Gość: onifer IP: 77.236.0.* 02.06.10, 15:00 Które imię Wam się bardziej podoba dla chłopczyka? I jakie zdrobnienia od tych imion są wg Was ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamelia04.08.2007 Re: Dorian czy Oliwier 02.06.10, 15:27 zadne, oba pretensjonalne. Dorian kojarzy mi sie w dodatku z bohaterem powieści Oscara Wilde "Portret Doriana Graya", postaci negatywnej, złej i niesympateycznej, w dodatku o skłonnosciach homo*- * homofobka nie jestem, ale ta postac literacka jest wyjatkowo odstreczajaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia.. Re: Dorian czy Oliwier IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.06.10, 15:29 Oliwier Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Dorian czy Oliwier 02.06.10, 15:46 Oba mi się niespecjalnie podobają, ale wybrałabym Oliwiera. Zdrobnienia jakei mi przychodzą do głowy to jedynie Oli Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Dorian czy Oliwier 02.06.10, 16:11 Dorian, ale do zachwytu mi daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Dorian czy Oliwier IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.10, 16:27 Żadne mi się nie podoba, ale z dwojga złego Dorian... Oliwier i inne Brajany, Kewiny, Nikole i Dżesiki to szczyt pretensjonalności. Znałam jednego Doriana, zdrabniano jego imię jako Dorek i rymowano ze Zmorek... Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Dorian czy Oliwier 02.06.10, 16:27 Gdyby istniały na świecie tylko te dwa imiona, to z bólem wątroby Dorian. Najchętniej zdrabniany do Janka (bo przenigdy do Dor-ianka ) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dorian czy Oliwier 02.06.10, 18:22 Oliwier to dla mnie szczyt pretensjonalności. Doriana całkiem lubię, chociaż do 10tki (chyba nawet 20tki) moich ulubionych imion go nie zaliczę Mój syn Dorian byłby : Dorkiem, Dorinkiem, Dorisiem, Doriankiem, Dorusiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Dorian czy Oliwier IP: *.dip.t-dialin.net 02.06.10, 19:05 Niestety nie podoba mi sie ani jedno, ani drugie. To imiona z mojej czarnej listy. Z pistoletem przy glowie wybralabym Oliwiera. Dorian wydaje mi sie byc imieniem wybitnie niemeskim. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dorian czy Oliwier 02.06.10, 19:19 Gdybym musiała wybierać z tych dwóch, wybrałabym zdecydowanie Doriana. Oliwier to IMO imię, które Onufry bije na głowę urodą. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Dorian czy Oliwier 03.06.10, 10:10 nie podobają mi się te imiona,ale jak juz musiałabym wybierac to Oliwier Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Dorian czy Oliwier 02.06.10, 19:29 Oba niezbyt, kojarzą się pretensjonalnie niestety. Ale Dorian lepszy, jak juz musi być. Zamiast proponuję: Daniel, Cyprian, Seweryn, Miron, Ksawery, Jeremi, Julian Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Dorian czy Oliwier 02.06.10, 20:24 A na czym Ci zależy - Oliwier jest ogólnie znany i nie wzbudzi zdumienia, Dorian nieco kontrowersyjny i mało znany. Wybrałabym Doriana Zdrobnień nie podam, bo ich nie znoszę ogónie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Dorian czy Oliwier IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.06.10, 13:54 obydwa umiona bardzo ładne chociaż w moim mniemaniu bardziej się podoba Dorian. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Dorian czy Oliwier 04.06.10, 14:10 Bardziej "podoba" mi się Dorian i zdrabniałabym go do Dorianka. Natomiast co do Oliwiera, to znam jednego dorosłego Oliwera (bez jednego i) i nigdy nie słyszałam by ktoś zdrabniał jego imię. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Dorian czy Oliwier 04.06.10, 18:28 zadne!!! z nozem na gardle wybralabym Doriana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: Dorian czy Oliwier IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 18:43 Nie rozumiem, czemu od razu krytykujecie czyiś gust? Moja kuzynka cztery dni temu urodziła Olivera. Małżeństwo polskie mieszkające już na stałe w Szwecji. Być może Onifer też przebywa za granicą, albo zna osoby o takich imionach, z którymi ma miłe wspomnienia. Tak, więc ja jestem na za za małym Oli. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Dorian czy Oliwier 08.06.10, 18:49 nie wiem, kto krytykuje. nie podobają mi/nam się te imiona i już Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Dorian czy Oliwier 08.06.10, 21:04 no jak ktoś pyta czy mi się podoba, to co, mam kłamać? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dorian czy Oliwier 08.06.10, 21:52 aneladgam napisała: > no jak ktoś pyta czy mi się podoba, to co, mam kłamać? Oczywiście. Naprawdę, Aneladgam, nie wiem jak Cię wychowywano w domu. Mnie zawsze powtarzano "chwal wszystko, nic nie krytykuj, mów o wszystkim dobrze, bo potem ktoś będzie smutny". Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Dorian czy Oliwier 09.06.10, 08:53 skargę na rodziców napiszę, tylko nie wiem do kogo Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dorian czy Oliwier 20.06.10, 17:03 Gość portalu: Angelina napisał(a): > Nie rozumiem, czemu od razu krytykujecie czyiś gust? Moja kuzynka cztery dni > temu urodziła Olivera. Małżeństwo polskie mieszkające już na stałe w > Szwecji. Przebywanie zagranicą nie usprawiedliwia takiego wyboru. Oliver jest, ze tak powiem, mało szwedzki. Polski także zupełnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Dorian czy Oliwier 09.06.10, 07:57 Zdecydowanie żadne mi się nie podoba. Z pistoletem przy głowie wybrałabym Oliwiera, ale najchętniej bez drugiego "i". A więc Oliwera. Zdrobnienie - Olek, Oli. Co powiecie na Olgierda, Olafa, Damiana, Adriana, Bernarda, Beniamina? Odpowiedz Link Zgłoś
izabe.la17 Re: Dorian czy Oliwier 09.06.10, 10:28 Żadne z tych imion mi się nie podoba a może Kornel ? Odpowiedz Link Zgłoś