kasiuchna1 29.03.10, 23:42 Spotkałam się z opinią, iż imię Monika jest "brzydką sezonówką", a ja od zawsze jestem w tym imieniu zakochana i moja trzyletnia córeczka tak właśnie ma na imię. Czy znacie jakieś małe Moniki? Bo ja oprócz mojej nie znam żadnej( oczywiście dorosłych Monik znam mnóstwo i wszystkie to piękne i mądre kobiety). Pozdrowienia dla wszystkich Monik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
istota Re: Monika 30.03.10, 02:03 to chyba dobrze, ze nie ma innych Monik my myslelismy ze dajemy dziecieciu malo popularne imie i od tamtej pory WSZEDZIE spotykamy dzieci o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Monika 30.03.10, 08:31 sezonówką bym go nie nazwała, ale jest na pewno PO okresie zwiększonej popularności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 10:53 ładne, kobiece i niepretensjonalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymianek21 Re: Monika IP: *.chello.pl 30.03.10, 13:48 w mojej komórce wszystkie Moniki zapisuję tak: Monika+Piotruś, Monika+Kacper, Monika+Kuba, Monika+Karol, Monika kuzynk itp.-mam ich więcej bo znam aż tyle Monik. Wszystkie są urodzone w latach 70 a te drugie imiona to ich dzieci. Teraz imię Monika jest imieniem prawie niespotykanym!Bardzo lubię to imię! Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Monika 30.03.10, 15:32 Nie znam żadnej małej Moniki a i dorosłych niewiele. Nie powiedziałabym, ze to brzydkie imię. Kwestia gustu. Dla mnie neutralne. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_silenter Re: Monika 30.03.10, 16:15 Mnie się to imię wyjątkowo nie podoba ale cóż, kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
kontaminacja Re: Monika 30.03.10, 16:54 Znam 3-letnia Monikę. Jej siostra to Dominika, więc w sumie bardzo podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna1 Re: Monika 30.03.10, 19:20 Ja generalnie bardzo lubię imiona z lat 70tych, starsza o rok siostrzyczka Moniki to Ania, a gdybym miała trzecią córkę byłaby prawdopodobnie Ewa. A ja jestem Kasia, rocznik 77. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Monika 30.03.10, 20:11 Nie podoba mi się to imię, wkładam je do jednego worka z Sylwią i Justyną. Nawet nie potrafię konkretnie określić, jak ten "worek" bym nazwała, po prostu nie podobają mi się te imiona, bardzo. Co do małych Monik ... Nie znam żadnej, najmłodsza znana mi Monika, ma już pewnie coś ok. 8 lat. Ale pamiętam, że już kiedy miała 3 (czyli jakieś 5 lat temu), jej imię wydawało mi się takie "po modzie". Odpowiedz Link Zgłoś
liwia_augusta Re: Monika 30.03.10, 21:08 Ja mam w rodzinie 8 letnią Monikę. Podoba mi się to imię, nie jest obecnie często nadawane. Odpowiedz Link Zgłoś
makarcia Re: Monika 31.03.10, 08:42 Mam siostrę Monikę (25l) . Sama wybrałam jej to imię, gdy miałam 3 lata Do dzisiaj jestem nim zachwycona. Pasuje do malej dziewczyny i do dorosłej kobiety. Jest eleganckie i bezpretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś