mossiam 21.12.09, 14:44 Przeglądałam ostatnio zakładkę "Znajomi" i zauważyłam całkiem sporo imion, które się nie powtarzają (na ponad 300 osób) Wszystkie osoby urodzone około połowy lat 80. Oznaczenie przed podkreślenie oznacza, że nie znam innej osoby w tym wieku o tym imieniu, a pogrubienie, że nie znam żadnej innej osoby o tym imieniu Pozdrawiam, wesołych świąt wszystkim życzę! Adrian Andrzej Antonina Arkadiusz Bartłomiej Dawid Grażyna Ilona Iwona Izabela Jagoda Janusz Judyta Julian Karina Kinga Leon Martyna Robert Roch Ryszard Sebastian Urszula Waldemar Wanda Wioleta Zofia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mossiam Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 21.12.09, 16:07 Żeby żaden portal społecznościowy nie czuł się pokrzywdzony (), dodam jeszcze "unikaty" facebookowe: Emilia Jadwiga Kornelia Marek Maryla Nelly Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 21.12.09, 16:43 O, ciekawie! Podobają mi się Antonina, Roch i Wanda. U mnie: lata '80-te. Adrian Albina Alicja Ania (nie Anna) Aniela Arleta Benedykt Bożena Brygida Dagmara Eliasz Emilia Erwina Filip Ilona Ireneusz Kinga Lena Maksymilian Marcelina Marlena Miłosz Olga Otylia Paula Sylwester Teresa Tobiasz Witold Zofia A także: Ada Andrzej Bernadeta Danuta Edyta Gustaw Iga Luiza Malwina Michalina Włodzimierz Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam A mogłam być Anielką... ;) 22.12.09, 10:50 Albina i Erwina - prawdziwe unikaty! Aniela - najładniej! I pomyśleć, że miałam się tak nazywać, gdyby tylko ktoś prababci posłuchał... No ale mimo to nigdy nie miałam w klasie żadnej imienniczki, a (prawie) rówieśniczkę o tym imieniu mam na n-k tylko jedną. Ale, urodzona tę parę lat później, znałam już sporo Filipów i kilka Michalin. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 21.12.09, 18:45 O, ciekawie Przeglądam w takim razie swoich ! Malwina Jowita Martyna Alina Remigiusz Grzegorz Szymon Michalina Maksymilian Henryk l.36 Jacek Jonasz Milena l.20 Grażyna Elżbieta l. 30 Artur Eugenia Jarosław Wiktoria Bożena Irena Sandra Ernest Mikołaj Robert Cyprian Elwira Renata Kaja Kornel Manuela l. 8 Dagmara Rafał Stefan l. 17 Gabriela Nikola Filip Olga Helena l.17 Eryk Nie tak ciekawie jak u Was niestety. A jeśli chodzi o Antoniny, to mam aż dwie Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 22.12.09, 10:55 Nikola, Martyna, Szymon, Filip... początki boomu. Podobają mi się nastoletni Stefan i Helena. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 21.12.09, 20:33 W takim razie ustawię się w wygodnej roli komentatora, urodzonego w latach 70: mossiam: > Antonina Znam ze słyszenia jedną starszą ode mnie o lat parę i jedną córeczkę koleżanki + jedną Antoninę, Rosjankę. > Ilona Znałam jedną, starszą ode mnie ze dwa lata, dziewczynkę ze wsi, do której jeździłyśmy z koleżanką do jej dziadków na wieś. Ogólnie imię jawi mi się jako popularne, choć nie jestem w stanie przypomniec sobie konkretnych znajomych osób - na pewno jednak ktoś o tym imieniu się przewijał w różnych szkołach. > Izabela całe mnóstwo Izabel, odbieram to imię jako bardzo popularne. > Jagoda Jedna dorosła i dwie małe córeczki kolegów. > Janusz Bardzo dużo Januszów; wszyscy starsi ode mnie o co najmniej 4-5 lat, jeśli nie więcej. > Julian Znam jednego, ok. 60-tki, i jednego synka koleżanki. > Karina Kilka Karin, przeważnie w moim wieku, ale też jedna kolezanka syna z klasy. > Kinga Kilka King, przeważnie o kilka lat mlodszych ode mnie. > Leon Sporo, ale w wieku po 60-tce. > Robert Na pęczki Robertów, wszyscy mniej więcej w moim wieku. > Roch Ani pół Rocha w otoczeniu, niestety > Ryszard Kilku, najmłodszy o kilka lat starszy ode mnie, a około 60-tki caly ich tłum. > Waldemar Kilku Waldków; najmłodszy o kilka lat starszy ode mnie. > Wanda Wandy w wieku lat 60-ciu i jedna 4-latka mniej więcej. > Zofia Mnóstwo Zoś, najwięcej w pokoleniu moich babć i dzieci, ale też różne Zośki mniej więcej w moim wieku. > Kornelia Ani jednej. > Maryla Jedna, ok. 60-tki. > Nelly Żadnej. Olianka: > Albina Żadnej. > Ania (nie Anna) Żadnej. > Aniela Żadnej. > Arleta Żadnej. > Benedykt Jeden, starszy ode mnie. > Brygida Ze dwie czy trzy; wszystkie starsze ode mnie niewiele lub nieco bardziej. > Dagmara Również kilka; najmłodsza młodsza ode mnie o parę lat. > Eliasz Jeden, pochodzący z Ukrainy. > Erwina Żadnej. > Filip Kilku, począwszy od 40-letniego, spora grupa w moim wieku, jeden w klasie dziecka. > Lena Dzieci 2 dalekich koleżanek. > Marlena Jedna, rówieśnica. > Miłosz Ze dwóch albo trzech. > Otylia Zadnej. > Paula Jedna, wyraźnie mlodsza. > Tobiasz Żadnego. > Ada Żadnej. > Bernadeta Żadnej. > Gustaw Syn kolegi. > Iga Ze trzy - jedna nieco młodsza, dwie w wieku mojego syna. > Luiza Dwie albo trzy - wszystkie około 2 lat młodsze ode mnie. > Malwina Trzy - dwie w moim wieku, jedna mała córka sąsiadki. > Michalina Dwie około 8-10 lat młodsze ode mnie, jedna staruszka juz w czasach, kiedy mialam kilka lat; brak kontaktu. ...i na razie to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Roch 22.12.09, 11:05 gaudencja napisała: > > Roch > > Ani pół Rocha w otoczeniu, niestety Rocha poznałam koło 8. roku życia. Już chyba wtedy dzieci mają swoje "imiennicze kanony", bo pamiętam, że kiedy pojawił się w klasie, myśleliśmy najpierw (wstyd się przyznać ), że to jego nazwisko... Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 21.12.09, 23:16 Aneta Adriana (jedno N) Blanka Blandyna Igor Laura Liliana Linda Marlena Martyna Michalina Kornelia Renata Tobiasz Zbigniew Zuzanna Mam też dwie Arlety Nie są więc unikalne, ale to ten sam rocznik i nie znam żadnej innej Arlety poza nimi dwoma. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 22.12.09, 10:57 Znasz jeszcze inne Blandyny? To jestem pod wrażeniem, bo nigdy o żadnej nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 22.12.09, 20:15 Znam dwie, w podobnym wieku. Z jedną chodziłam do podstawówki, drugą mam na n-k w znajomych. Zapomniałam dopisać Bernadety (jedno T). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneladgam Re: "Unikatowi" znajomi na n-k IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 10:42 o! ciekawie mam problem z zakwalifikowaniem "nie znam" i "nie spotkałam"... ale spróbuję u mnie na prawie 450 osób (większość lata 1975-90): Krzysztofa Kaja Bartłomiej Jan Wiesław Kalina Szymon Andrzej Pere Ireneusz Jolanta Sandra Sabina Zuzanna Malwina Luiza Edward Krystian Kamila Amelia Przemysław Maciej Sabrina Jakub Dobrusia Artur Marian Dominik Michał Eliza Krystyna Antoni Honorata Aleksander Mirosława Włodzimierz Marlena Bartosz Debora Wisława Mieczysława Danuta Bronisław Berenika Albert Helena Olgierd Oskar Witold Iwona Bohdan Dominika Jasmina (nie Jaśmina) Radosław Roman Mariusz Matylda Waldemar Gabrysia Priyanka Mateusz Grażyna Stefan Anita Daria Laura Przy okazji powstał problem czy Wioleta i Wioletta liczyć jako jedno imię, czy dwa odrębne, ale zaraz tu się gromy na moją głowę posypią, że to przecież ZUPEŁNIE inne imiona,kiedy indziej mają imieniny itp... Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 22.12.09, 11:00 Długa i fascynująca lista Zaskakują zwłaszcza Sabrina, Debora, Berenika Jasmina (a jak się czyta?) Zdumiewa mnie, że ja nie znam żadnego Jana w moim wieku, a teraz w moim mieście tez prawie nie jest nadawane to imię Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 22.12.09, 11:52 w połowie miałam ochotę przestać wypisywać bo miałam dość Sabrinę przypomniałam sobie już wczoraj wieczorem zastanawiając się nad tematem, ale z pozostałymi miałam kłopot; Janów znam wielu, aż się dziwię, że tylko jednego mam na liście - brata a Jasmina czyta się jak się pisze Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 22.12.09, 19:58 Jestem pod ogromnym wrażeniem Wisławy. To prawdziwy unikat! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 22.12.09, 20:48 to moja koleżanka z klasy z liceum; bardzo do niej pasuje to imię, ale nie znosiła go, bo bez przerwy mylono je z Wiesławą Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 23.12.09, 11:51 U mnie: Wojomir Tobiasz Jolanta Robert Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 23.12.09, 12:13 Nie mam konta na naszej klasie, ale wśród moich znajomych znalazłyby się takie unikatowe imiona jak: Radomir, Honorata, Antoni, Donat, Remigiusz. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: "Unikatowi" znajomi na n-k 25.12.09, 01:23 Zrobilam statystyki. Jestem rocznik 81. Znajomych mam troche tarszych lub troche mlodszych. Bez dzieci. Stwierdzam , ze rodzice moich znajomych nie mieli za duzo wyobrazni. Znam aż 24 Anie ( spotkalam ich w zyciu pewnie duzo wiecej) 15 Kaś, 15 Monik Pojedyncze egzemplarze zazczylam pogrubieniem ( nie znam zadnej innej osoby o tym imieniu) Katarzyna x15 Marta x9 Ewelina x2 Aleksandra x5 Daria x3 Ewa x6 Justyna x7 Damian x2 Kamil x4 Monika x15 Natalia x3 Magdalena x13 Anna x24 Malwina Maciej x2 Szymon x2 Grzegorz x2 Radoslaw x2 Karol x3 Karolina x6 Lena Piotr x6 (znam jeszcze kilku ) Krzysztof x 5 Kamila x3 Aldona x2 Ilona x2 Maria Wioleta x3 Violetta Marlena x3 (znam jeszcze 2) Nina Tomasz x5 (znam jeszcze 2) Wojciech Marcin x6 Pawel x9 Izabela x5 Agnieszka x11 Rafal x7 Adam x2 (znam jeszcze 2) Joanna x6 Cezary Beata x2(znam jeszcze 1) Alicja x2 Maja Grzegorz x2 Emilia x 3 Michal x2 Żaneta x3 Przemyslaw x5 Lukasz x5 Mariusz x2 Jaroslaw x6 Karina Zofia Dawid x 2 (znam jeszcze 3 w tym 2 dzieci 5 i 12 lat) Bartosz x3(znam jeszcze 1) Daniel (znam jeszcze 1) Danuta Dariusz x5 Robert x4( znam jeszcze 1) Arkadiusz x2 Mikolaj Ryszard Andzelika Fabian (znam jeszcze 1) Kinga x3 Dorota x5 Sebastian ( znam jeszcze 1) Klaudia Malgorzata x3 Iwona(znam jeszcze 3) Jacek x3 Sabina (znam jeszcze 1) Dagmara Waldemar (znam jeszcze 1) lata 33 i 28 lat Teresa ( moja mama ) Slawomir x5( znam jeszcze 2) Blazej (znam jeszcze 1) Jędrzej Barbara Paulina Edyta (znam jeszcze 1) Lidia (znam jeszcze1) Bogumila Agata x2 Alina Patrycja Maja (znam jeszcz 1) Marek (znam jeszcze 1) Leszek x2 Renata Artur Elzbieta Anita Patryk Andrzej x2 Szalu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś