Dodaj do ulubionych

czub w kaftanie

25.07.14, 15:16
ja już wiem, czemu polubię politykę big_grin

"Kaftan sobie kup" - tak do Antoniego Macierewicza na konferencji odezwał się poseł Twojego Ruchu. W reakcji na to jeden z polityków PiS krzyknął: "Wypad stąd, czubie ty". Do incydentu doszło na konferencji prasowej wiceprezesa PiS, podczas której mówił on, iż złożył zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez szefa MSZ Radosława Sikorskiego.

www.tvn24.pl/incydent-na-konferencji-macierewicza-kaftan-sobie-kup-wypad-stad-czubie-ty,453092,s.html
Obserwuj wątek
    • sorel.lina Re: czub w kaftanie 25.07.14, 17:01
      A ja właśnie pomyślałam, że może Sikorski miał rację, mówiąc, że "robimy laskę" naszemu Wielkiemu Zaatlantyckiemu Bratu? Bo ostatnie wydarzenia (wyrok Trybunału EU nakładający karę na nas, nie Wielkiego Brata bynajmniej!) wskazują, że za wierność, lojalność (służbę?) względem Amerykańskiego Przyjaciela płacimy ja dotąd tylko rachunki (dosłownie!), nie zyskując nic, albo prawie nic.
      • kogucik.2872 Re: czub w kaftanie 25.07.14, 18:08
        dokładnie
        ciekawe, czy wysłali przelew, żeby pokryć zasądzone kwoty.
        Amerykanie potrzebują nas tylko i wyłącznie po to, żeby wykorzystać do własnych interesów. Bardziej opłacało się im wynająć u nas teren i tu zwozić terrorystów - niż tachać ich za ocean do siebie. Za wynajem ponoć zapłacili, to i zasądzone odszkodowania też powinni.
        Właśnie dlatego, że owszem - fakt istnienia więzienia CIA u nas, gdzie udowodniono torturowanie więźniów - niestety, nie ma znaczenia iż byli to terroryści - obciąża nasz kraj, bo to nasze terytorium - ale Amerykanie powinni się poczuć do roli i w ramach solidarności i współpracy pokryć zaistniałe koszty ich działalności.
        A to tylko jeden z wielu aspektów przyjaźni polsko - hamerykańskiej
        • wirujacypunkt Re: czub w kaftanie 25.07.14, 18:23
          Amerykanie za zgodą rządzących do nas przywieźli terrorystów, bo u nich jest ustawa zabraniająca torturowania ludzi, kimkolwiek by byli.
          Jeden z torturowanych, jak się okazuje nie miał nic wspólnego z terroryzmem.
          Jest mi przykro i wstyd, że u nas ktokolwiek mógł być torturowany.
          Tak, to Amerykanie powinni zapłacić odszkodowania.
          Bardzo szybko okazało się, że Sikorski ma racje.
          Jeżeli zaś chodzi o kaftan, to w ten kaftan powinno się ubrać jeszcze kilka osób.
          • kogucik.2872 Re: czub w kaftanie 25.07.14, 18:28
            już tu kiedyś pisałem - dla Ameryki jesteśmy tylko ewentualnym terytorium strategicznym przeciwko Ruskim. Niczym więcej. Dopóki nie znajdą w tym swoich interesów, to żeby nam Ruscy w Wawie zasadzili bombkę atomową - nikt palcem nie kiwnie - najwyżej wyrażą głęboki niepokój lub nawet sprzeciw. I zablokują parę ruskich kont w amerykańskim banku oraz kilka kolejnych wiz. Tyle.
            • wscieklyuklad Re: czub w kaftanie 25.07.14, 18:42
              Czasem spryt - podobnie jak kij - ma dwa końce. Polscy adwokaci chcieli być cwani, uznając, że nie przedstawienie stosownej dokumentacji doprowadzi do umorzenia sprawy.
              Jednak Strasburg oparł się na domniemaniach (ciekawy sposób interpretacji winy), opartych na słownym zażaleniu "poszkodowanych" i wydał werdykt.
              Teraz nastąpi trust móżdżaków, podejmujących decyzję czy się odwoływać - spece liczą, iż zwiększenie liczby przyszłych ferujących wyrok, może przesunąć tok myślenia ku zamysłowi naszych.
              Jest to przedsmak gorzkiej pigułki, jaką przyjdzie nam łyknąć przy okazji "sprawy chazaniątka". Tu dowody zostaną podane na tacy-cacy.
              Oby odszkodowanie za tortury matki było równie wysokie, jak w przypadku tych bandziorów.
              Bo przecież Nasze Nayukochańsze Państwo te z odwróciło się dupeczką do tej, na której dokonano aktu terroru kretyna.
              • kogucik.2872 Re: czub w kaftanie 25.07.14, 18:49
                z tego wyroku Polska się raczej nie wykpi, choć chyba czytałem, że będą się odwoływać, czy zaskarżać wyrok - nie wiem jak się fachowo nazywa.

Co do chazana - mam nadzieję, że ten akurat adwokat, który prowadzi sprawę dla kobiety - bardzo się postara, żeby sprawę wygrać. Bo oprócz tego, że sprawa ta dała mu już spory rozgłos, co w środowisku adwokackim jest skarbem trudnym do zdobycia - za to bardzo intratnym - to ma jeszcze w tym swój mały własny cel. I myślę, że uda mu się przeprowadzić tą sprawę do odpowiedniego końca.
                • dwa-filary Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:13
                  Będą się odwoływać, ale to nic nie da. Kwaśniewski z Millerem udostępnili to miejsce, kasę wzięli za milczenie, a my szaraczki zapłacimy uncertain
                  • kogucik.2872 Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:17
                    no niestety
                    tak właśnie robimy laskę Hamerykańcom
                    nic dodać nic ująć.

dwa-filary napisała:

> Będą się odwoływać, ale to nic nie da. Kwaśniewski z Millerem udostępnili to mi
                    > ejsce, kasę wzięli za milczenie, a my szaraczki zapłacimy uncertain
    • dwa-filary Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:27
      a co do kaftanu,smile to obejrzałam w TVN24 i nareszcie się uśmiechnęłam. Powinni wziąć się za Macierewicza i to szybko.
      • kogucik.2872 Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:30
        wątpię
        patrząc na tą całą resztę pajaców - jeden mniej, jeden więcej nie robi różnicy.
        Chyba wczoraj czytałem, że po zestrzeleniu MH 17 wznowiono śledztwo dotyczące katastrofy w Smoleńsku a Maciarewicz domaga się kolejnych ekspertyz jakichś odłamków metalu w jakiejś brzozie.
        Ma za dużo zwolenników, żeby ktoś go ruszył. A jak po wyborach dojdą do władzy piskówki - to dopiero będzie miał pole do popisu.
        • dwa-filary Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:40
          Nie o brzozę, a jakieś niedopatrzenia w dokumentacji medycznej, jakby ofiarom katastrofy coś mogło pomóc. Dziś Tusk już nie oponował w sprawie powołania komisji w sprawie Macierewicza, chodzi o rozwiązanie WSI.
          Sejm dziś miał zająć się wnioskiem o powołanie komisji śledczej ws. WSI i raportu Antoniego Macierewicza. Nie wiem jaki efekt.
          • kogucik.2872 Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:42
            jakoś nie wierzę w powodzenie tej misji uncertain
            • dwa-filary Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:44
              Ja też nie za bardzo, ale pomarzyć można, no
              • kogucik.2872 Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:49
                to było tak od razu !!! big_grin

nooooooo to jak taaaaaaaaaaak

to będzie komisja
                i ona ta komisja ustali, że Macierewicz jest niebezpieczny dla otoczenia
                więc wyślą go na księżyc w celach badawczych nad ciemną stroną onego
                księżyca znaczy nie Macierewicza big_grin

dwa-filary napisała:

> Ja też nie za bardzo, ale pomarzyć można, no
                • dwa-filary Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:51
                  Tylko czy krzywdy księżycowi nie zrobi, jeszcze jakieś dochodzenia będzie robił czy to na pewno księzyc big_grin
                  • kogucik.2872 Re: czub w kaftanie 25.07.14, 19:53
                    tam ponoć Twardowski z kogutem siedzą - nie da im rady big_grin big_grin big_grin

dwa-filary napisała:

> Tylko czy krzywdy księżycowi nie zrobi, jeszcze jakieś dochodzenia będzie robił
                    > czy to na pewno księzyc big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka