martynika74 05.10.09, 14:45 Czy uważacie imię Anna za nudne i oklepane?. Jak dla mnie jest ok, ale trochę mnie zaczyna drażnić zdziwienie niektórych osób i sama już nie wiem co mam o nim myśleć. Może nie potrzebnie się czegoś doszukuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Imię Anna 05.10.09, 15:13 martynika74 napisała: > Czy uważacie imię Anna za nudne i oklepane? Tak, uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: Imię Anna IP: *.gemini.net.pl 05.10.09, 15:21 Dla mnie Anna nie jest nudna, ale oklepana Cóż w klasie miałam 10 koleżanek o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Imię Anna 05.10.09, 15:35 Właśnie tak uważam, jest nudne i oklepane. A niebardzo rozumiem, zdziwienie tych osób wynika skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARyl Re: Imię Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 17:35 Jest to imię wyjątkowe. Jako jedyne{nie licząc Ala,ale to skrót} od początku i od końca czyta się tak samo, składają się na nie tylko dwie litery, dwie sylaby bardzo podobne. Po za tym Anny mają szczęście w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikita Re: Imię Anna IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.09, 16:00 Anna to bardzo ładne i takie "słoneczne" imię ale niestety bardzo popularne i przez to traci na uroku... Teraz nie spotyka się już aż tak wielu małych Anuś, więc brzmienie tego imienia znów wywołuje u mnie uśmiech na twarzy. Ale córki bym tak nie nazwała na pewno - także ze względu na to, że miałaby chyba 10 cioteczek imienniczek :p Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Imię Anna 05.10.09, 16:09 Dla mnie jest to imię zawsze bardzo piękne, ale... córki bym tak nie nazwała, bo miała by imienniczkę Babcię i dwie ciocie i parę ciotek dalszych i przyszywanych. Choć już na drugie imię - jak najbardziej. Natomiast tak sobie myślę, że w następnym pokoleniu... może... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię Anna 05.10.09, 19:59 Uważam, ze jest klasycznie ładne, ale przez swoją masowość nudne i oklepane, a nie zasługuje na to, by tak o nim pisać. Zyskałoby znacznie na uroku, gdyby było rzadsze. Na litość boską, ponad 1/20 kobiet i 1/40 ludzi w ogóle w tym kraju to Anny, ileż można! Tym bardziej, że Anna nadal jest co do nadawalności nie w pierwszej 5- tce, ale w pierwszej 20-tce już tak. Czy nie ma innych imion? Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Imię Anna 05.10.09, 20:04 Jak dla mnie nudne i oklepane. Ludzie są pewnie zdziwieni tym że Tobie się nie znudziło O niebo ładniejsza jak dla mnie jest Hania, niby jedna literka różnicy a jednak bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Imię Anna IP: *.range81-155.btcentralplus.com 26.10.09, 08:13 Piekne imie!! Niesluchaj innych Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imię Anna 05.10.09, 20:28 no cóż, często się je słyszy. może dlatego, że takie ładne? a może - bo bezpieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: Imię Anna 05.10.09, 21:40 Imię Anna nosi najwięcej kobiet żyjących w Polsce, więc nie ma się co dziwić z reakcjami otoczenia, że wywołuje znudzenie, przez wszystkie lata Anna cieszyła się wysoką popularnością! Poza tym, że jest do bólu oklepane to według mnie wyjątkowo 'bezpłciowe' takie nijakie... nie urażając nikogo!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 05.10.09, 22:08 Stale chodzę ze starszą córką na plac zabaw i spotkałam może ze cztery Anie. To pozwala mi sądzić, że przynajmniej tu gdzie mieszkam mało dziewczynek nosi to imię. Owszem dorosłych kobiet jest dużo, ale to mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię Anna 05.10.09, 22:49 IMO cztery to sporo. Ale to Twój wybór, jeśli Ci to nie przeszkadza, to czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 05.10.09, 22:58 gaudencja napisała: > IMO cztery to sporo. Ale to Twój wybór, jeśli Ci to nie przeszkadza, > to czemu nie. > Bardziej by mi przeszkadzało, gdyby moje dziecko miało na imię Julia lub Wiktoria. Przynajmniej nie kierowaliśmy się modą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię Anna 05.10.09, 23:00 A czym jest spowodowana ponad milionowa nadawalność Anny, jeśli nie modą? Tyle że trwającą długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drems Re: Imię Anna IP: 188.33.33.* 05.10.09, 23:29 ani ladne, ani brzydkie ot imie jakich wiele Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię Anna 06.10.09, 09:08 Oklepane do bólu ale bardzo wygodne w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Mamy córeczek o imieniu Anna! 06.10.09, 12:23 Mamy mające córeczki o tym imieniu, proszę wyraźcie swoją opinię na jego temat. Czy rzeczywiście Wasze Anie spotykają dużo imienniczek? Czy nie żałujecie wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Mamy córeczek o imieniu Anna! 06.10.09, 17:37 Moja 8 latka to Anna Lidia. Nigdy nie żałowałam swojego wyboru! Stałe czytelniczki wiedzą o moich zwariowanych marzeniach, że moja córka nosi imię ukochanej bohaterki LM Montgomery W zasadzie powinnam dać jej imiona Anna Kordelia Nudne? Oklepane? Nigdy w życiu! Tak samo będą mówić za 20 lat o Juliach. W przedszkolu moja Ania miała jedną koleżankę na 140 dzieci. Teraz nie ma ani jednej Ani w całym przedszkolu. W szkole, na wszystkie 3 klasy drugie, jest jedyną Anną. Nie ma drugiego tak klasycznego i prostego a jednocześnie pięknego imienia. Może tylko Ewa... Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Mamy córeczek o imieniu Anna! 06.10.09, 20:14 martynika74 napisała: > Mamy mające córeczki o tym imieniu, proszę wyraźcie swoją opinię na jego temat. > Czy rzeczywiście Wasze Anie spotykają dużo imienniczek? owszem, spotykają, chociaż nie aż tak dużo- moja Ania ma teraz 8 lat i w przedszkolu była jedyną Anią w grupie, w klasie też jest jedyna, na podwórku również- ale w klubie sportowym, gdzie trenuje są aż cztery Anie (wychodzi, że Anie lubią akurat ten sport) > Czy nie żałujecie wyboru? absolutnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
monika3411 Re: Mamy córeczek o imieniu Anna! 09.10.09, 19:46 Moja córeczka Ania ma 24 dni Imię wybrała jej starsza siostra. Ja wymarzyłam sobie Maję, ale ponieważ obiecałam starszej córce, że to ona wybierze imię - jest Ania. I z każdym dniem coraz bardziej to imię mi się podoba. I tak bardzo pasuje do mojej prześlicznej, słodkiej córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Mamy córeczek o imieniu Anna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 09:51 Ja również mam córeczkę o imieniu Ania i jest ona jedyną Anią w przedszkolu w odróżnieniu od Roksan, Nikolii, Julii. Ania to imię ponadczasowe a reszta to tylko moda Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mamy córeczek o imieniu Anna! 05.11.09, 09:03 o, Nikolię słyszę pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
gabbie Re: Imię Anna 06.10.09, 13:06 Cóż, ja też mam Anię i jest jedną z bardzo niewielu Ań w otoczeniu Weronik, Julek, Wiktorek, Nikolek W jej pokoleniu to imie nie będzie nudne i oklepane. Dla mnie ponadczaoswe, klasyczne i piekne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 07.10.09, 10:11 donmari-2 napisała: > > Jednak Anna! Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Imię Anna 07.10.09, 11:39 Martynika, nie miej wątpliwości, nie doszukuj się niczego. Ludzie zawsze będą krytykować i nigdy nikomu nie dogodzisz, jakiekolwiek byś imię dała. Imię Anna jest najpopularniejsze w polsce dlatego, że nosi je ponad milion polek, ale pamiętaj, że wśród małych dziewczynek jest ich mało. Nudna i oklepana to może być dzisiaj Julia, Wiktoria, Maja, Zuzia. Ale rówieśniczek swojej córki nie spotkasz na każdym roku. Nigdy nie spotkałam się z nietaktownymi uwagami na temat imienia Anna. Chyba że na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 07.10.09, 12:46 ariana1 napisała: > Martynika, nie miej wątpliwości, nie doszukuj się niczego. Ludzie > zawsze będą krytykować i nigdy nikomu nie dogodzisz, jakiekolwiek > byś imię dała. Imię Anna jest najpopularniejsze w polsce dlatego, że > nosi je ponad milion polek, ale pamiętaj, że wśród małych > dziewczynek jest ich mało. Nudna i oklepana to może być dzisiaj > Julia, Wiktoria, Maja, Zuzia. Ale rówieśniczek swojej córki nie > spotkasz na każdym roku. Nigdy nie spotkałam się z nietaktownymi > uwagami na temat imienia Anna. Chyba że na tym forum. Ariana, wiedziałam, że mogę na Ciebie liczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imię Anna 07.10.09, 12:58 martynika74 napisała: > ariana1 napisała: > > Nudna i oklepana to może być dzisiaj > > Julia, Wiktoria, Maja, Zuzia. Ale rówieśniczek swojej córki nie > > spotkasz na każdym roku. w sensie, imienniczek? Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 ariana 08.10.09, 20:29 Ariana, czy Twoja córka jest zadowolona ze swojego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: ariana 08.10.09, 21:41 Tak, zawsze była z niego zadowolona. A najbardziej z tego, że łatwo się je nauczyła pisać i czytać w przedszkolu Nigdy nie miała ciągotek do używania swojego drugiego imienia. Ostatnio ma fazę na używanie pełnej formy. Wszędzie się przedstawia jako Anna, podpisuje się na wszystkich zeszytach itp. Śmieszna jest Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: ariana 08.10.09, 22:01 To mała aparatka , ale to chyba typowe dla Ań. Te, które znam są bardzo wesołymi i pełnymi pomysłów dziewczynami. Mam nadzieję, że moja córeczka również będzie zadowolona... Trochę się obawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
magiczna.panna Re: ariana 08.10.09, 23:44 moim zdaniem jest to śliczne, ponadczasowe i dziewczęce imię pasuje zarówno do małej dziewczynki, do nastolatki jak i do starszej osoby. według mnie nie jest nudne, jest piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
anka0127 Re: Imię Anna 09.10.09, 10:42 Imie samo w sobie może nie jest złe, ale ja mam do niego uprzedzenie. W szkole zawsze miałam conajmniej 5 Ań w klasie, w ogole cale otoczenie było zdeterminowne przez same Anie, które notabene były takie jak to imie - pospolite, o słabym charakterze. Straszne jest dla mnie, że taki los zaczyna spotykać bardzo ładne imię Julia, które IMO staje sie własnie współczesna Anią ( Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 09.10.09, 11:00 anka0127 napisała: > Imie samo w sobie może nie jest złe, ale ja mam do niego uprzedzenie. W szkole > zawsze miałam conajmniej 5 Ań w klasie, w ogole cale otoczenie było > zdeterminowne przez same Anie, które notabene były takie jak to imie - > pospolite, o słabym charakterze. Straszne jest dla mnie, że taki los zaczyna > spotykać bardzo ładne imię Julia, które IMO staje sie własnie współczesna Anią > ( Owszem, wcześniej był duży wysyp Ań, ale w tej chwili już się tak dużo nie spotyka. Wnioskuje, z niku że masz na imię Anna, tak?. Odpowiedz Link Zgłoś
anka0127 Re: Imię Anna 09.10.09, 12:27 martynika74 napisała: > Z Twojego nicku wnioskuję, zę masz na imię Anna, tak? Hehe, nie mam tak na imię, to kolejny przejaw popularnosci imienia. Wpisując nick szukalam jak najbardziej pospolitego imienia, (zeby ukryc swoja tozsamosc na forum) i to pierwsze mi przyszlo do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 09.10.09, 13:05 anka0127 napisała: > martynika74 napisała: > > > > Z Twojego nicku wnioskuję, zę masz na imię Anna, tak? > Hehe, nie mam tak na imię, to kolejny przejaw popularnosci imienia. Wpisując > nick szukalam jak najbardziej pospolitego imienia, (zeby ukryc swoja tozsamosc > na forum) i to pierwsze mi przyszlo do glowy > > Dałam się nabrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: Imię Anna IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.10.09, 23:01 Super imię, zazdrościłam go siostrze. Jej się całe życie podoba. Jest tyle zdrobnień dla każdego wieku. I teraz więcej Hann, niż Ann jest. Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 12.10.09, 12:10 Gość portalu: kimi napisał(a): > Super imię, zazdrościłam go siostrze. Jej się całe życie podoba. Jest tyle > zdrobnień dla każdego wieku. I teraz więcej Hann, niż Ann jest. Rzeczywiście częściej słyszę imię Hania, ale w takim razie imię Anna może być mylone z Hanną . Co do zdrobnień to rzeczywiście od groma i co jedno to ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
agata-gata Re: Imię Anna 12.10.09, 22:53 prześliczne imię, jedno z moich ulubionych może też kiedyś nadam je przyszłej córeczce, jest uniwersalne, ale zarazem piękne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Imię Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 17:49 Mam na imię Anna i też ostatnimi czasy zaczęłam się tak przedstawiać. Jest tylko jeden powód, dla którego żałuje,że tatuś nadał Mi to imię- nie będe mogła nadać go swojej córce. Imię cudowne-i nie dlatego, że Ja się tak nazywam Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 25.10.09, 16:01 Gość portalu: Anna napisał(a): > Mam na imię Anna i też ostatnimi czasy zaczęłam się tak przedstawiać. Jest tylk > o jeden powód, dla którego żałuje,że tatuś nadał Mi to imię- nie będe mogła nad > ać go swojej córce. > Imię cudowne-i nie dlatego, że Ja się tak nazywam Imię Anna chyba przyciąga tatusiów. Mój małżonek również je wybrał dla naszej córeczki. Cieszy mnie fakt, że osoba nosząca to imię jest z niego zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza m. Re: Imię Anna IP: *.chello.pl 25.10.09, 18:28 Moja córka to Anna...Dostała imię po prababci. Jest bardzo z niego zadowolona, imię to ma dużo zdrobnień i odpowiedniki w każdym języku. Pasuje do osoby w każdym wieku i Anki to kobitki "do tańca i do różańca" Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 26.10.09, 22:09 Gość portalu: iza m. napisał(a): > Anki to kobitki "do tańca i do różańca" Zgadzam się z tym. Anie, które znam to bardzo wesołe osóbki i zawsze można na nie liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania :) Re: Imię Anna IP: *.pikonet.pl 28.10.09, 19:58 A ja również jetem Ania i choć zawsze miałam w otoczeniu mnóstwo imienniczek to itak lubię bardzo moje imię i uważam że znakomicie do mnie pasuje Pamiętaj tylko że każdą Ankę cechuje przede wszystkim upór - co ma dobre i złe strony Odpowiedz Link Zgłoś
martynika74 Re: Imię Anna 28.10.09, 21:51 Gość portalu: Ania napisał(a): Pamiętaj tylko że każdą Ankę cechuje przede wszystkim > upór - co ma dobre i złe strony Mam już małe doświadczenie w wychowaniu "rogacizny" . Moja pierworodna również nie należy do aniołków . Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: Imię Anna 02.11.09, 21:21 Ucze w szkole podstawowej we Wrocławiu i w klasach I-III mamy... 1 Anię. od groma jest za to Julii, Weronik i Wiktorii, kilka Oliwii i Darii. Anna i Maria to mje typy, na Marie mąż sie nie zgadza, rozwazamy wiec Anne, Hanne, Alicje, w kwestii imion jestem konserwatywna, sama nosze ponadczasowe imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania:) Re: Imię Anna IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.09, 23:49 Nie rozumiem w ogóle jak imię może byc nudne.. Oklepane owszem, ale.. nudne..? Ja jak widac mam na imię Ania i jestem z tego dumna! Uwielbiam swoje imię i cieszę się, że właśnie takie mi rodzinka wybrała! Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1976 Re: Imię Anna 06.11.09, 13:34 Moja Córka ma tak na imię. MA 6 lat. Przez 4 lata jest jedynią Anią na 100 dzieci w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Imię Anna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:34 Jedno z piękniejszych imion, ma śliczne zdrobnienia, każda z jego form jest ładna. Nawet się nie wahaj!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś