moka2 04.03.10, 20:55 podoba nam sie imie Olga ale nie wiem jak sie to zdrabnia. juz synkowi wybralismy Tymoteusz i pewnie bedzie z tym problem bo albo Tymek albo Tymoteusz. nie chce znowu miec problemu. macie pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna3003 Re: jak zdrabnia sie Olga 04.03.10, 20:58 może Gusia(olgusia)a pewnie dzieci i tak na początku będą wołać Ola... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: jak zdrabnia sie Olga 04.03.10, 21:06 znam dwie Olgi, obie zdrabniane pochodnymi Oli Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: jak zdrabnia sie Olga 04.03.10, 21:22 Jestem Olgą i można to imię zdrabniać m. in. tak: Olguś, Olgusia, Gusia, Gunia, Guś, Ola, Olka, Oleńka, Olusia, Olunia, Olcia, Oldzia. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: jak zdrabnia sie Olga 04.03.10, 21:46 znam jedną małą Olgę i zdrabniana jest do Olgusi,Olguni. Raczej nie mówią do niej Ola Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: jak zdrabnia sie Olga 05.03.10, 22:02 misself napisała: > Jestem Olgą i można to imię zdrabniać m. in. tak: > Olguś, Olgusia, Gusia, Gunia, Guś, Ola, Olka, Oleńka, Olusia, Olunia, Olcia, Ol > dzia. Nic dodać, nic ująć. Wielorako można zdrobnić Olgę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MamaO. Re: jak zdrabnia sie Olga IP: 150.254.181.* 05.03.10, 09:58 Moja córka ma na imię Olga i zdrabniamy Oleńka lub Olaszka. W szkole zwracają się do niej Olga. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-mili Re: jak zdrabnia sie Olga 05.03.10, 17:24 Znane mi Olgi używają zdrobnień swego imienia takich jak przy Aleksandrze, najczęsciej Ola, Oleńka. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwona_skarpeta Re: jak zdrabnia sie Olga 05.03.10, 18:19 moja przyszywana kuzynka ma na imię Olga,najczęściej jest ona Olą,Olgusią,Olgunią,bądź też jest żartobliwie nazywana przez mojego tatę Olgosławą Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: jak zdrabnia sie Olga 05.03.10, 18:41 Moja bratowa była Olą, ale od czasów liceum jest już po prostu Olgą. Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: jak zdrabnia sie Olga 05.03.10, 19:24 moja przyjaciołka ma na imię Olga i bardzo nie lubi gdy ktoś się tak do niej zwraca, z reguły mowia do niej Ola, Olka, Oluś a ja mowie do niej Olcia Odpowiedz Link Zgłoś
kisia81 Re: jak zdrabnia sie Olga 12.03.10, 17:57 ja pół roku urodziłam Olgę. Zdrabniamy "ją" na Olgunia, nie na Olę - to w końcu inne imie. Siostrzenica raz powiedzałam do niej "no co Olduchu" (nie wymawia jeszcze literki "g" i czasem teraz mówimy na nią Olduszek Odpowiedz Link Zgłoś