wysokieobcasy7 23.02.10, 18:37 Co myslicie o tym imieniu? Z poch Greck, ozn 'dar od Boga', bedzie raczej wersja ang Theodore bo maz ang i zapewne zostaniemy juz w uk. Mam tez synka o imieniu Nathaniel (tez 'dar od boga' tylko hebrajsk poch) i Theodore jakos tak ladnie mi sie z tym komponuje.. W Pol pewnie beda na niego mowili Teodor. Jak wam sie podoba to imie i czy jest czesto spotykane? dziekuje Ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Theodore - Teodor 23.02.10, 18:55 Bardzo mi się podoba imię Teodor. Popieram pomysł nadania! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Theodore - Teodor 23.02.10, 18:58 Mnie się Teodor bardzo podoba. Brzmi dostojnie i tak ... elegancko Istotne jest moim zdaniem też to, że nie jest często spotykane, a z drugiej strony raczej nikt nie zapyta "Jak ma na imię twój syn?!". No i pasuje do imienia brata Swoją drogą, jak dokładnie wymawia się tego Teodora po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Theodore - Teodor 23.02.10, 19:30 > Swoją drogą, jak dokładnie wymawia się tego Teodora po angielsku? nieco podobnie do "Fiodor" Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Theodore - Teodor 23.02.10, 20:56 Dziekuję za odpowiedź Theodore niestety nie brzmi, moim zdaniem, tak dostojnie jak Teodor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Theodore - Teodor IP: *.centertel.pl 23.02.10, 19:26 bardzo dostojnie... super imie.. w Polsce znane ale nie ma boom... a zdrobnienia Teo i Teoś rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła1 Re: Theodore - Teodor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 19:28 Teodor - bardzo ładnie :d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julianna76 Re: Theodore - Teodor IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 20:02 Mnie nie bardzo się podoba, ale z pewnością w UK Teodor będzie "wyglądał" inaczej wśród rówieśników, bo tam panuje imiennicza dowolność. W Polsce wśród typowych imion w stylu Paweł, Łukasz, Marcin, Piotrek itp. nastolatek Teodor mógłby być wyśmiewany. Przykre, ale taka jest nasza rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Theodore - Teodor 23.02.10, 20:54 W pokoleniu małego Teodora nie znajdziesz dużo Pawłów, Łukaszów czy Marcinów. Raczej więcej Antonich czy Tymoteuszów, Teodor nie będzie więc "dziwny". Chyba że miałaś na myśli Teodora dzisiejszego nastolatka Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Re: Theodore - Teodor 23.02.10, 20:20 ale sie ciesze ze wam sie podoba! Teraz jescze tylko imie musze 'przedstawic' mezowi jak wroci z pracy bo wpadlam na nie wczoraj w nocy (ok 2 nad ranem jak spac nie moglam ) Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Theodore - Teodor 24.02.10, 14:48 HA, znajomemu pol-ang malzenstwu wlasnie urodzila sie Theodora pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: Theodore - Teodor IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 17:45 Jak dla mnie super imię, Bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Theodore - Teodor 24.02.10, 17:54 Bardzo mi sie podoba - ostatnio jeden z moich meskich faworytow Odpowiedz Link Zgłoś
wysokieobcasy7 Re: Theodore - Teodor 26.02.10, 20:32 dziekuje za odpowiedzi- poweidzialam mezowi i imie od razu przypadllo mu do gustu. Ciekawe z tymi imoinami- szukasz i szukasz ale wiesz keidy znajdziesz ze to jest to! Dalej nie szukamy- zostaje maly Theo ) Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Theodore - Teodor 26.02.10, 22:40 Cudne imię. Sama bym nadała, ale napotkałam na stanowczy opór mężowski Odpowiedz Link Zgłoś