Gość: Niezaproszona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.10, 10:03 czesc, przeczytalam u znajomej ze 30 waszych watków!!. Bede miec córke i zastanawiam sie ktore z 2 imion jej nadac. Inspiracja jest forum oczywiscie, bo bym raczej nie zdecydowala sie inaczej. Zdanie faceta nie ma znaczenia, bo go juz nie ma ;o(. Wybieram miedzy: - Tosia (Antonia raczej, nie Antonina - popularnosc) - Leosia (Leonia) Jak byscie wy wybraly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solveiga1 Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 10:23 Hmmm... moj wybor jest jasny Tylko prosze, nie "reklamujcie" juz wiecej tego imienia, chcialabym uniknac masowego wysypu Leoni w ciegu najblizszych kilku lat Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 10:34 O kurcze, Antonia/Leonia trudny wybór... rzucałabym monetą, serio Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 10:58 Leonia zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 11:02 Zalezy troche od nazwiska. Ale chyba jednak Leonia. Wobec Antonii mam obawy, ze bedzie sie ludziom mylic z popularniejsza "krewniaczka". Zdrobnienie jest to samo, wiec gdyby w klasie byla rowniez Antonina, i tak bedzie problem z rozroznieniem. Dla mnie to troche jak z Tomaszem i Tomislawem - ten Tomek i tamten Tomek, tylko ten drugi bardziej "wydumany". Swoja droga nie wiem, czy Antonina jest az TAK popularna. Gdyby mi sie bardzo podobalo, nie wahalabym sie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 12:43 dla swojej wybrałabym Tosię, ale u kogoś z przyjemnością widziałabym Leonię Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 14:44 No to masz problem. mam córcię Antonię, imię jak najbardziej się podoba, aczkolwiek unikam zdrobnienia Tosia, na rzecz Tonia. Wtedy imię jest "rzadsze". Drugą córcię (w drodze) planujemy nazwać Leonia m.in. wiec niezręcznie mi się wypowiadać, ale na dziś obstawiam Antonia, tylko ze względu na nasze przyzwyczajenie. Leonia z pewnością duuuuzo rzadsza i musisz się przygotować na zdziwienie i wielkie oczy rozmówców. Mnie zniechęca brak ciekawych zdrobnień (nie lubie Leosia, jak i Tosia), ale Leni, Lenka już mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1976 Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 14:48 aha, nie rozumiem oburzenia by nie rozpowszechniać imienia, bo bedzie popularne. to chore uwazam. gniewacie sie ze za duzo Julek, Kubusiów, Oliwek, Maj itp, ale jak ciekawe imię popularyzuje się tez jest źle. pamietam, jak szukalam imienia dla 1 córeczki, antonia zrobilo sie modne - wygralo w 2004 roku nawet forumowy Ranking Imion. imie nie zrobilo sie popularne, choc juz antonina tak. zatem spokojnie...... Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Dorko1976 02.06.10, 17:47 Jezeli spojrzysz jeszcze raz na moj post zauwazysz w nim cudzyslow "" oraz nastepujaca emotikonke: Postaraj sie odczytac moja wypowiedz w swietle tych znakow, a jestem pewna, ze zrozumiesz ze moim zamiarem nie bylo wyrazenie oburzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
vedderka Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 15:39 Zdecydowanie Antonina! ps. moja Tośka jest jedyną mi znaną w bliższym otoczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 15:43 Zdecydowanie Leonia, uwielbiam to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 16:29 Leonia Antonina bardzo mi się podoba, ale tak jak piszesz - dość popularne. Antonia z kolei będzie wiecznie mylona z Antoniną. Odpowiedz Link Zgłoś
mariiiiiiiijka Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 16:51 Niezaproszona, specjalnie kopiujesz styl dorki1976? Popelniasz te same bledy gramatyczne, interpunkcyjne i stylistyczne, wstawiasz te same ozdobniki i pytasz o te same dwa imiona. Czy jestescie moze jedna i ta sama znudzona osoba, ktora na dodatek odpowiada jeszcze samej sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 02.06.10, 18:20 Leonia. Antonia też ładnie, ale może się mylić z popularniejszą Antoniną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.10, 19:01 Zdecydowanie Antonia! Leonia wybitnie mi sie nie podoba... Juz duzo bardziej lubie Leandre, Letycje, czy tez Lee (przepraszam, nie mam polskich znakow). Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 03.06.10, 18:46 Leonia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Leosia czy Tosia? Inspiracja forum.... 03.06.10, 21:48 Rzucałabym monetą albo dopasowywała do nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś