tropem_misia1 27.06.13, 20:13 se przysiędę, ale na grzędę bo nie na szynie gdyż ciało me zginie hej ho tak to szło Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fenikss.2972 Re: Tu 27.06.13, 21:07 siadaj Misia, piwa chcesz ? mokro dzisiaj leje deszcz usmażymy po kaszance nim opadnie piana w szklance Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Tu 27.06.13, 21:32 Rozpal ogień. Lubię skry.... Zjem kaszankę zjesz i Ty Pogwarzymy se przy piwie Niech czas toczy się leniwie............ Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Tu 27.06.13, 21:38 ot znalazłem i kompana i niestraszna jej kaszana piwem też nie pogardziła pójdź no tutaj Misiu miła Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Tu 27.06.13, 21:54 Lubię piwko bo jest słabe i kaszance serce rade, bo myśl o niej jest mi miła kiedy w Zakliczynie byłam. Na kaszankę zaś gadali: krupniok , a dlatego tak ją zwali bo ją Ślązak upitrasił gdy pragnienie piwem gasił)) Na ognisku ją przypiekał wszyscy żarli nikt nie zwlekał. Z forum było to spotkanie, na wspomnienie głos sie łamie oraz dynda z oka łza .................... niechaj dobra chwila trwa. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Tu 27.06.13, 22:18 ot..........trafiłem we wspomnienia one są, choć czas się zmienia krupniok proszę koleżanki ciut się różni od kaszanki chociaż oba wyśmienite zwłaszcza gdy piwem popite Odpowiedz Link
rudka-a Re: Tu 28.06.13, 03:20 Znam Zakliczyn i smak kichy bo jam pierwsza jest do michy Opowiadaj Tropciu Mila gdzies bywala, cos robila Ty Kogucie pilnuj grilla bym Ci piorek nie sfajczyla Chetnie z Wami pogaworze i do piwa sie doloze ) Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: 3:20? 28.06.13, 05:05 O mój Boże! O mój Boże! toż ognisko o tej porze.... już dogasa, rosa w trawie jak tu myśleć o zabawie? Odpowiedz Link
rudka-a Re: 3:20? 28.06.13, 14:26 Kiedy spisz juz blogim snem u mnie jeszcze slonko hen.. wysoko dzieli nas ocean wielki jak nie przysiasc do butelki chodz godzina troche dziwna fajna ta zabawa piwna na roznice wiec nie zwazam do imprezki sie dosiadam ) Odpowiedz Link
hardy1 Re: Tu 02.07.13, 08:24 Niech ludziska jedzą co chcą, niech popiją piwem, ja zaś kartoflaną babkę wielbię, że tak powiem Odpowiedz Link
hardy1 Re: Tu 02.07.13, 17:46 Jakim piwem, Rudka? Mlekiem zsiadłym chłodnym. To najlepszy napój do babki dogodnym Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Tu 02.07.13, 23:53 E tam babka Jaka babka? Najlepszy ziemniaczek pieczony A do tego mleka kwaśnego kapka Ziemniaczek koperkiem sypany Sloniką smaczną okraszany. Ot co ? O to, to ! Odpowiedz Link
hardy1 Re: Tu 03.07.13, 00:34 Możet` byt` Też dobre jest. Ale babka ziemniaczana jest wspaniała, jest na fest! Ze skwarkami, z zsiadłym mlekiem, jest dla człeka smaku lekiem Odpowiedz Link
rudka-a Re: Tu 03.07.13, 04:32 Kwasne mleczko i jajeczko mlody ziemniak, natki deczko kiedy upal jest na dworze jak smakuje, o moj Boze pycha letnie to jedzenie na bigosik nie zamienie Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Tu 03.07.13, 15:47 Mleczko - tak Bigosik - nie Ja chlodniczek sobie zjem. Chlodniczek miodzio jest. Zjeść chłodniczek w cieply dzień, To jest niebo dla podmiebień. Ja chlodniczek jednak zjem, Na słoneczku spędzę dzień. A wieczorkiem kiedy chłodek Zjem jajeczko, A do tego szpinak zjem Tak zakończę dzień. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Tu 03.07.13, 15:56 czy mi wreszcie powie ktoś jak smakuje taki łoś ?? bo w zasadzie w tej Kanadzie łosiów kupa jak smakuje z łosia zupa ? czy przez wzgląd na wielkie rogi lepsze z łosia są pierogi ? proszę tydzień już niestety miętkie z łosia są kotlety ? przecież łosia łatwo spotkać gdzie jest kurde z łosiem fotka ?? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Tu 03.07.13, 18:43 Łosia proszę nie ubijać niech se losie długo żyją... Dla urody i dla mody i dla naszych ócz osłody. ja tu apel teraz wnoszę i o buzi pięknie proszę!! Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Tu 03.07.13, 19:12 Swoja drogą takie rogi wystające z każdej głowy ile kpin oszczędzają gdy je wszyscy posiadają Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: Tu 03.07.13, 19:30 a jeszcze się spytam o to czy łosie chodzą piechotą bo gdzieś czytałem, że autostradą więc chyba te łosie czymś jadą Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Tu 03.07.13, 19:44 Zapewne jeżdżą na wrotkach bo na desce groziłaby wywrotka Odpowiedz Link
hardy1 Re: Tu 03.07.13, 20:28 Ja się chciałem spytać o coś innego - czy każdy łoś z natury to rogacz...ten tego? Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Tu 04.07.13, 08:41 Mylę, Kolego, że ponad rogi łosia mało co jest pewniejszego Odpowiedz Link
hardy1 Re: Tu 04.07.13, 09:03 No tak, no tak... Łoś to ma spokój błogi. Kiedy ktoś go wkurzy, weźmie go na rogi Odpowiedz Link
rudka-a Re: Tu 03.07.13, 22:10 Kielbase z losia kiedys mialam ale przyznam sie szczerze - nie sprobowalam indianskim papierochem sie zaciagnelam i po chwili odfrunelam co za sila, co za moc karuzela cala noc.. wszystko jezdzi i wiruje zarcie potem nie smakuje moze tam kopyta losia zmielone z pioropuszem no, nie wiem..dopytac musze ) Odpowiedz Link