1zorro-bis 15.12.13, 12:07 jaki przekroj spoleczenstwa ktora z tych partii popiera? Tak patrzac na niektore facjaty politykow latwo przewidziec kim sa ich wyborcy. A jak Wy sadzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:26 mam nadzieję, że piszesz o nowych, nieznanych gatunkach pifka, bo inaczej normalnie aż się prosisz, coby Ci PISdnąć Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:36 zerknales w lusterko i....sie zastanawiasz? Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:41 Tymitunie...........no ja od dawna nic nie wybieram, więc mi się morda unormowała 1zorro-bis napisał: > zerknales w lusterko i....sie zastanawiasz? > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:47 nie wybierasz?! To jaki z Ciebie obywatel, he?! fenikss.2972 napisał: > Tymitunie...........no > > ja od dawna nic nie wybieram, więc mi się morda unormowała > > 1zorro-bis napisał: > > > zerknales w lusterko i....sie zastanawiasz? > > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:52 Kozak Ukrainiec 1zorro-bis napisał: > nie wybierasz?! To jaki z Ciebie obywatel, he?! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:07 to sie trzim chopie bifeju bo inksza cie na pal nabijom. fenikss.2972 napisał: > Kozak Ukrainiec > > 1zorro-bis napisał: > > > nie wybierasz?! To jaki z Ciebie obywatel, he?! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:10 dam se radę 1zorro-bis napisał: > to sie trzim chopie bifeju bo inksza cie na pal nabijom. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:27 fenikss.2972 napisał: > Kozak Ukrainiec Bohun???!!! Wow!!! Kochałam się w Bohunie na zabój! Nie w żadnym tam mdłym, bogoojczyźnianym Skrzetuskim. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:29 do wojny domowej juz tylko jeden krok........ ......"Staram się jak najmniej oglądać te wredne nigdy nie nażarte kasy i władzy pyski dlatego nie oglądałem smile a Schetyny mi nie szkoda bo niczym się nie różni od Tuska. Taka sama wredna polityczna kreatura jak on......" Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:18 siedzimy w okopie............ chłop przy chłopie................ jemy chleb z solą............... a tu o polityce ........................mówią.... 1zorro-bis napisał: > do wojny domowej juz tylko jeden krok........ > ......"Staram się jak najmniej oglądać te wredne nigdy nie nażarte kasy i władz > y pyski dlatego nie oglądałem smile a Schetyny mi nie szkoda bo niczym się nie > różni od Tuska. Taka sama wredna polityczna kreatura jak on......" > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:17 ........................ teraz się to nazywa świętojebliwym no to faktycznie odbiegam mocno od szlachetnej postawy rycerza tan.nawe napisała: > Bohun???!!! Wow!!! Kochałam się w Bohunie na zabój! Nie w żadnym tam mdłym, bo > goojczyźnianym Skrzetuskim. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:31 fenikss.2972 napisał: > ........................ > teraz się to nazywa świętojebliwym > no to faktycznie odbiegam mocno od szlachetnej postawy rycerza > > tan.nawe napisała: > > Bohun???!!! Wow!!! Kochałam się w Bohunie na zabój! Nie w żadnym tam mdł > ym, bo > > goojczyźnianym Skrzetuskim. To jeszcze powiem: kochałam się także w Azjii Tuhajbejowiczu, nie w Wołodyjowskim. Powinnam się chyba bić w piersi, co? Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:35 no przesz ogólnie wiadomo, że baby wolą niegrzecznych chłopców tan.nawe napisała: > To jeszcze powiem: kochałam się także w Azjii Tuhajbejowiczu, nie w Wołodyjowsk > im. > Powinnam się chyba bić w piersi, co? Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:40 fenikss.2972 napisał: > no przesz ogólnie wiadomo, że baby wolą niegrzecznych chłopców Nooo, raczej takich z jajami. Wyrazistych, nieczułostkowych, chociaż czułych. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:44 czyli chuliganów, buntowników, oraz oczywiście piratów tan.nawe napisała: > Nooo, raczej takich z jajami. Wyrazistych, nieczułostkowych, chociaż czułyc > h. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:46 Kurczak....zerknij no na kobitki z tamtych lat...... www.youtube.com/watch?v=qJZA2GWf6Gs Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:49 no a to? Wooooow! www.youtube.com/watch?v=-kjmgk0sJTI Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 15:07 no to chociaż dziwki mamy w naszych czasach ładniejsze 1zorro-bis napisał: > no a to? > Wooooow! > www.youtube.com/watch?v=-kjmgk0sJTI Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 15:02 no i widzisz ? nawet baby były wtedy inne ale mój dziadek na przykład, do końca życia w latach 90 chodził w takich płaszczach i kapeluszach 1zorro-bis napisał: > Kurczak....zerknij no na kobitki z tamtych lat...... > www.youtube.com/watch?v=qJZA2GWf6Gs Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:48 fenikss.2972 napisał: > ja od dawna nic nie wybieram, więc mi się morda unormowała I to też jest wybór. Suwerenny i uprawniony. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:54 dokładnie - i nikt mi nie powie - tak sobie wybrałeś tak masz - bo przerobiłem wszystkie opcje - bez zmian - więc trwam przy tej ostatniej tan.nawe napisała: > I to też jest wybór. Suwerenny i uprawniony. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:00 I w ten sposób rozmawiamy nie polityce, tylko o tym, czy warto rozmawiać o polityce! Tak czy owak, przed polityką człowiek nie ucieknie. Nawet w mysiej dziurze go dorwie. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:03 bo polityka to szerokie pojęcie - generalnie sami jej używamy na co dzień - ale ta polityka z górnych półek - jest niereformowalna i mnie wkurza tan.nawe napisała: > I w ten sposób rozmawiamy nie polityce, tylko o tym, czy warto rozmawiać o poli > tyce! > Tak czy owak, przed polityką człowiek nie ucieknie. Nawet w mysiej dziurze go d > orwie. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:42 Zorro, z takimi pytaniami to raczej idź na Salon Odrzuconych. Tutaj polityka nie jest miłym gościem. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:44 on o tym doskonale wie dymu szuka Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:46 Bo ja wiem... Może po prostu polityka go interesuje? Mnie zresztą też, ale gadam o niej tylko z tymi, którzy to zainteresowanie podzielają. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:49 no, bo ciagle o dupie Maryny to nuuuuuudno!tan.nawe napisała: > Bo ja wiem... Może po prostu polityka go interesuje? Mnie zresztą też, ale gada > m o niej tylko z tymi, którzy to zainteresowanie podzielają. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:01 1zorro-bis napisał: > no, bo ciagle o dupie Maryny to nuuuuuudno! czasem i o innych dupach piszę... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:08 a o czyjej, o czyjej???!" fenikss.2972 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > no, bo ciagle o dupie Maryny to nuuuuuudno! > > czasem i o innych dupach piszę... > > Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:12 o Twojej też kiedyś było 1zorro-bis napisał: > a o czyjej, o czyjej???!" Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:14 eeeeeee......moja nie jest atrakcyjna. fenikss.2972 napisał: > o Twojej też kiedyś było > > 1zorro-bis napisał: > > > a o czyjej, o czyjej???!" Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:07 1zorro-bis napisał: > eeeeeee......moja nie jest atrakcyjna. D no.... tak też stwierdziłem... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:39 nie to co te dwie po boku...... fenikss.2972 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > eeeeeee......moja nie jest atrakcyjna. > D > > no.... tak też stwierdziłem... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:43 szczerze mówiąc, to wolę o dupinkach mniej wiekowych, bo przeliczywszy wczoraj okres amortyzacji - czasem mam obiekcje, bo to tak, jakbym o dupie mamusi rozprawiał....... 1zorro-bis napisał: > nie to co te dwie po boku...... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:44 mamusi?!?! Babci.......chyba. fenikss.2972 napisał: > szczerze mówiąc, to wolę o dupinkach mniej wiekowych, bo przeliczywszy wczoraj > okres amortyzacji - czasem mam obiekcje, bo to tak, jakbym o dupie mamusi rozpr > awiał....... > > > 1zorro-bis napisał: > > nie to co te dwie po boku...... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:59 1zorro-bis napisał: > mamusi?!?! > Babci.......chyba. eee nie no, babcia to ma teraz 93 lata ... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:51 jak dla mnie - polityka jest dla polityków - dla reszty to tylko bicie piany o coś, na co i tak wpływu się nie ma - co z tego, że mam inne zdanie - w ogólnym rozrachunku i tak "w moim imieniu" gadają przygłupy tan.nawe napisała: > Bo ja wiem... Może po prostu polityka go interesuje? Mnie zresztą też, ale gada > m o niej tylko z tymi, którzy to zainteresowanie podzielają. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:48 nima dymu bez ognia. FIRE! fenikss.2972 napisał: > on o tym doskonale wie dymu szuka Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:59 1zorro-bis napisał: > nima dymu bez ognia. > FIRE! ja Ci dam ognia chyba ... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 12:48 eeeee...................tam! wszedzie popolitykowac mozna. tan.nawe napisała: > Zorro, z takimi pytaniami to raczej idź na Salon Odrzuconych. Tutaj polityka ni > e jest miłym gościem. Odpowiedz Link
rudka-a Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:06 fajny wątek taki na niedzielę Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:09 nie? Zamiast do kosciola i na tace..... rudka-a napisała: > fajny wątek taki na niedzielę > Odpowiedz Link
rudka-a Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:12 albo na udko z kurczaka do hipermarketu Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:15 noooooooooo.......trudno nie popolitykowac jak sie taki pierdoly tu i owdzie czyta...... ....."Finanse się walą dług jest astronomiczny i gwałtownie rośnie i to wszystko mimo ogromnej kasy z Unii której żaden rząd przed rządami PO nie miał. Dołożyć do tego korupcję i nepotyzm na niespotykaną skalę /zatrudnianie na odpowiedzialnych stanowiskach swoich chociaż ignoranci w temacie/ i jest pełny obraz, widok jak w Hiroszimie po bombie atomowej. Wszystko pada na pysk a bankructwo państwa jest tylko kwestia czasu. Więc rządząca mafia próbuje podzielić się odpowiedzialnością za stan państwa do którego doprowadziła z innymi ugrupowaniami a przede wszystkim z PiS. Jeśli kaczor w to wejdzie będzie ciężkim frajerem. Ja na miejscu Kaczora powiedziałbym Tuskowi to samu co Tusk powiedział Jemu w 2005 r - nie wejdziemy z wami w żadne układy i koalicje tylko poczekamy aż się wykrwawicie i po waszym trupie weźmiemy pełnię władzy. Jakakolwiek litość dla PO i jej satelitów to dalsza degrengolada i upadek państwa w każdej dziedzinie......." Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:13 a powiedz mi w takim razie czym to się różni, od tego co znamy od zawsze ? a za tej osławionej komuny - to niby jak było ? kumoterstwo, wzajemne asekuracje, przekręty a potem - jak już ta "wolność" nastała ? kumoterstwo, wzajemne asekuracje, przekręty za rządów każdej z partii przewodniej - czy to była PZPR czy inne POPISy - chodziło chodzi i chodzić będzie o jedno - nie wybieramy posłow - wybieramy obsadę koryta - i tylko o to koryto własne dbają - nie ma żadnej różnicy kto 1zorro-bis napisał: > noooooooooo.......trudno nie popolitykowac jak sie taki pierdoly tu i owdzie cz > yta...... > > ....."Finanse się walą dług jest astronomiczny i gwałtownie rośnie i to wszystk > o mimo ogromnej kasy z Unii której żaden rząd przed rządami PO nie miał. Dołoży > ć do tego korupcję i nepotyzm na niespotykaną skalę /zatrudnianie na odpowiedzi > alnych stanowiskach swoich chociaż ignoranci w temacie/ i jest pełny obraz, wid > ok jak w Hiroszimie po bombie atomowej. Wszystko pada na pysk a bankructwo pańs > twa jest tylko kwestia czasu. Więc rządząca mafia próbuje podzielić się odpowie > dzialnością za stan państwa do którego doprowadziła z innymi ugrupowaniami a pr > zede wszystkim z PiS. Jeśli kaczor w to wejdzie będzie ciężkim frajerem. Ja na > miejscu Kaczora powiedziałbym Tuskowi to samu co Tusk powiedział Jemu w 2005 r > - nie wejdziemy z wami w żadne układy i koalicje tylko poczekamy aż się wykrwaw > icie i po waszym trupie weźmiemy pełnię władzy. Jakakolwiek litość dla PO i jej > satelitów to dalsza degrengolada i upadek państwa w każdej dziedzinie......." > > Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:20 fenikss.2972 napisał: > a powiedz mi w takim razie czym to się różni, od tego co znamy od zawsze ? > a za tej osławionej komuny - to niby jak było ? O matko niebieska i ziemska! Naprawdę nie widzisz różnicy???!!! Ale więcej nie napiszę, bo znów bym musiała o tej polityce tutaj... Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:26 nie widzę kradli, kradną i będą kradli ideologią ludzi nie nakarmisz średnio mnie obchodzi jakie trendy są modne za kolejnej kadencji. Mnie obchodzą konkretne rozwiązania a te wszystkie dzisiejsze polityki - to niby na czym wyrosły - nie na komunie ? tan.nawe napisała: > O matko niebieska i ziemska! Naprawdę nie widzisz różnicy???!!! > Ale więcej nie napiszę, bo znów bym musiała o tej polityce tutaj... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:28 Słuchaj-no Feniksie! Nie dam się wciągnąć w polityczne dyskusje, no! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:30 moje politykowanie zwykle ogranicza się do wyrażenia pogardy politykom..... tan.nawe napisała: > Słuchaj-no Feniksie! Nie dam się wciągnąć w polityczne dyskusje, no! Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:33 ale Ci powiem po znajomości, że do pasji szewskiej doprowadzają mnie "rozliczenia" z przeszłością, komunami i całą resztą - jak dla mnie to jasna informacja, że te wszystkie buble, na komunie wychowane - choć u nas ta komuna to raczej w cudzysłowiu....... no......... - nie potrafią żyć dniem dzisiejszym tylko zabijają czas pieprząc bajki z serii dawno dawno temu..... tan.nawe napisała: > Słuchaj-no Feniksie! Nie dam się wciągnąć w polityczne dyskusje, no! Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:43 wolalbys, zeby tamte czasy wrocily? www.youtube.com/watch?v=CyCqrv3vwLQ Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:54 60 tych, to ja nie pamiętam to już historia weź pod uwagę, że mocno zagmatwana - to co dziś wydaje się nam absurdem, wtedy było rzeczywistością dla mnie to abstrakcja rodzice pamiętają lata powojenne, a dziadkowie wojenne takie były czasy i uważam, że nie nam oceniać historię było minęło jakoś ludzie przeżyli ci co nie przeżyli - z różnych powodów - byli ofiarami swoich czasów więc od tego powinny być zwykłe sądy - dla rodzin powiedzmy nasze czasy niosą kilkakrotnie więcej ofiar bo np rok w rok giną tysiące na drogach albo mamy kilkadziesiąt razy większą zachorowalność na choroby cywilizacyjne typu udary, zawały, nowotwory każde czasy mają swoje ofiary i wyprzedzają wrzaski - weź głupku nie porównuj - a niby czemu ? kiedyś do ludzi strzelali, dziś zabijają chemią nie ma i nigdy nie będzie odpowiedzi na pytania - co w przeszłości było słuszne a co nie a ta wolność - to jaka ona jest ? bo nie ma godziny policyjnej i nikt nam nie dyktuje warunków uważasz, że dziś jesteśmy wolnym, suwerennym państwem ? to czemu hodujemy marchewki zgodnie z narzuconym wzorem długości, grubości i koloru ....? 1zorro-bis napisał: > wolalbys, zeby tamte czasy wrocily? > www.youtube.com/watch?v=CyCqrv3vwLQ Odpowiedz Link
rudka-a Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:10 tan.nawe napisała: > Zorro, z takimi pytaniami to raczej idź na Salon Odrzuconych. Tutaj polityka ni > e jest miłym gościem. Eee, lepiej nie chodź tam, bo Cie Loczek dopadnie znowu Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:13 a on gryzie? rudka-a napisała: > tan.nawe napisała: > > > Zorro, z takimi pytaniami to raczej idź na Salon Odrzuconych. Tutaj poli > tyka ni > > e jest miłym gościem. > > Eee, lepiej nie chodź tam, bo Cie Loczek dopadnie znowu Odpowiedz Link
tan.nawe Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:19 1zorro-bis napisał: > a on gryzie? Eeee, tylko nakręca! Na lokówki. A Ty masz talent do... "nakręcania" wątków! I za to chyba Cię lubię. Zwłaszcza jak po śląsku z Wirującą nawijasz. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:25 tan.nawe napisała: > 1zorro-bis napisał: > > > a on gryzie? > > Eeee, tylko nakręca! Na lokówki. > A Ty masz talent do... "nakręcania" wątków! I za to chyba Cię lubię. Zwłaszcza > jak po śląsku z Wirującą nawijasz. Odpowiedz Link
fenikss.2972 Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 14:15 jeszcze jak mi ciśnienie podniesie, to mu wyślę udział w oszczędnościach na kawie... tan.nawe napisała: > Eeee, tylko nakręca! Na lokówki. > A Ty masz talent do... "nakręcania" wątków! I za to chyba Cię lubię. Zwłaszcza > jak po śląsku z Wirującą nawijasz. Odpowiedz Link
rudka-a Re: PO, PIS, SLD, PSL i.....inne. 15.12.13, 13:21 Dobrze, że to net..Ty wiesz, ilu rannych by było? Odpowiedz Link