aom 21.02.04, 23:04 Ktora z was nadala tego typu imiona jak Noel, Samuel, Joel swojemu synkowi? Jak wolacie na niego zdrobniale? Jaki jest reakcja spoleczna na te imiona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Re: Noel, Samuel, Joel... 21.02.04, 23:58 osobiście nie nadałam. ale od dawna chodzi mi po głowie Samuel... podoba mi się, jak brzmi... ale chyba nie na nasze (czytaj: polskie) warunki. a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
michalina04 Re: Noel, Samuel, Joel... 22.02.04, 12:15 Samuel brzmi dla mnie bardzo po sarmacku. To imię jest jak najbardziej zakorzenione w polskiej tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Samuel 22.02.04, 12:26 no tak, ale poza barokiem już nie było takie popularne w Polsce wśród Polaków... oczywiście, że je znajdziemy, ale jego nadanie ma chyba inne korzenie Odpowiedz Link Zgłoś
michalina04 Re: Samuel 22.02.04, 14:06 lunatica napisała: > no tak, ale poza barokiem już nie było takie popularne w Polsce wśród > Polaków... Popularność w baroku całkowicie mnie satsfakcjonuje Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Noel, Samuel, Joel... 22.02.04, 14:04 Czesc! Ja wprawdzie nie mieszkam w Polsce,ale jak moja lipcowa dzidzia bedzie chlopczykiem to chyba bedzie Noel albo Noah Samuel.Bardzo mi sie podobaja.Joel mniej bo wymawia sie przez DZ z kropka nad Z.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Noel, Samuel, Joel... 23.02.04, 09:42 aom napisała: > Ktora z was nadala tego typu imiona jak Noel, Samuel, Joel swojemu synkowi? > Jak wolacie na niego zdrobniale? Jaki jest reakcja spoleczna na te imiona? Witaj. Mi bardzo podoba się imię Noel. Pozostałe też ładne PA MADZIA Odpowiedz Link Zgłoś