Dodaj do ulubionych

Wspomnienia z wakacji

01.09.12, 14:55
Myslę sobie, że będę tu wspominała swoje wakacje, dużo lat zyję na tym świecie to i dużo wakacji mam za soba. Beda to wakacje tylko i wyłcznie gdzie coś zwiedzałam, gdzie czegoś sie nauczyłam.
Bedzie to rozdzaj bloga, wcale nie liczę, że ktoś sie będzie dopisywał
Obserwuj wątek
    • ejno Re: Wspomnienia z wakacji 01.09.12, 15:34
      Z chęcią poczytam Natkasmile
    • cieplanata Kalabria - moja miłość 01.09.12, 21:33
      http://i46.tinypic.com/xlyps8.jpg

Jest wiele miejsc na świecie, we Włoszech które uwielbiam, jestem tak w ogóle wielką miłośniczka krajów basenu Morza Śródziemnego, uwielbiam tych ludzi, kuchnię, atmosferę, ciepło, kulturę i zabytki.
      Pewnego roku trafiłam na Kalabrię. Nie jest to cudo jak np Zatoka Neapolitańska, ale dla mnie to 7 cud świata

Kalabria jest jednym z najbiedniejszych regionów Włoch. Jedną z głównych przyczyn zacofania gospodarczego Kalabrii jest szeroka działalność tamtejszej mafii - 'Ndranghety. Organizacja ta skutecznie odstrasza potencjalnych inwestorów, zarówno włoskich, jak i zagranicznych, oraz zmusza ludzi do współpracy z nią, stając się niemal jedynym pracodawcą w tym regionie
      Kalabria oblana jest krystalicznymi wodami: od zachodu Morza Tyrreńskiego, a od południa i wschodu Morza Jońskiego.
      Ja mieszkałam od strony Morza Jońskiego, gdzie plaże były długie piaszczyste , bo np od strony Morza Tyrreńskiego plaże były podobno kamieniste i żwirowe smile
      Na zdjęciu widać jak tam pięknie, za tymi górami jest morze o przecudnej barwie.
      Gdy już zakwaterowaliśmy się w tym hotelu (na zdjęciu) właściwie z niego przez tydzień nie wyjeżdżaliśmy, chyba że hotelowym busem nad morze, bo hotel zapewniał nam wszystkie atrakcje, a bylismy strasznie zmęczeni po tygodniowym zwiedzaniu Włoch, o czym później smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka