Dodaj do ulubionych

znalezione w necie:

13.08.13, 07:23
wierszyk ...

"Marysia mała p­i­e­r­d­o­l­c­a miała,
P­i­e­r­d­o­l­c­a jasnego jak śnieg ...
Gdziekolwiek biegła Marysia mała
P­i­e­r­d­o­l­e­c rozsadzał jej łeb." (oklaski)
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: o 13.08.13, 07:23
      analizę wiersza poproszę..........tongue_out
      • debi_bebi Re: o 13.08.13, 08:45
        No więc wnioskuję, że Marysia długo nie pożyła. Za pierwszym pobiegnięciem rozsadziło biedaczkę od strony głowy.
        • tropem_misia1 Re: o 13.08.13, 10:08
          znaczy coś między epitafium a trenem?
      • k.karen Re: o 13.08.13, 10:39
        tropem_misia1 napisała:

> analizę wiersza poproszę..........tongue_out

Proszę o wybaczenie, że analiza będzie skromna. Myślę, że można ją potraktować jedynie jako wstęp do głębszych rozważań:

W tym doskonałym utworze poetyckim widzimy zainicjowany nowy styl w komunikacji językowej poprzez abrewiację struktur syntaktycznych, wprowadzenie elementów imaginatywnych w zakresie słownictwa oraz symplifikację myśli neotyckiej, dążącej do wyższej transparencji dykcji.

big_grin
        • tropem_misia1 Re: o 13.08.13, 11:00
          co do dykcji się zgadzam
          zaraz pięknie i wyraźnie zacznę krzyczeć po przeczytaniu w.w.analizy...
          • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 11:13
            Misiu nie krzycz, bo się przestraszę i zamknę w sobie suspicious

big_grin

tropem_misia1 napisała:

> co do dykcji się zgadzam
            > zaraz pięknie i wyraźnie zacznę krzyczeć po przeczytaniu w.w.analizy...
            • tropem_misia1 Re: o 13.08.13, 11:15
              a Ty paniał w.w.?
              • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 11:24
                ja w ogóle ostatnio nic nie łapię big_grin

tropem_misia1 napisała:

> a Ty paniał w.w.?
                • tropem_misia1 Re: o 13.08.13, 11:24
                  no
                  no
                  nawet kataru?
                  • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 11:30
                    z katarem to uważam w szczególności, bo jak rzeczony nabędę, to go hoduję z powodzeniem i bez przerwy z pół roku big_grin
              • tropem_misia1 Re: o 13.08.13, 11:24
                a co Ty brzydkiego napisałeś?
                • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 11:28
                  nie brzydkiego, tylko bez sensu, nie zauważywszy, żeś odpowiedzi udzieliła, bezczelnie się o nie upomniałem big_grin

tropem_misia1 napisała:

> a co Ty brzydkiego napisałeś?
                  • tropem_misia1 Re: o 13.08.13, 11:29
                    aha

no dobra
                    • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 11:32
                      toż się chwaliłem, że nie nadążam big_grin

tropem_misia1 napisała:

> aha
                      >
                      > no dobra
      • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 11:11
        a co to ten pierdolec ?
        dlaczego akurat biały ?
        czy pierdolce występują tylko w takim umaszczeniu, czy bywają inne odmiany ?
        i skąd go miała ?
        jakimi drogami owego pierdolca można nabyć ?
        czy po - zdobyciu, zarażeniu, wszczepieniu, etc - umiejscawia się wyłącznie we łbie, czy też to lokalizacja przypadkowa ?

no nie mogę analizować problemu, bez podstawowych informacji big_grin big_grin big_grin

tropem_misia1 napisała:

> analizę wiersza poproszę..........tongue_out
        • k.karen Re: o 13.08.13, 11:15
          Kudy Tobie Feniksie, racjonalisto jeden, do analizy wierszy!Tu trzeba czuć metafizykę!

tongue_out big_grin
          • hardy1 Re: o 13.08.13, 12:31
            k.karen napisała:
            > Kudy Tobie Feniksie, racjonalisto jeden, do analizy wierszy!Tu trzeba czuć metafizykę!
            >tongue_out big_grin

Całkowicie się z Karen zgadzam. Napisała analizę prostą, klarowną, przejrzystą. Prostą jak formuła cepa. Każdy laik ją zrozumie.
            A właściwie coś napisała, Karen? suspicious
            • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 13:31
              kumoterstwo i tyla suspicious

big_grin big_grin big_grin

hardy1 napisał:
              > Całkowicie się z Karen zgadzam. Napisała analizę prostą, klarowną, przejrzystą
              > . Prostą jak formuła cepa. Każdy laik ją zrozumie.
              > A właściwie coś napisała, Karen? suspicious
          • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 13:30
            weź nie wymagaj metafizyki od hydraulika big_grin

k.karen napisała:

> Kudy Tobie Feniksie, racjonalisto jeden, do analizy wierszy!Tu trzeba czuć meta
            > fizykę!
            >
            > tongue_out big_grin
            • k.karen Re: o 13.08.13, 14:09
              fenikss.2972 napisał:

> weź nie wymagaj metafizyki od hydraulika big_grin

E tam! Jeżeli ja mogę jako - jak dowiedziałam się o sobie, że jestem:

- sprzątaczką, dozorczynią, sklepową, histeryczką, idiotką, nuworyszką która dorobiła się na handlowaniu gumą do żucia, bezdomną mieszkającą w lepiance na boisku lub w bloku ale kątem u kogoś jak potrzebuję skorzystać z telefonu, złodziejką, szują, z marnym wykształceniem bez matury lub z zawodówką ekonomiczną lub analfabetką, bez prawa jazdy lub posiadającą prawo jazdy i wtedy piratującą po autostradach z kosmiczną wręcz prędkością 160km/h, bezzębną, łysą, starą ale ubraną w tiule (!!!)....i.t.d. i.t.p...

to od Ciebie, mój drogi Feniksie jako hydraulika, a więc specjalisty, tym bardziej można wymagać zrozumienia zagadnień metafizycznych

big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
              • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 14:16
                cholera....................właśnie zdałem sobie sprawę, jakież moje życie jest ubogie.......crying

k.karen napisała:
                > - sprzątaczką, dozorczynią, sklepową, histeryczką, idiotką, nuworyszką która do
                > robiła się na handlowaniu gumą do żucia, bezdomną mieszkającą w lepiance na boi
                > sku lub w bloku ale kątem u kogoś jak potrzebuję skorzystać z telefonu, złodzie
                > jką, szują, z marnym wykształceniem bez matury lub z zawodówką ekonomiczną lub
                > analfabetką, bez prawa jazdy lub posiadającą prawo jazdy i wtedy piratującą po
                > autostradach z kosmiczną wręcz prędkością 160km/h, bezzębną, łysą, starą ale ub
                > raną w tiule (!!!)....i.t.d. i.t.p...
                >
                >
                > to od Ciebie, mój drogi Feniksie jako hydraulika, a więc specjalisty, tym bardz
                > iej można wymagać zrozumienia zagadnień metafizycznych
                >
                > big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                >
                • k.karen Re: o 13.08.13, 14:28
                  fenikss.2972 napisał:

> cholera....................właśnie zdałem sobie sprawę, jakież moje życie jest
                  > ubogie
                  .......crying
                  >
                  > big_grin big_grin big_grin

Dlatego zakończyłam na i.t.d i.t.p. nie chcąc zubażać Twojego życia do końca big_grin big_grin big_grin
                  Ale nie martw się, na pewno jeszcze się dowiesz o sobie nie jedno big_grin big_grin big_grin
                  • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 14:35
                    co Ty big_grin jestem tak zadufany w sobie, że nikt - absolutnie nikt - nie jest w stanie zaburzyć poczucia mojego własnego ja big_grin

a wracając.............

czy mogłabyś jednak przetłumaczyć.......? suspicious

k.karen napisała:
                    > Dlatego zakończyłam na i.t.d i.t.p. nie chcąc zubażać Twojego życia do końca big_grin
                    > big_grin big_grin
                    > Ale nie martw się, na pewno jeszcze się dowiesz o sobie nie jedno big_grin big_grin big_grin

• hardy1 Re: o 13.08.13, 14:50
                      Tłumacza!
                      ...byle nie przetłumaczył z kolei na chiński...suspicious
                      • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 15:08
                        z chińskim sobie poradzę suspicious od czego gugle suspicious

hardy1 napisał:
                        > Tłumacza!
                        > ...byle nie przetłumaczył z kolei na chiński...suspicious
                        • hardy1 Re: o 13.08.13, 17:04
                          ...o ile Chińczycy nie ocenzurują wink
                    • k.karen Re: o 13.08.13, 14:53
                      fenikss.2972 napisał:
                      >
                      > a wracając.............
                      >
                      > czy mogłabyś jednak przetłumaczyć.......? suspicious
                      >
                      > big_grin big_grin big_grin

Wiesz co, ja teraz muszę wyjść, ale może WU (jak jeszcze nie wyjechał) to Ci przetłumaczy. W końcu umieszczono Go wyżej od nas bo dowiedział się o sobie:
                      - że nie ma skończonych studiów ( więc maturę na pewno ma) i do tego posiada niezwykłą wyobraźnię w związku ze stwierdzoną schizofrenią big_grin

Na razie, jak wrócę i jaśnie państwo, u których prawdopodobnie sprzątam w przerwach jak nie jestem sklepową, pozwolą znowu skorzystać z kompa to się odezwę big_grin big_grin big_grin
                      • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 15:10
                        eeeeeeeeeeeeeeeee !! czekaj !!!
                        mogłabyś mi w wolnej chwili okna cyknąć ?? big_grin big_grin big_grin

k.karen napisała:
                        > Na razie, jak wrócę i jaśnie państwo, u których prawdopodobnie sprzątam w przer
                        > wach jak nie jestem sklepową, pozwolą znowu skorzystać z kompa to się odezwę big_grin
                        > big_grin big_grin
                        • hardy1 Re: o 13.08.13, 17:05
                          Chwila, chwila, Feniksie! Kolejka obowiązuje. Wpierw u mnie big_grin
                          • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 17:09
                            jajakobyłykombatant się wepchnę zwyczajnie big_grin
                            w kolejkę znaczy big_grin

hardy1 napisał:
                            > Chwila, chwila, Feniksie! Kolejka obowiązuje. Wpierw u mnie big_grin
                            • k.karen Re: o 13.08.13, 23:14
                              Spokojnie Panowie, nie bijcie się o miejsca w kolejce. Cyknę Wam te okna, ale jest problem formalny.
                              Na razie mam stanowisko sklepowej i wezmę się za te okna jak tylko zostanie mi przywrócone
                              stanowisko sprzątaczki. Myślę, że to nastąpi z planowanym opóźnieniem, gdzieś między godziną 3 i 5 rano big_grin big_grin big_grin
                              • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 23:17
                                a spróbuj mnie obudzić o 5 rano suspicious
                                • k.karen Re: o 13.08.13, 23:24
                                  Ja na pewno Cię nie obudzę o 5-tej.
                                  Od tego są dyżurne big_grin

Dobrej nocy smile
                                  • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 23:27
                                    no to masz farta big_grin
                                    dobrej smile

k.karen napisała:

> Ja na pewno Cię nie obudzę o 5-tej.
                                    > Od tego są dyżurne big_grin
                                    >
                                    > Dobrej nocy smile
                                    • k.karen Re: o 14.08.13, 10:02
                                      Muszę Was nieco zmartwić. Nie dostałam nominacji na sprzątaczkę sad
                                      Ale nie jest tak źle, wszystko na to wskazuje, że planują wysłać mnie na rentę inwalidzką i to z powodu choroby psychicznej! Tylko nie wiadomo jeszcze jakiej, na razie diagnozują big_grin
                                      Czyli będę miała dużo czasu i po koleżeńsku cyknę Wam te okna. Poza tym wreszcie będę mogła poświęcić się moim pasjom - jeżdżeniu truckami i - UWAGA! - oblatywaniu szybowców!
                                      Ho, ho! Oblatywaczka to nie byle szybowniczka z licencją, to mistrz nad mistrze!

Ps. Trochę się obawiam tej diagnozy i nie wiem czy uda mi się ukryć skłonności do strasznej agresji bo kiedyś przecież zrzuciłam potajemnie ze schodów jedną z szefowych,
                                      ale kiedy to było to narawdę nie pamiętam uncertain

https://www.beruska8.cz/smajlici/smajlici2/70.gif
                                      • hardy1 Re: o 14.08.13, 13:34
                                        O kurde, cholera! Jeśli diagnoza będzie nie ten teges...uncertain Czego ja jeszcze się dowiem o Tobie? shock
                                        • k.karen Re: o 14.08.13, 13:52
                                          Też nie wiem, ale jak się dowiem to natychmiast Cię poinformuję.
                                          A o okna się nie martw bo diagnoza na pewno będzie postawiona bardzo szybko, dzisiaj wszystko jest mobilne! Diagnoza - telefonicznie, ale przede wszystkim TERAPIA też telefonicznie i nawet jak grozić mi będzie oddział zamknięty, to po prostu... odetną mi telefon i już!

Ps. Oczywiście ten telefon, którego nie mam, ale se pożyczę big_grin

I to by było na tyle....

https://www.beruska8.cz/smajlici/smajlici2/70.gif
                                          • fenikss.2972 Re: o 14.08.13, 16:50
                                            ja Ci proponuję nerwicę natręctw big_grin
                                            możesz w ramach natręctw umyć nam te okna big_grin big_grin big_grin

k.karen napisała:
                                            > Też nie wiem, ale jak się dowiem to natychmiast Cię poinformuję.
                                            > A o okna się nie martw bo diagnoza na pewno będzie postawiona bardzo szybko, dz
                                            > isiaj wszystko jest mobilne! Diagnoza - telefonicznie, ale przede wszystkim TER
                                            > APIA też telefonicznie i nawet jak grozić mi będzie oddział zamknięty, to po pr
                                            > ostu... odetną mi telefon i już!
                                            • k.karen Re: o 14.08.13, 20:38
                                              fenikss.2972 napisał:

> ja Ci proponuję nerwicę natręctw big_grin
                                              > możesz w ramach natręctw umyć nam te okna big_grin big_grin big_grin

Coś Ty! Pod nerwicę natręctw to każda pedantyczna pani domu podpada big_grin
                                              To musi być jakaś bardziej spektakularna jednostka chorobowa big_grin
                                              • fenikss.2972 Re: o 14.08.13, 21:22
                                                chciałem delikatnie na początek suspicious
                                                nerwica to nawet nie choroba tylko zaburzenie - się ciesz że wybieram te łagodniejsze suspicious

big_grin

k.karen napisała:
                                                > Coś Ty! Pod nerwicę natręctw to każda pedantyczna pani domu podpada big_grin
                                                > To musi być jakaś bardziej spektakularna jednostka chorobowa big_grin
                                        • fenikss.2972 Re: o 14.08.13, 16:49
                                          niczego suspicious przecież diagnoza jest objęta tajemnicą lekarską suspicious

hardy1 napisał:
                                          > O kurde, cholera! Jeśli diagnoza będzie nie ten teges...uncertain Czego ja jeszcze się
                                          > dowiem o Tobie? shock
                                          • hardy1 Re: o 14.08.13, 18:42
                                            Nie bój nic. Nie wiesz, że co najbardziej tajemne, to kiedyś zawsze wypłynie? suspicious
                                            • fenikss.2972 Re: o 14.08.13, 18:55
                                              no big_grin prawo Archimedesa big_grin

hardy1 napisał:
                                              > Nie bój nic. Nie wiesz, że co najbardziej tajemne, to kiedyś zawsze wypłynie? :
                                              > >
                                              • hardy1 Re: o 15.08.13, 09:19
                                                żeby Archimedes wiedział, do czego ludzie wykorzystają jego prawo wink
                                                • kkkkosmita Re: o 15.08.13, 14:08
                                                  Całe szczęście, że nie wiedział...
                                                  bo by się w tej wannie wolał utopić!
                                                  tongue_out
                                                  http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
                                      • fenikss.2972 Re: o 14.08.13, 16:48
                                        spoko big_grin załatwię Ci terapię zajęciową big_grin nauczysz się machać francuzem big_grin big_grin big_grin

k.karen napisała:
                                        > Muszę Was nieco zmartwić. Nie dostałam nominacji na sprzątaczkę sad
                                        > Ale nie jest tak źle, wszystko na to wskazuje, że planują wysłać mnie na rentę
                                        > inwalidzką i to z powodu choroby psychicznej! Tylko nie wiadomo jeszcze jakiej
                                        > , na razie diagnozują big_grin
        • tropem_misia1 Re: o 13.08.13, 11:18
          był biały bo był rozżarzony do granic mozliwości
          co do nabycia - genetycznie go nabyła
          choć aby było romantycznie : z miłości mogła oszaleć
          wybierz sobie tongue_out
          a co do miejsca spoczynku w.w. to ony tylko w głowie drzymie
          • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 11:27
            hmm
            no to problem bardziej złożony, niż mi się wprzódy zdawało
            ani się pozbyć tego, ani załagodzić
            choć może by rozpocząć badania, coby z czasem ulżyć cierpiącej
            tylko czy owa dożyje szczęśliwego rozwiązania, nie straciwszy mózgu na rzecz grzanki ?

big_grin

tropem_misia1 napisała:

> był biały bo był rozżarzony do granic mozliwości
            > co do nabycia - genetycznie go nabyła
            > choć aby było romantycznie : z miłości mogła oszaleć
            > wybierz sobie tongue_out
            > a co do miejsca spoczynku w.w. to ony tylko w głowie drzymie
            >
            >
            • tropem_misia1 Re: o 13.08.13, 11:29
              czasem jak się coś rozsadza to to potem rośnie
              można skorzystać z tej alternatywy
              • fenikss.2972 Re: o 13.08.13, 11:32
                kiepskie pocieszenie, bo mi w takim dramacie mogłyby urosnąć np rogi big_grin
                białogłowie zaś nic tylko purchawka na nosie big_grin

tropem_misia1 napisała:

> czasem jak się coś rozsadza to to potem rośnie
                > można skorzystać z tej alternatywy
    • mala200333 Re: znalezione w necie: 14.08.13, 15:30

Jestesmy spoleczenstwem idiotów.

Zyjemy w swiecie iluzji kreowanej przez telewizje, która zaspokaja wszystkie nasze potrzeby. Rzad dusz w tym kraju sprawuje aktualnie kobieta, która jednoczy naród ... dwa razy w tygodniu, kiedy to zasiadamy przed szklanym ekranem, by z zapartym tchem obserwowac, jak dziadek Lucek radzi sobie z samochodem i czy pozbawiony mimiki Piotrek przekona swojego sobowtóra o równie ekspresyjnej twarzy, by zaprzestal uczestnictwa w “nielegalnych rajdach samochodowych”. To jest serial dla idiotów a jednak kilka milionów ludzi go oglada. Jezeli porówna sie to z amerykanskimi tasiemcami “Twin Peaks”, “Californication”, “Prison break”, “Desperate Housewives” itp., to mozna dojsc do wniosku, ze nawet w tej dziedzinie jestesmy w epoce kamienia lupanego.

W epoce kamienia lupanego jestesmy równiez jesli chodzi o nasza swiadomosc obywatelska. Dowodzi tego w sposób oczywisty fakt, ze rzadzi nami ekipa nieudolnych frajerów pod wodza kompulsywnego goscia o twarzy Frankensteina po lekkim liftingu, której to ekipy celem numer jeden jest dowiezienie tego goscia do prezydentury. Powyzsza ekipa posilkuje sie radami kilku firm od public relations i to wystarczy, zeby nasze idiotyczne spoleczenstwo radosnie uznawalo, ze wszystko jest pieknie a wladze mamy wprost cudowna. Byc moze ta kretynska indolencja jest skutkiem przeorania nas przez pól wieku minionego ustroju, ale na milosc Boska, minelo juz 20 lat niemal. Dlaczego nikt nie zadaje pytan? Dlaczego nikt nie rozlicza tych ludzi o poziomie udolnosci gangu Olsena z tego, co obiecywali. Dzis w dobrym tonie jest przylansowac sie na cynicznego inteligenta i powiedziec “No cóz, w koncu wiadomo, ze to tylko kielbasa wyborcza, ale przynajmniej styl jest inny”. Tak mysli idiota. Jesli Twoim zdaniem, kluczowe jest to, ze Donek jest wyzszy od Jarka i ma fajniejsze krawaty (choc i tak sa marne) oraz to, ze zamiast krótkich raczek Gosia mozesz sobie popatrzec na kelnerska urode Nowaka, to znaczy, ze jestes idiota, którego przyrodzona rola jest kondycja chlopa panszczyznianego.

Wladza pelni swoje funkcje z woli spoleczenstwa. My jestesmy mocodawca wladzy i mamy obowiazek ja rozliczac i domagac sie konkretów. Co robi obecna wladza poza dbaniem o slupki i dostarczaniem plebsowi kolejnych kolorowych obrazków? Dobre pytanie. Jestesmy panstwem z jednym z najdluzszych w Europie srednich czasów egzekwowania naleznosci. Jestesmy panstwem z jednym z najbardziej nieprzejrzystych i uciazliwych dla obywatela systemów podatkowych. Jestesmy panstwem z wysokim wspólczynnikiem korupcji. Jestesmy panstwem, gdzie rozpoczecie dzialalnosci gospodarczej wymaga odstania kolejek w co najmniej czterech urzedach, co trwa okolo miesiaca. Co zostalo zrobione, by to zmienic? Ostatnia realna zmiana polegala na wprowadzeniu liniówki i niskiego ZUSu przez pierwsze dwa lata dzialalnosci, co oczywiscie nie jest zasluga tego rzadu. Od tamtej pory nic.

Spoleczenstwo idiotów nie stawia takich pytan. Idiota nie jest w stanie zrozumiec istnienia bezposredniego zwiazku pomiedzy tym kto rzadzi a tym jaka jest jego sytuacja. Nie rozumie wplywu rzadzacych na swoje zycie. To jest wlasnie róznica miedzy spoleczenstwem idiotów a spoleczenstwem obywatelskim. W przerwie pomiedzy “Tancem na lodzie” a “M jak milosc” zobaczymy jak Donek prezentuje sie w indianskiej czapce, jak Niesiol obszczeka kogo trzeba albo jak Palikot pomacha wibratorem. Nota bene ten ostatni powinien wiedziec, ze regula jest tu szybkie znudzenie widza i potrzeba co raz silniejszych wrazen. Teraz juz chyba bedzie musial zhesrac sie na wizji, zeby utrzymac zainteresowanie. Idioci zyja w matriksie na biezaco kreowanym przez wciagajacych koks copyrighterów z agencji reklamowych i równie kreatywnych ludzi od PR. Polityka jest na poziomie wyznaczanym przez “M jak milosc”, “Taniec z gwiazdami” i “Szymon Majewski show”. To spoleczenstwo nie doroslo do demokracji, bo nie potrafi czynic z niej uzytku, nie potrafi rozliczac, zadawac pytan ani wytworzyc w sobie jakiegokolwiek pogladu na sprawy panstwa.

Polityka zeszla do poziomu kibla, skupiajac sie na prostym przekazie mieszczacym sie w czasie jednego spotu reklamowego, co madrzy ludzie okreslaja mianem “narracji”. Ci, którzy chca rzadzic w przyszlosci, musza to zrozumiec. Czas przekonywania do programu sie skonczyl. Idiota nigdy nie zada sobie trudu, zeby posluchac albo przeczytac. Liczy sie krótkie, proste sformulowanie, bo nic ponad to nie trafi do ograniczonego lba idioty. Dzisiaj rzadza ci, którzy to pierwsi zrozumieli. Mam nadzieje, ze kiedys beda rzadzic ci, którzy, umiejac stosowac metody niezbedne do uzyskania poparcia idiotów, beda mieli jakis pomysl na to panstwo. Niewazne jaki, aby cokolwiek bylo poza ta mialka nijakoscia... Hmm..
      • k.karen Re: znalezione w necie: 14.08.13, 16:22
        smile

Pewnego razu ktoś zapytał Majakowskiego:
        - Mówi pan, że będąc wśród Gruzinów jest pan Gruzinem, wśród Rosjan Rosjaninem.
        A kim pan jest wśród idiotów?
        - Wśród idiotów jestem pierwszy raz - odpowiedział Majakowski

big_grin
      • fenikss.2972 Re: znalezione w necie: 14.08.13, 16:51
        .....................jesteśmy forum bez polityki........................smile

mala200333 napisała:
        > Jestesmy spoleczenstwem idiotów.
        • kkkkosmita Re: znalezione w necie: 14.08.13, 19:58
          wszystko na to wskazuje, że planują wysłać mnie na rentę
          > inwalidzką i to z powodu choroby psychicznej! Tylko nie wiadomo jeszcze jakiej
          > , na razie diagnozują

Polityka jest wyższą formą choroby psychicznej....tongue_outbig_grin
          Aby tylko u Karen...
          tej polityki nie zdiagnozowano...big_grin
          Bo jeśli tak się stanie...
          to jak damy radę zrozumieć analizę wiersza....?

http://wstaw.org/m/2012/03/26/k%C3%B3%C5%84_AWATAR.jpg
          • fenikss.2972 Re: znalezione w necie: 14.08.13, 20:15
            a że ja mam kwit od stosownego specjalisty, że zdrowy jestem - to i odporny na zarażenie big_grin

kkkkosmita napisał:
            wszystko na to wskazuje, że planują wysłać mnie na rentę
            > > inwalidzką i to z powodu choroby psychicznej! Tylko nie wiadomo jeszcze j
            > akiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka