owca_1982 05.07.10, 10:56 Witam wszystkich! jestem pierwszy raz na waszym forum, ale stronę odwiedzam od początku bycia w ciąży. Chciałabym was poprosić o pomoc, jestem w 37 tyg. ciąży i rozwiązanie już coraz bliżej, a ja mam problem z wybraniem imienia dla mojego synka... Jest to moje pierwsze dziecko, dodam, że mój maż odszedł ode mnie w styczniu i muszę sama podjąć decyzje co do imienia, a jest to dosyć trudne, a do tego rodzina i znajomi rożnie reagują na moje propozycje... moja konikiem jest Adam.....( jednym się podoba drudzy się krzywią)...ale myślałam tez o Michale....bratowa proponuje Gabryś....pojawiły się tez Bartosz i Filip, ale chyba są zbyt popularne...powiedzcie co Wy sądzicie i co proponujecie...pozdrawiam i dziękuję z góry.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 11:14 Jeśli pasuje do nazwiska, to wybrałabym Gabriela. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 11:25 z tych wszystkich wybrałabym Adama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Imię dla Synka?? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.07.10, 11:53 Zdecydowanie Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Imię dla Synka?? IP: *.centertel.pl 05.07.10, 11:23 Rzeczywiście Bartosz i Filip jest obecnie bardzo popularne. Adam, Gabryś i Michał podobają mi się. Ja bym chyba wybrała Michała, ale skoro twoim konikiem jest Adam, to może dobrze się tego trzymać? Ja też jestem w 37 tygodniu i przerabialiśmy wiele imion, a teraz wróciliśmy do naszej pierwszej propozycji. Mam nadzieję, że też już zdania nie zmienimy. Chyba zawsze znajdzie się ktoś komu imię się nie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_1982 Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 20:04 Dziękuję za odpowiedź i pomoc, uważam, że masz racje pierwsza propozycja jest zawsze trafna....a jak będzie mieć na imię Twoje dzidzi, bo nie wiem czy synek czy córcia??? no i życzę powodzenia, bo rozwiązanie już niedługo przed nami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Imię dla Synka?? IP: *.centertel.pl 05.07.10, 20:16 Niecierpliwie czekam na synka W pierwszy dzień mąż powiedział Jeremi i mam nadzieję, że tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 11:35 trwaj przy swoim! Adam to b.ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 13:16 Bartosz i Filip rzeczywiście bardzo popularne, zresztą Michał także. Jeśli tobie podoba się Adam to nie słuchaj innych, to imię jest ok. Gabriel także mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 15:13 przede wszystkim proponuję, byś nie sugerowała się krzywieniem rodziny czy znajomych. mnie z Twoich propozycji podobają się wszystkie poza Bartoszem. tak że śmiało nadawaj imię, które będziesz wymawiać z dumą i miłością. rodzina? znajomi? niech nazywają swoje dzieci i zwierzątka i tam się wyżywają imienniczo, a imię dla Twojego Syna wybierasz Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 15:27 Każde z tych imion jest popularne, Michał i Adam chyba nawet bardziej niż Filip. Mnie żadne nie zachwyca, najciekawszy jest Gabriel, najładniejszy jednak Filip. A jak ci się podoba Micheasz? Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 16:37 Popularność w roku ubiegłym: Filip - miejsce 5 Michał - miejsce 6 Bartosz - miejsce 7 Adam - miejsce 11 Gabriel - miejsce 40 Podoba mi się tylko Michał, ale popularność by mnie odrzucała. Zamiast równie popularnego Bartosza może wybierzesz Bartłomieja? Gabriel IMO jest mało męski, brak dobrej formy dla nastolatka. Maleńki Gabryś może brzmi słodko, ale jak mówiliby do niego koledzy np. w szkole średniej? Gabrielu? Gabrysiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm...;) Re: Imię dla Synka?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 19:24 co do imienia Adam mam różne odczucia, o ile mały Adas brzmi pieknie to z Adamem już tak nie jest. Gabriela odrzuciłabym z powodów jak wyżej, Filip z Bartoszem rzeczywiście popularni. forma Bartłomiej nie podoba mi się. moim numerem jeden jest Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Imię dla Synka?? IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.10, 16:33 Najbardziej podoba mi sie Michal Gabriela bym raczej nie nadala - wydaje mi sie odrobine malo meskie... Reszta jak dla mnie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ila Re: Imię dla Synka?? IP: 80.50.237.* 05.07.10, 16:36 Zdecydowanie Adam. a jeśli chcesz inne propozycje to: Tomasz - śliczniutkie Stanisław - również wspaniałe, jednak trochę już popularne Karol- ładne i niezbyt popularne Ale jeśli ci się podoba to wybierz Adama nie słuchaj innych Odpowiedz Link Zgłoś
owca_1982 Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 20:11 dzięki wszystkim za porady i czekam na jeszcze...choć przyznam,że wasze argumenty mnie przekonują...racja wybór imienia, to moja rzecz a nie rodziny czy znajomych...i w sumie racja pierwsza myśl zawsze jest dobra....więc chyba będzie Adam, Adaś...moim zdaniem bardzo fajne i ładne imię.... Przyznam, ze Tomek ok, ale mam brata o tym imieniu, Stanisław też spoko, ale tak ma na imię tata, a nie lubię jak w rodzinie powtarzają się imiona...pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc, jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to czekam na informacje... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 22:54 owca_1982 napisała: > znajomych...i w sumie racja pierwsza myśl zawsze jest dobra....więc chyba będzi > e > Adam, Adaś...moim zdaniem bardzo fajne i ładne imię.... Jesli rzeczywiście tak Ci się podoba, to absolutnie z niego nie rezygnuj. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla Synka?? 06.07.10, 16:19 Zostań przy Adamie, widać, że to jest właśnie TO imię. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Imię dla Synka?? 05.07.10, 23:41 Adam ładne aczkolwiek zbyt bardzo osłuchane i takie bez uroku, wszystkie Twoje typy góruja na liscie najpopularniejszych imion z wyjatkiem Gabriela, który również brzmieniowo najbardziej mi się podoba, posłuchałabym bratowej Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Imię dla Synka?? 06.07.10, 09:28 słuchaj siebie, bo wszystkim nie dogodzisz, Adam moim zdaniem to świetne, ponadczsowe imię, ładnie się zdrabnia, pasuje i do malucha i do przedszkolaka, nastolatka i dorosłego Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Imię dla Synka?? 06.07.10, 19:42 Gabriel nie podoba mi się w ogóle, mały Gabryś jest ok, ale miałabym problem, jak zwracać się do nastolatka o tym imieniu. Bartosz też mi się nie podoba. Adam, Filip i Michał podobają mi się, wybrałabym to, które najlepiej pasuje do nazwiska. Moje propozycje: Tymoteusz, Szymon, Julian, Błażej, Miłosz, Wojciech, Franciszek. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla Synka?? 06.07.10, 22:03 jagodowa2 napisała: > Gabriel nie podoba mi się w ogóle, mały Gabryś jest ok, ale miałabym problem, j > ak zwracać się do nastolatka o tym imieniu. To prawda, niedawno poznałam studenta o tym imieniu. Wielki, postawny chłop, a dla wszystkich był Gabrysiem. Nie pasowało mi to, Gabriel zresztą także (jakoś tak za poważnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka Re: Imię dla Synka?? IP: *.mmj.pl 06.07.10, 21:08 zaczne od tego że moim zdaniem wszystkie wymienione przez Ciebie imiona są ok, choć troche popularne , jeśli nie przeszkadza Ci popularność to doradzałabym Adama lub Filipa ..w innym wypadku Gabryś jest według mnie całkiem fajnie i chyba jeszcze nie jakoś szelenie popularne Odpowiedz Link Zgłoś