ruda73 28.02.09, 02:16 Czy Gourmet Perle w saszetkach to odpowiednie jedzenie dla rocznego kota? Czy taki kot powinien dostawać też jakieś witaminy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salma75 Re: Gourmet Perle - dobra karma? 28.02.09, 17:19 A jaki jest skład? Jaka zawartość mięsa? Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Gourmet Perle - dobra karma? 28.02.09, 17:24 Już sobie znalazłam - 4%. Karma z tych śmieciowych. Nic nie warta. Już lepiej ugotuj kotu kurczaka, podroby jakieś. Albo puszkę porządną kup - Animonda Carny, Leonardo. Odpowiedz Link Zgłoś
wladziac Re: Gourmet Perle - dobra karma? 28.02.09, 19:32 fuj!świństwo i na dodatek śmierdzące,raz kupiłam dla sprawdzenia,koty we mnie zwątpiły,a ręce mi śmierdziały padliną,lepiej dołożyć złotówkę i kupić karmę lepszej marki,nie podpowiem jakiej bo każdy kot lubi inną a moje właściwie żadnej,podaje mięsko surowe przemrożone i zlane wrzątkiem,mięsko gotowane,rybę gotowaną [nie podawaj surowej] i odrobinę suchej karmy różne rodzaje w miseczkach osobno i koty sobie wybierają tą którą lubią Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: Gourmet Perle - dobra karma? 28.02.09, 21:40 Oj a ja słyszałam, że karmy Puriny są bardzo zdrowe i nawet już kupiłam saszetkę Gourmeta na spróbowanie i kicia zjadła w mgnieniu oka. A może my o innych saszetkach mówimy? Ja o takich z białym persem w reklamie... Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Gourmet Perle - dobra karma? 28.02.09, 22:11 Ruda - przepraszam, ale nie wiem jak masz na imię - doradzają Ci naprawdę doświadczone Kocie Mamy. Koty i psy jedzą takie marketowe świństwa bo ładnie IM pachną i zawierają masę uzależniaczy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wladziac Re: Gourmet Perle - dobra karma? 28.02.09, 23:16 biały pers służy jako przynęta do kupowania,Purina ma różne wyroby:marketowe i te droższe sprzedawane w sklepach zoologicznych,sucha karma jest też o różnym składzie i zawartości mięsa,marketowe mają 4% mięsa reszta to wypełniacze które nie służą kocim wnętrznościom i z czasem koty mają chore wątroby czy nerki,naprawdę nie warto,nie przyzwyczaiłam kotów do tych konserw bo szkoda mi nabijać kasę producentowi i niszczyć zdrowie kotom a wolę za te pieniądze kupić zwykłe mięso,jak podasz taką karmę czasami z braku innego jedzenia w danym momencie to nic się nie stanie ale ciągłe podawanie jest niewskazane,pomyśl sobie że dzień w dzień jadasz konserwy i nic więcej i co się wtedy stanie z Twoim zdrowiem Odpowiedz Link Zgłoś