Dodaj do ulubionych

Wiadomość dnia

12.03.14, 16:24
Wiadomość dnia w słusznie mininych czasach,w naszych dziennikach wyglądała tak:
Tow.Breżniew odznaczył zasłuzoną dojarkę, Orderem Lenina i pochwalił za patriotyczną postawę, ktora powoduje to, że ZSRR rośnie w siłę.
Wspolcześnie wiadomość dnia, w naszej prasie wygląda tak:
Mr. Obama pochwalił wlaścicielkę sklepu za to, że zatrudnia pracownice na stawce wyzszej
od obowiązującej minimalnej krajowej , dzięki patriotycznej postawie właścicelki sklepu,
szybciej będzie rozijało sie panstwo, produkt krajowy wzrośnie, bo pracownica będzie mogła
więcej kupic , a państwo stanie się silniejsze.
Obama kupił kurtkę za ok. 150$.
Czy Breżniew kupił litr mleka, nie poinformowano.
Czasy inne, ale wiadomości dnia jakby podobne big_grinbig_grinbig_grin

Obserwuj wątek
    • fenikss.2972 Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 17:19
      kurna, sieje mi tu propagandę sukcesu big_grin
      • wirujacypunkt Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 20:12
        fenikss.2972 napisał:

> kurna, sieje mi tu propagandę sukcesu big_grin

Wcale nie chodzi o propagandę sukcesu, chodzi o to, że nie ważne z której strony świata
        pochodzi nasz wielki brat, ważna jest poprawność polityczna.
        Śmieszy mnie bardzo, że ta poprawność nie ważne wobec kogo i w jakich czasach, zawsze jest taka sama big_grin

• fenikss.2972 Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 20:18
          a to daje do myślenia droga koleżanko big_grin
          mimo, że ludzie tak bardzo się różnią - są jeszcze bardziej do siebie podobni

wirujacypunkt napisał:
          > Wcale nie chodzi o propagandę sukcesu, chodzi o to, że nie ważne z której stron
          > y świata
          > pochodzi nasz wielki brat, ważna jest poprawność polityczna.
          > Śmieszy mnie bardzo, że ta poprawność nie ważne wobec kogo i w jakich czasach,
          > zawsze jest taka sama big_grin
          >
          • wirujacypunkt Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 20:41
            fenikss.2972 napisał:

> a to daje do myślenia droga koleżanko big_grin
            > mimo, że ludzie tak bardzo się różnią - są jeszcze bardziej do siebie podobni
            >

Kolego drogi i to mnie bardzo rozśmieszyło big_grin
            Chociaż czy ja wiem, może powinno zasmucić ?

• fenikss.2972 Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 20:59
              trudno powiedzieć, bo idąc tym tokiem - nie ma złych i dobrych. Są ludzie.
              Genetycznie zaprogramowani, posiadają cechy złe i dobre, różnica polega na tym, kto jak je wykorzystuje.

wirujacypunkt napisał:

> Kolego drogi i to mnie bardzo rozśmieszyło big_grin
              > Chociaż czy ja wiem, może powinno zasmucić ?

• wirujacypunkt Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 21:19
                fenikss.2972 napisał:

> trudno powiedzieć, bo idąc tym tokiem - nie ma złych i dobrych. Są ludzie.
                > Genetycznie zaprogramowani, posiadają cechy złe i dobre, różnica polega na tym,
                > kto jak je wykorzystuje.

Kto i jak je wykowrzystuje zależy od tego gdzie, przez kogo, w jakich warunkach jest wychowywany i jakami zasadami moralnymi kieruje się w życiu.

• fenikss.2972 Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 21:26
                  też nie do końca
                  czasem w "dobrych warunkach" rodzi się złe
                  często bywa i odwrotnie
                  do tego dowiedziono, że najważniejszą zmienną w zachowaniu jest tu i teraz
                  w skrócie - zdeklarowany obrońca życia, wykształcony itd w ściśle określonej sytuacji kryzysowej będzie w stanie tego życia kogoś pozbawić.
                  To drastyczny przykład ale bardzo jaskrawy i dosadny - z takich skrajności się składamy

wirujacypunkt napisał:

> Kto i jak je wykowrzystuje zależy od tego gdzie, przez kogo, w jakich warunkach
                  > jest wychowywany i jakami zasadami moralnymi kieruje się w życiu.
                  • wirujacypunkt Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 21:34
                    Zgoda, jednak kryzysowe sytuacje powodujące impuls który każe zabijać, nie zdarzają się tak często, ciekawsze jest jednak to, dlaczego jeden czlowiek potrafi się powstrzymać,
                    a drugi nie ?
                    • fenikss.2972 Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 21:39
                      na to pytanie byłaby bardzo złożona odpowiedź.
                      Założenie mówi, że każdego można skłonić do zachowań całkowicie sprzecznych z dotychczasowymi. Kwestia doboru "argumentów"

wirujacypunkt napisał:

> Zgoda, jednak kryzysowe sytuacje powodujące impuls który każe zabijać, nie zdar
                      > zają się tak często, ciekawsze jest jednak to, dlaczego jeden czlowiek potrafi
                      > się powstrzymać,
                      > a drugi nie ?
                      • wirujacypunkt Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 22:04
                        fenikss.2972 napisał:

> na to pytanie byłaby bardzo złożona odpowiedź.
                        > Założenie mówi, że każdego można skłonić do zachowań całkowicie sprzecznych z d
                        > otychczasowymi. Kwestia doboru "argumentów"
                        >

Oczywiście, że odpowiedż byłaby bardzo zlożona, ale niezwykle ciekawa.
                        Niestety, nikt nie jest w stanie zaglądnąć w każdy zakamarek duszy ludzkiej.
                        Czlowieka można sprowokować do zachowań o które sam siebie nie podejrzewa i myślę, że prawie każdy z nas chociaż raz w życiu coś takiego zrobił.

• fenikss.2972 Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 22:36
                          oby te ekstremalne się nam nigdy nie zdarzyły. W drobiazgach czasem potrafimy sami siebie zaskoczyć.
                          Taki lepszy przykład.
                          Ze dwa lata temu, w zimie pod oknem zaczął płakać malutki kociak.
                          Długo to trwało, widzieliśmy go, maleńkie czarne i całkiem samo.
                          Nigdy nie miałem kota w domu a matka się ich boi. Ale to ona nie zdzierżyła i po 3 godzinach kazała mi iść i to gówienko przynieść do domu.
                          Nie udało mi się go niestety złapać. Ale byłem mocno zdziwiony postawą matki. Naprawdę się ich boi tak jak inne baby myszy. A mimo to była gotowa wziąć toto do domu - myślę, że gdybym go przyniósł, do dziś byliby najlepszymi kumplami. big_grin

wirujacypunkt napisał:

> Oczywiście, że odpowiedż byłaby bardzo zlożona, ale niezwykle ciekawa.
                          > Niestety, nikt nie jest w stanie zaglądnąć w każdy zakamarek duszy ludzkiej.
                          > Czlowieka można sprowokować do zachowań o które sam siebie nie podejrzewa i my
                          > ślę, że prawie każdy z nas chociaż raz w życiu coś takiego zrobił.

>
                          >
                          • wirujacypunkt Re: Wiadomość dnia 12.03.14, 23:06
                            Tak zaskakiwać samych siebie, możemy nawet kilka razy dziennie.
                            Bardzo fajnie zaskoczyła Twoja mama smile
                            Ja zaskoczyłam samą siebie, w mniej przyjemny sposób, wstyd mi będzie do końca życia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka