to prawda...nie mam pojecia) Ja (wegetarianka od 12 a weganka od 2 lat) kieruje sie taka zasada...po prostu zrezygnowalam ze wszystkich produktow zwierzecych... nie widzialam nigdy krwawiacej, uciekajacej przez ulice kapusty...swinie za to widzialam...skoro nie moge robic wszystkiego...staram sie robic choc tyle. Zycze wszystkim na tym forum trafnych wyborow!!!! wegetarianizm.gery.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu A nie mogłabyś się przerzucić na kroplówki ? IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 19:01 Myślę że dość powierzchownie podchodzisz do problemu. Uzależnienie zabijania jednych istot żywych a oszczędzanie innych tylko od wrażeń zmysłowych IMHO jest nieeuropejskie. Myślę, że dyskryminujesz kapustę kosztem świń i kur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: A cięcie żywej kapusty na bigos bez znieczule IP: 130.76.42.* 13.11.03, 19:13 Gość portalu: Super DidzeJ Heniu napisał(a): > A co powiecie o dręczeniu roślin. Ludzie tną żywą kapustę na bigos, potem > gotują w garach, dodają różnych świństw. To dopiero jest męczarnia. Albo jak > ktoś trzyma żywą kapustę przez zimę w spiżarni, wyrwaną bestialsko z > korzeniami, pozbawioną dostępu do wody, światła i soli mineralnych. Albo > ukiszoną w beczce. > Powiecie - kapusta nie kwiczy tak jak zabijana świnia. Co nie zmienia faktu że > nie wolno różnicować istot żywych na lepsze i gorsze kierując się jedynie > decybelami. > Że już nie wspomnę o zabijaniu miliardów bakterii przy myciu zębów. Dlaczego nie zmienisz sobie ksywy na "Glupi Henio"? Bardzo bedzie ci pasowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Re: A cięcie żywej kapusty na bigos bez znieczule IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 19:20 A ty już nie masz argumentów tylko wyzwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: A cięcie żywej kapusty na bigos bez znieczule IP: 130.76.42.* 13.11.03, 19:27 Gość portalu: Super DidzeJ Heniu napisał(a): > A ty już nie masz argumentów tylko wyzwiska? Drogi Heniu, to nie bylo pomyslane jako wyzwisko. To bylo po prostu stwierdzenia faktu. Przykro mi jezeli cie to dotknelo, ale sam sobie swoimi wypowiedziami wyrabiasz opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonimowy Re: A cięcie żywej kapusty na bigos bez znieczule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 16:50 Mnie zawsze śmieszyły tak bzdurne argumenty, że roślinki też żyją i cierpią, a ja je zjadam itd... Mogłabym jeszcze zrozumieć, żeby mówiło to dziecko, ale dorosły człowiek??? Powiem tak: rośliny, warzywa itp. nie czują bólu ani fizycznego ani psychicznego. m.in. nie posiadają centralnego układu nerwowego i to już jest wystarczający dowód na to, że rośliny nie odczuwają bólu... to jest tylko jeden z wielu argumentów... Ja osobiście nie oglądałam akurat tego filmu, ale widziałam wiele innych na ten temat i dla mnie to naprawdę nie jest żadne zaskoczenie... Po obejrzeniu tych filmów bardzo się to odbiło na mojej psychice, trudno opisać, co się ze mną działo i dzieje... Z całego serca życzę tym mordercom by oni odczuli to, co czują te żywe, czujące stworzenia... by też w takich straszliwych mękach umierali! Według mnie to nie są ludzie, ani zwierzęta, bo nawet dzikie zwierzę nie jest zdolne do takiego okrucieństwa! Ja jestem wegetarianką walczącą o prawa wszystkich zwierząt od wielu lat i jestem z tego dumna i cieszę się, że taką drogę wybrałam... NIKT NIE BĘDZIE DLA MNIE ZABIJAŁ I MALTRETOWAŁ NICZEMU NIEWINNYCH ZWIERZĄT!!! Brak mi słów na takie okrucieństwo! I chciałabym zaznaczyć też, że obrona zwierząt nie przeszkadza w obronie ludzi! Nie zapominajcie, że są ludzie, którzy walczą zarówno o zwierzęta, jak i o ludzi! Prawdziwym BOHATEREM jest ten kto troszczy się o każde życie!!! Zwierzęta mają takie samo prawo do godnego życia jak my i cierpią zarówno fizycznie, jak i psychicznie! Ich strach i ten ból wyraźnie widoczny jest w ich oczach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endo Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 18:46 oto namiary tych Z K.... SYNÓW zachęcam do przsyłania "życzeń" Władysław Głowienka 84-122 Żelistrzewo ul. Pucka tel. 058/673-60-19 tel./fax: 058/673-60-94 biuro@rzeznia-ubojnia.com.pl Zakłady Mięsne Prime Food Sp. z o.o. 77-320-Przechlewo, ul. Młyńska 43b tel. (0-59) 833-40-50 office@primefood.com Odpowiedz Link Zgłoś
cowabanga Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ 13.11.03, 19:01 Mylisz chyba dwie różne sprawy - zakłady PrimeFood były IMHO pokazane jako kontrast do tych w Żelistrzewie - poza tym i tu i tam niczego nikomu nie udowodniono jeszcze więc nie nazywaj ludzi tak jak nazywasz bo sam zachowujesz się jak prostak. No i podaj swojego maila to Ci podeślę "życzenia" - mojego już masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: 194.181.60.* 14.11.03, 16:42 Wielkie dzięki Endo za adresy, właśnie myślałam jak się do nich dobrać, spadło mi to jak z nieba, zrobię na pewno użytek z tych adresów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.prox.pl / 192.168.10.* 13.11.03, 18:53 Popieram!!!!!!!!!Bestialstwo ludzi wobec zwierząt należy napiętnować! Choć nie jestem wegetarianką, zdjęcie tej biednej umierajacej świnki mnie poraziło, nie mam nawet odwagi przyjrzeć mu sie dokładnie. Nie chodzi tu nawet o fakt zabijania zwierząt z przeznaczeniem na te nieszczęsne schabowe, ale właśnie o okrucieństwo i zadawanie cierpienia. Wstyd przyznać, ale bardziej porusza mnie cierpienie fizyczne zwierzęcia niż człowieka.Człowiek jako istota rozumna jakoś sobie poradzi, odwoła się do tzw.Wyższej instancji jak dozna krzywdy, zwierze jest samotne i bezradne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piasia Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: 10.30.68.* 13.11.03, 19:08 Iwonko! W zalewie postów na temat aborcji, znieczulania płodu, antykoncepcji i przemocy w rodzinie oraz pseudośmiesznych wpisów o krwawiącej kapuście i ogólnie totalnego odejścia od tematu Twój wpis wydaje mi się jednym z nielicznych mądrych i poważnych. Nie będę dopisywać nic do tego, co Ty napisałaś, bo mam takie samo zdanie na ten temat.Mogę się tylko pod nim podpisać! Pozdrawiam. Piasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu A co powiesz o żniwach? Zabijane są tysiące roślin IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 19:12 Albo grzybobranie? Niby dlaczego rośliny i grzyby są gorsze od zwierząt? Dlaczego wolno zabijać rośliny i grzyby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex Re: A co powiesz o żniwach? Zabijane są tysiące r IP: 130.76.42.* 13.11.03, 19:20 Gość portalu: Super DidzeJ Heniu napisał(a): > Albo grzybobranie? Niby dlaczego rośliny i grzyby są gorsze od zwierząt? > Dlaczego wolno zabijać rośliny i grzyby? Drogi Heniu: Czy myslales kiedys o tym zeby sie starac o nagrode Darwina??? Mysle ze bylbys wspanialym kandydatem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek tacy są rolnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 19:07 bezmyślni i bezmózgowi rolnicy, "ludzie", których nic nie obchodzi poza własnym korytem i potrafiącym żyć tylko na cudzy koszt, potrafiący wrzucić żywe zwierzę do gotującej wody to najcześtzsy obraz naszego rolnictwa. Znaczna większość rolników jest analfabetami i to nie z powodu biedy, tylko z organicznej niechęci do robienia czegokolwiek a nauki szczególnie. Mam znajomych nauczycieli uczących na wsi i obserwują brak jakiejkolwiek chęci u dużej części uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Świnie żywią się zabitymi roślinami - np. owsem i IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 19:31 Świnie żywią się zabitymi roślinami - np. owsem i żytem. Z tego robi się osypkę dla świń. Kiedyś jadły też gotowane kartofle ale ta technologia żywienia jakby ostatnio odeszła w niepamięć. Ach, ten zapach parnika... Czasami swinia potrafi też zjeść np. szczura albo pestki od czereśni. Tak że świnia w tym wypadku nie jest bez winy - ona też pożera inne, bezbronne istoty żywe. Wydaje się więc, że ubój świń jest słuszną karą dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegeeee Re: Świnie żywią się zabitymi roślinami - np. ows IP: *.cable.mindspring.com 13.11.03, 19:49 Ty chyba udajesz ,prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Jajecznica to zmiażdżone ciała zarodków kur IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 20:30 Ja nie rozumiem tzw. wegetarian, którzy nie jedzą mięsa ze względów ideologicznych ( bo jak ktoś nie je mięsa bo po prostu go nie lubi to nic mi do tego). A często właśnie ludzie którzy nie chcą jeść zabitych zwierząt ze względów ideologicznych nie mają nic przeciwko jedzeniu jajek czy roślin. Dlaczego? Dlaczego różnicuje się istoty żywe na "lepsze" - zwierzęta i "gorsze" - rośliny i jajka? Zwykle jedynym argumentem są "wrażenia wzrokowe" - bo ja widzę jak świnia cierpi, a jak roślina cierpi to tego tak nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.su Re: Jajecznica to zmiażdżone ciała zarodków kur 13.11.03, 20:48 doucz ty sie lepiej - co to jajecznica. Kury potrzebują dwojga rodziców, a przeważająca większość jaj jest nie zapłodniona. Zapłodnione mogą być tylko jaja od wiejskich kur, które maja koguta obok siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu No ja jadam tylko jaja od wiejskich kur IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 21:05 choć i niektóre miejskie mają koguta przy sobie. To że ktoś wsuwa niepełnowartościowe to nie moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prinsik Re: Świnie żywią się zabitymi roślinami - np. ows IP: *.dip.t-dialin.net 16.11.03, 10:11 ty obrzydliwy, patologiczny smieciu obrzygac ci ryja to za duze poswiecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.su Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ 13.11.03, 20:44 Przeraża mnie bestialstwo ludzi, a moze nie ludzi tylko istot człekopodobnych?? Wiem że w świecie ludzi jest pełno bestialstwa, ale czy to znaczy że cierpienie zwierząt już się nie liczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Krowa na łące zabija tysiące żywych istot IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 20:47 Krowa na łące zabija tysiące żywych istot w bardzo perfidny sposób - przepaławia swoimi zębami ciało trawy - istoty żywej ( dolna część pozostaje żywa podczas gdy górna ginie) i przy okazji zjada małe owady żyjące w trawie. Mam nadzieję, że Sejm zakaże wypasu krów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 20:55 Wstrząsające… Słów mi brakuje na opisanie skali tego barbarzyństwa. Pierwsze skojarzenie jakie sie pojawia to “holokaust”.Miejsce tych morderców jest w więzieniu. Tak straszne traktowanie zwierząt (a jestem pewien, że nie jest to przypadek odosobniony) utwierdza mnie w przekonaniu o słuszności decyzji podjętej 10 lat temu, jaką było przejście na wegetarianizm. Do czego wszystkich zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad WSTRZASAJACE!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 20:57 Wstrząsające… Słów mi brakuje na opisanie skali tego barbarzyństwa. Pierwsze skojarzenie jakie sie pojawia to “holokaust”.Miejsce tych morderców jest w więzieniu. Tak straszne traktowanie zwierząt (a jestem pewien, że nie jest to przypadek odosobniony) utwierdza mnie w przekonaniu o słuszności decyzji podjętej 10 lat temu, jaką było przejście na wegetarianizm. Do czego wszystkich zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Wegetarianie to mordercy roślin!!! IP: *.freeway.pl / *.freeway.pl 13.11.03, 21:04 Wegetarianie to mordercy roślin!!! Na pewno cierpienia roślin pożeranych przez ciebie nie są w stanie wzruszzyć twojego zasuszonego sumienia. Jedząc rośliny wcale nie jesteś lepszy ode mnie który je zwierzęta. Poza tym nie wiem czy wiesz ale jedząc rośliny np. sałatę pochłaniasz jednocześnie tysiące drobnych owadów pasożytujących na sałacie, tak że twój wegetarianizm nie jest pierwszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidzeJ Heniu Czy komar jest istotą gorszą od ludzkiego płodu i świn IP: *.freeway.pl / 172.16.1.* 13.11.03, 21:10 Czy komar jest istotą gorszą od ludzkiego płodu i świni? Każdego lata wegetarianie i mięsożercy zabijają tysiące komarów, istot żywych które czują i kłując ludzi znieczulają ich żeby za bardzo nie bolało a jednocześnie nie przenoszą żadnych chorób oprócz AIDS. Komar musi jeść ludzką krew aby być zdolnym do rozrodu. Dlaczego pozwala się na bestialskie zabijanie komarów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alterego Re: Czy komar jest istotą gorszą od ludzkiego pło IP: *.solcon.nl 13.11.03, 23:56 OSZOLOMIE!!!! Idz sie leczyc i nie zajmuj tutaj miejsca swoimi idiotycznymi postami,nikt ich nie czyta-jeden wystarczyl. A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: 62.233.213.* 14.11.03, 00:16 taaak.... strasznie sie przejeliscie, ale zeby przypadkiem nie zepsuc firmie sprzedazy minimalnie zmieniliscie nazwe miejscowosci, w ktorej znajduja sie zaklady. firma Prime Foods sprzedaje bowiem "Szynke z Przechlewa", "Kielbase z Przechlewa" itd, itd. Wiec Przechlewo stalo sie Przechylewem. Wilk syty i szynka cala. Jak lapowe wzieliscie za to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 04:26 Pani Piekarska zapałała tzw. świętym obyrzeniem nad losem ubijanych świń. Ale muszę ją rozczarować, w rzeźniach zawsze tak było i zawsze tak to wygląda. Niestety. Źle się dzieje, gdy aparatura do ogłuszania jest niesprawna lub nieprawidłowo stosowana. Ale sam akt mordowania przy pomocy noża jest wszędzie taki sam. Facet dźga i podrzyna nożem świńskie gardło i tyle. Gdyby Pani Piekarska chociaż raz odwiedziła targi branżowe przemysłu mięsnego, np. we Frankfurcie nad Menem, toby zobaczyła amerykańskie zautomatyzowane linie ubojowe, w których to nie facet z nożem i mordem w oczach podrzyna gardła, tylko rotujący nóż mechaniczny. Ale w każdym z tych przypadków śmierć zwierzęcia jest okrutna i tyle. Nic nie pomogą protesty, jedynym sposobem jest rezygnacja z jedzenia wieprzowiny. Ale to jak sądzę nie wchodzi w rachubę. A tak na marginesie, mam pytanie do uroczej pani poseł z warkoczem (chyba?). Gdzie pani była jak samotnym matkom odbierano fundusz alimentacyjny, bo trzeba forsy na niechcianą wojnęw Iraku i na łapówki w MON. To jest dopiero zbrodnia, ale zbrodnia na żywej tkance Narodu. Świński los jest ważny i owszem, ale mnie bardziej interesuje los polskich dzieci. Niech SLD albo się rozwiąże i odda diety i mandaty, albo niech zajmie się prawdziwymi problemami. Dix. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 04:29 A tak na marginesie, cała ta sprawa jest kuriozalna. Komisja Sprawiedliwości i Praw człowieka Sejmu. Hm, nie wiedziałem, że świnia też człowiek. Że bywa czasami odwrotnie to wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.ae.krakow.pl 14.11.03, 10:40 Usłyszałam kiedyś od weterynarza o babie, która małe kocięta po urodzeniu likwidowała..............topiąc żywe we wrzątku!!!!!!!!!!!! Na szafot, albo nie łamać kołem!!!!!!!!!!!!! Jak słyszę o okrucieństwie wobec zwierząt, to chciałąbym by zaprowadzono średniowieczne kary!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 11:53 Ludzie, ktorzy do tego dopuszczaja - pseudoweterynarze, pracownicy, wlasciciele rzezni, nie zasluguje na nic lepszego. I licze, ze umierajac beda cierpiec tak samo jak tamte swinie . Mam nadzieje, ze Gazeta nie zapomni o tej histori i bedzie ja pilotowac. To niestety u nas jedyna skuteczna metoda na zmniejszenie skali okrucienstwa wobec bezbronnych istot, jakimi sa w naszym okropnym swiecie zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIAN Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.03, 14:33 nIESTETY TAK SIĘ DZIEJE DOSŁOWNIE W KAZDEJ RZEŹNI.wETERYNARZE ZARABIAJĄ TAM GÓRY PIENIĘDZY I ZAMYKAJĄ OCZY NA DOBROSTAN ZWIERZĄT.KORUPCJA.KORUPCJA.KORUPCJA.ODPALAJĄ POWIATOWYM 1LUB 2 PENSJE W ROKU I STĄD RAPORTY UNII,NIEDOSTOSOWANIE ZAKŁADÓW I TA OSTATNIA SPRAWA.JAK DŁUGO JESZCZE POZWOLICIE IM TAK ROBIĆ??? GŁÓWNY LEKARZ DOBRZE O TYM WIE ALE UDAJE ŚLEPEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.ae.krakow.pl 17.11.03, 14:00 -------------------------------------------------------------------------------- Szanowni Forumowicze, rozpisujemy się o bestii człowieku znecajacym sie nad biednymi zwierzakami, tymi biednymi swinkami, dopiero co wczoraj pokazali znowu film o koniach, nie wspominajac o zwierzakach w azylu czy fermach zwierzat futerkowych gdzie zwierzaki sa rowniez traktowane w sposob bestialski. Niestety z naszego mowienia nic nie przyjdzie, nie pomozemy w ten sposob tym zwierzatkom. Wiem, ze trzeba sie wygadac, ale mnie to juz nawet nie pomaga, bo caly czas wraca obraz.......wyjacej swinki!!!!!!! Dlatego apeluje do Was - ZROBMY COS!!!! Zastanowmy sie na forum co bysmy mogli zrobic, zagladaja tu ludzie o roznym dfoswiadczeniu, zawodzieb itp Kazdy moze cos doradzic. Moze nie jestesmy tak bezsilni jak te zwierzaki i mozemy jakos im pomoc, chocby jeden krok naprzod to juz jest cos. Moze jakies podpisy, jaks demonstracja w obronie praw zwierzat- przeciez jeszcze sie takiej nie doczekaly!! W kazdym razie zrobmy cos, a nie poprzestanmy na czczej gadaninie!!!!!! Rozpoczęłam wątek pt. ZROBMY COS, ale jakos mija powoli bez echa. prosze Was o pomoc, bo zwierzeta sobie nie pomoga w tej sprawie, sa bowiem zalezne od nas. Uzalaniem sie nad forum nad zwierzakami im nie pomozemy, pomagamy tylko sobie wygadujac sie. Więc proszę Was o pomoc!!! Hela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weterynarz Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.devs.futuro.pl 17.11.03, 14:36 Niestety jest to prawda .Pan doktor(określenie mój kolega po fachu jest tu nie na miejscu)wczoraj w TVN ewidentnie kłamał .Ta świnia żyła.Jeśli ta rzeżnia bije na prawdę 200 sztuk świń deziennie to pan Doktor???? zarabia około 20.000PLN ( nie pomyliłem się ) za te pieniądze ma wszystko w dupie prawo też.On na pewno nie jest moim kolegą po fachu.Jest mi po prostu wstyd.Ciekawe czy powiatowy odebrał mu nadzór nad ubojnią .Bo po wczorajszym filmie jeśli ma choć odrobię ludzkiej godności to powinien.Nie wspomnę o obowiązkach prawnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.ae.krakow.pl 18.11.03, 10:31 Napisałam do www.peta.com i na ten drugi adres www.masskilling.com, niech każdy z nas napisze, bo wiadomo siła tkwi w grupie. Napiszmy także do J. Kwaśniewskiej ( a nuż pomoże), do Kaczyńskiego (bo nie jest obojętny na los zwierząt cokolwiek by o nim nie powiedzieć) do Ministra Rolnictwa i gdzie tylko można. Róbmy coś, tylko nie mówny, że ktoś to zrobi za nas lub, że samo się zrobi!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Piekarska: Doniesienie do prokuratury w związ IP: *.ae.krakow.pl 18.11.03, 11:33 Podaję stronę OTOZ Animals i adres e-mail: www.otoz.republika.pl e-mail: otoz@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś