szczekuszka 05.03.04, 21:47 Hej Co sadzicie o tym imieniu?! Mam kolege o tym imieniu. Jest w moim wieku, ma dwadziescia pare lat. Opowiadal mi, ze kiedy pewna pani uslyszala o jego imieniu, nazwala tak swego synka. Wiem, ze to imie kojarzy sie z plynem do mycia naczyn, ale dla mnie od teraz bedzie sie jedynie kojarzyc z moim kolega. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Ludwik 06.03.04, 00:46 Faktycznie kojarzy sie z plynem do naczyn i zupelnie inna epoka. Spokojne imie, dla statecznego pana Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Ludwik 06.03.04, 10:38 Czesc ! Znalam tylko takiego starego dziadziusia o tym imieniu,wiec nie moge sobie wyobrazic malego chlopca noszacego to imie,ale jakbym moze znala to mialabym jakas opinie.Jak narazie sama nie wiem ?Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Ludwik 09.03.04, 09:30 Witaj. Mi to imię kojarzy sie z płynem do naczyn Nie znam zadnego Ludwika, wiec dlatego nie mam innego skojarzenia. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
marcsi Re: Ludwik 12.03.04, 17:12 Skojarzenia z płynem nasuwają się automatycznie. Ale poznałam kiedyś bardzo sympatyczną starszą panią o imieniu Ludwika i od tej pory uważam, że forma żeńska brzmi lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
konsonans Re: Ludwik 13.03.04, 16:07 Kojarzy się z płynem niestety, albo z jakimś miłym starszym panem, choś Ludwiś brzmi słodko.. A Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Ludwik 13.03.04, 17:16 Moj chomik ma tak na imie,choc wolamy na niego Ludde.A malych Ludwikow znam kilku Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: Ludwik 13.03.04, 17:34 Ludwik moze bym nie nazwala dziecka, ale Ludwika to co innego. Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
atanerbal Re: Ludwik 14.03.04, 11:00 W mojej rodzinie to imię pojawiało się wielokrotnie w XIX i pierwszej połowie XX wieku. Rok temu kuzyn je "odświeżył" nadając takie imię swojemu synkowi. Nie kojarzy nam się z płynem, a raczej z królami Francji. Naszego malucha nazywamy Ludwiczek, Ludek. Odpowiedz Link Zgłoś