suchyxxx 16.01.06, 17:47 Rzucam palenie roczne jutro.Mam tabletki niquitin i plan.Myślę że się uda.Dziś wic w nocy będzie mój ostatni papieros.Jestem średnio uzależniony a więc tabletki "2" będą dobre. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurex1 Re: też rzuciłem 16.01.06, 19:42 Po roku tylko ci się wydaje, że jesteś średnio uzależniony. Jesteś już poprostu notorycznym nałogowcem, tylko jeszcze o tym nie wiesz. Wedlug mnie nikorety, niqitiny i inne takie, to strata czasu - przekonalem sie o tym wielokrotnie. Od razu kupuj TABEX i wdrazaj swoj plan - ja bez planu, a dzieki tabexowi nie pale juz 40 dni. Powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: też rzuciłem 17.01.06, 10:59 No i niquitin pomaga i to bardzo. nie chce mi się palić wcale.Smakuje tak słodziutko jakbym miał smak tytoniu w buzi.Naprawdę pomaga.Plan sobie ułożyłem.Nie wierzysz w niquitin i inne takie?Przecież to zawiera nikotynę więc czy chcesz czy nie dostarcza ją organizmowi i nie chce się pali.Polecam ten lek każdemu.ja jestem zadowolony że rano nie zapaliłem papierosa i nie mam ochoty na niego dzięki niquitinowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nekki Re: też rzuciłem 17.01.06, 12:25 Nie ciesz sie tak bardzo z początkowego efektu niquitin. Tez to przerabiałam, niepotrzebnie straciłam tylko masę forsy..W ich plastrach,tabletkach jest nikotyna,czyli dobrze sie czujesz, bo ją dostarczasz organizmowi. Tabletki Tabex wypierają nikotyne z organizmu,czyli chęc zapalenia.Słuchaj wiekszosci,oni na forum dobrze ci radza.Nie słuchaj reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: też rzuciłem 17.01.06, 12:58 No i nie palę i nawet mi się nie chce.Ten niquitin mi pomaga naprawdę.Bez niego też kiedyś przerywałem palenie ale objawy były straszne a teraz poza apetytem nic nie mam-nawet nie biore mnie nerwy:) Wiem że tabex jest dobry ale bez recepty nie mogłem go dostać a do lekarza nie chciało mi się iść.Narazie jest super i naprawdę czuję się dobrze a chęć na papierosa jest tylko wtedy gdy nie mam co z rękoma zrobić i ciągle wstaję i szukam paczki ale jej nie znajduję-nie ma w domu a do sklepu nie mam ochoty iść.Jest wporządku naprawdę.Czemu tak nie lubiecie niqutinu? Odpowiedz Link Zgłoś
rubcia Re: też rzuciłem 17.01.06, 13:55 I tak trzymaj! Nie ważne, co Ci pomaga, ważne, że pomaga. Ludzie stosuja najróżniejsze metody, czasami nie z tej ziemi, byle tylko przestać palić. Więc trzymaj sie dzielnie, a jak już będziesz gotowy, to poprostu odstaw tabsy :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: też rzuciłem 17.01.06, 18:57 Te tabsy powodują chwilowe mdłości w2 trakcie ssania a raczej w trakcie trzymania w buzi.Jednak dzisiaj licząc że pośsię jeszcze 1 tabs to razem wychodzi że dziennie potrzebuję z 6 tabsów.Powiem wam że czuję się jakby nałóg ustał i nie chce mi się palić mimo że to 2 dzień.Napewno sobie poradzę-jedyne co mnie martwi to faktr że jjem non stop i mi tak wszystko ładnie smakuje i pachnie.Innych objawów nie mam co dziwne.A myślałem że rzucenie będzie trudne a okazuje się nawet łatwe.Czuję że za miesiąc odstawię tabsy choć zaleca się stosowanie ich conajmniej 3 miesiące-ale po co mi one? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: :-) 18.01.06, 11:23 Dzisiaj czuje się dobrze.Zaczoł się kaszel i wypluwanie tego świństwa jakie paliłem.Mam chęć na papierosa cały czas ale ta chęć jest powiedziałbym średnio lekka i jak tak dalej pójdzie to wytrzymam bez większych problemów.Tata poszedł kupić następny niquitin w aptece.Pani powiedziała mu (gdy kupował 1 paczkę) że te tabletki nic nie dają i liczy się tylko wola.Teraz tata na moje życzenie przy zakupie tych tabsów powie tej miłej pani że synowi bardzo pomagają;p Śni mi się że palę papierosa ale wtedy on ma smak ... tabletki jaką śsię;p Ogólnie cały czas chce się palić ale w miarę da sie wytrzymać i nie jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: :-) 18.01.06, 19:33 Sluchajcie: do ilu dni po rzuceniu palenia mogą być silne zawroty głowy? ja mam zawroty niesamowite co mi nie przeszkodzi w uwolnieniu się od nałogu ale trochę przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiiik Re: :-) 18.01.06, 23:48 Pocieszę cie że po ok 4 dniach już nie chce sie tak obsesyjnie palić, ta cheć wyraznie sie zmniejsza. A o papierosach bedziesz snił jeszcze długo z tym że teraz z wyrzutami sumienia że zapaliłeś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: :-) 19.01.06, 11:02 Hehe jest 3ci dzień bez fajek a mi się wcale nie chce jarać.Zalecają branie niquitinu przynajmniej 9 tabletek dziennie a ja biore max 6:) Chyba najgorsze mineło:) Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: :-) 20.01.06, 15:16 Jest bodajże 4ty dzień bez fajek a ja dłużej nie wytrzymam.Leki niewiele dają i cały czas cieknie mi ślina i chcę jarać.Idę zapalić. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: :-) 20.01.06, 15:44 Zapaliłem:( Czuję się źle-wymiotowałem po zapaleniu i oblał mnie zimny pot:( Idę do apteki po tabex.Jeżeli nie sprzeda to poproszę o plastry.Może to trochę pomoże.Oby Odpowiedz Link Zgłoś
fiokla Re: :-) 20.01.06, 15:46 suchyxxx napisał: Idę zapalić. _________ bardzo sie zasmucilam. Chyba nie jestes gotow. "bo gdy wyrzekasz się czegoś na siłę, wiążesz się z tym na zawsze. Ale raczej patrząc na to jak na koszmar, bo tym w rzeczywistości jest. Wówczas, obojętnie czy jeszcze będziesz to miał czy nie, nie będzie cię to trzymało w swoim uścisku, nie będzie mogło cię zranić. " Antoni de Mello. Te slowa pomogly mi zrozumiec czym w istocie swej jest palenie papierosow, mimo iz nie byly o paleniu. Zadawaniem sobie krzywdy, autoagresja. Koszmar. Dlatego jestem gotowa. I dzis juz 5 dzien. I nie chce palic. Nic na sile. Poczekaj, az bedziesz gotow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: :-) 20.01.06, 15:49 o rany ale mnie zlało zimnym potem.Fakt że przestało mi się we łbie kręcić i głowa nie boli ale czuję jakby nagle zrobiło się w moim mieszkaniu z -30 i cały się trzęsę.Ale ulga jest jakby mi podano morfinę;p Nie chcę palić dlatego pójdę jutro do apteki po coś innego.Jeżeli baba powie że tabex jest na receptę to powiem jej że "droga pani,te tabletki i plastry nic nie pomagają a ja chcę rzucić palenie i co mam robić?Tabex może mi bardzo pomóc i proszę o sprzedaż" a jeżeli nie sprzeda to poproszę o plastry bo co innego mi zostało? Odpowiedz Link Zgłoś
fiokla Re: :-) 20.01.06, 15:50 to idz poprostu do lekarza rodzinnego i wez recepte. Odpowiedz Link Zgłoś
jurex1 Re: :-) 20.01.06, 16:36 Szczerze mówiąc, to mi się od początku nie podobałeś z tym swoim niby zapałem. W ogóle nie słuchasz tego, co mówią starzy wyjadacze, zarówno w zakresie stażu nałogowego, jak i w zakresie praktyki rzucania tego świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: :-) 20.01.06, 18:06 Nie mam nigdy pewności czy nie gadacie bzdur.Pozatym nie będę słuchał zawsze forum bo od słuchania jest lekarz-jeszcze sobie zaszkodzę.Skąd wiecie że skoro wam pomógł tabex to innym też pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: :-) 20.01.06, 18:26 Lekarka przychodzi w poniedziałek do nas-lekarka ale przychodzi jako przyjaciółka rodziny.Zawsze ma recepty i poproszę o wypisanie mi tego tabexu.To naprawdę jest skuteczniejsze od plastrój i tabletek do ssania?Czy podczas brania tabexu też są takie okropne objawy abstynencyjne typu drażliwość i bóle głowy które nie dają normalnie funkcjonować?Czy to mocny i dobry lek i jak go się zażywa-chodzi mi o wszystko.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
gosiiik bez tematu 21.01.06, 00:12 Nie wiem na co ty liczysz ale wydaje mi sie że na cudowny środek, który pokona za ciebie wszelkie objawy abstynencji. Otóż nie ma takiego, jeszcze nikt go nie wymyślił. Zastanw sie o co ci chodzi, czy napawde chcesz przestsac palic czy moze to presja otoczenia lub nowa twoja zachcianka. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: bez tematu 21.01.06, 11:24 Chcę przestać naprawdę.Jaka presja otoczenia?Mam 20 lat i presji otoczenia nie ma żadnej.To czemu na forum wszyscy zachwycają się tabexem a niquitin i nicorette wyśmiewają skoro nie ma złotego środka?Tabex nie jest złotym środkiem to czemu wszsyscy odradzają niquitin i inne mwią że tabex jest świetny skoro nie ma złotego środka?To w takim razie tabex jest tak samo marny jak i wszystkie inne leki skoro nie ma złotego środka Odpowiedz Link Zgłoś
jurex1 Re: bez tematu 21.01.06, 12:20 Masz dwadziescia lat i ojca posyłasz do apteki? Wybacz, ale jakieś dziwne wrażenie sprawiasz :) Tabex nie zawiera nikotyny i to jest jego najważniejszy atut. Drugim argumentem ZA jest cena, a tym samym koszt całej kuracji. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: bez tematu 21.01.06, 13:29 Wybacz ale może mam fobię społeczną i dlatego ojca posyłam do apteki?Jeżeli nie wiesz co to jest to posyłam Cię do wikipedii Odpowiedz Link Zgłoś
nekki Only Tabex 22.01.06, 20:18 A nie mówiłam? Niquitin i pochodne tego typu,to strata forsy. Od poczatku czytając to forum,mogło dać Ci do myślenia,dlaczego kazdy poleca Tabex.Po pierwsze jest niedrogi,a po drugie skuteczny.Ty jesteś zdecydowany na niepalenie,więc juz wygrałaeś,a Tabex ci w tym naprawde pomoże! Nie bedziesz miał w trakcie kuracji objawów typowe dla odstawienia nikotyny.Pisałam,ze Tabex ja wypiera z organizmu,a te rozne plastry ja posiadaja.Wpisz w googlach Tabex i poczytaj.Ja po Tabexie nie mialam zadnych niepokojacych objawow,inni rowniez.Jak go nie masz jeszcze,to wal po recepte. Nie w kazdym wypadku większość ma rację,ale w tym tak. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_agnie Re: Only Tabex 22.01.06, 21:03 Ja niebiore Tabax tylko nicoret 4 mg bo 2 mg to za malo jak dlamnie. Palilam 2 lata, od 3 tygodni staram sie nie palic tzn mialam 3 dni kryzysowe zapalilam:(( czulam sie okropnie. Jak narazie sie czymam, co tydzien basen, sport, ucze sie intesywnie i o fajkach juz zapomnialm prawie... Odpowiedz Link Zgłoś
rubcia :-/ 23.01.06, 10:12 Nie rozumiem sensu tej nieprzyjemnej wymiany zdań. Skoro suchyxxx tak podchodzi do sprawy, to trudno. Ja rozumiem Twoje argumenty, a może razej wiem skąd sie biorą, ale Ty również musisz zrozumieć, że wszyscy tutaj dobrze Ci życzą, bo przeszli już to co Ty teraz przechodzisz. A co do Tabexu, to rzeczywiście nie ma złotego srodka, bo moim zdaniem najważniejsze jest to, żeby CHCIEĆ, ale tak naprawdę chcieć rzucić i być na to przygotowanym w 1000 % i przekonanym o tym na 200 %. Ja np. rzucałam palenie miliony razy. Pewnie, mój 6letni staż palenia przy 22 latach życia, to niewiele w porównaniu z innymi, ale tak samo trudno było mi wytrzymać. Z tym, że postanowiłam wreszcie tak naprawde rzucić i chciałam tego bardzo i dlatego nie użyłam ani jednego środka, ani jednej nawet tableteczki i daję sobie radę. No ale oczywiście każdy organizm reaguje inaczej i każdy jak widać radzi sobie inaczej, z tym, że nie bez powodu piszą, że najwięcej zdziała silna wola... No... zamotałam się troszkę, więc kończę, ale przemyśl to i jeszcze raz przeczytaj dokładnie wszystkie wątki związane z paleniem. Ja osobiście trzymam kciuki za Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
asiaipawel Re: :-/ 23.01.06, 10:39 jestem mile zaskoczona,tabex biorę od wczoraj, i potwierdzam- działa- przynajmniej na mnie /puki co/, pale ponad 20 lat i wiele razy próbowałam porzucić nałóg papieroskowy. mam nadzieje, że chęć i pomoc tabletek dadzą rezultat porządany. kiedy jest najtrudniej? puki co nie proszę o wsparcie,żeby nie zapeszać pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
nekki Re: :-/ 24.01.06, 08:51 Biorac Tabex w ogole nie jest trudno,z dnia na dzien bedziesz zapominała o papierosach:) Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: :-/ 24.01.06, 11:09 Dzisiaj guma nicorette.Dodam że jest o niebo lepsza niż te felerne tabletki do ssania niquitin.Przynajmniej guma smakuje jak papieros prawie i czuję się jakbym palił a nie palę.Dobra guma nie jest zła-oczywiście zamierzałem kupić plastry ale nie było więc kupiłem listek gumy.Plastry kupię za 2 dni jak mi się guma skończy.Narazie jest bardzo dobrze.Lek antydepresyjny który zaczołem znowu brać bo lekarz kazał - pomaga w rzuceniu palenia-ma się dobry nastrój i 0 bóli czy zawrotów głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiiik powodzenia 25.01.06, 00:17 Skoro masz już swój środek to walcz z tym świństwem. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: powodzenia 25.01.06, 10:09 guma nicorette działa 100 razy lepiej niż tabletki do ssania niquitin.Naprawdę guma sprawia wrażenie jakbym palił nadal-taki ma dziwny smak ale naprawdę sporo daje Odpowiedz Link Zgłoś