aga_sek 28.07.10, 04:01 Koleżanki... co sądzicie o zestawieniach imion: Aleksander Bazyli czy Adam Bazyli??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_mirando Re: Bazyli 28.07.10, 10:44 Wybrałabym zestaw Aleksander Bazyli. Aleksander podoba mi się bardziej, za Adamem nie przepadam. Poza tym Adam jest popularniejszy niż Aleksander. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Bazyli 28.07.10, 19:21 uwierz_mirando napisała: > Wybrałabym zestaw Aleksander Bazyli. Aleksander podoba mi się bardziej, za Adamem nie przepadam. Ja podobnie. Bazyli musi być na drugie? Bazyli Aleksander byłby świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Bazyli IP: *.dip.t-dialin.net 28.07.10, 10:50 Lepiej brzmi Aleksander Bazyli ale... wolalabym miec w domu Adasia niz Olka... Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Bazyli 28.07.10, 11:03 u nas na podwórku jest chłopiec który ma takie pierwsze imię. fajne, ale ja bym nie nadała, ma zbyt dużo jakiś negatywnych konotacji. mogą od badyla przezywać, bazyl - jakiś smok taki był czy coś podobnego? Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Bazyli 28.07.10, 11:18 domi_33 napisała: bazyl - jakiś smok taki był czy coś podobnego? Bazyliszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donka Re: Bazyli IP: *.mmj.pl 28.07.10, 11:24 Faktycznie kojarzy sie ze smokiem troche Imie bardzo fajne ale nie nadałabym. Zarówno Aleksander Bazyli jak i Adam Bazyli brzmią według mnie ok. Ja wybrałabym Adama bo wole krótsze, ale znów Aleksander chyba mniej popularny jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bazyli 28.07.10, 12:25 Już miałam nadzieję, że na pierwsze będzie Bazyli. Oba zestawy są dla mnie tak samo ... w porządku. Bo nie zachwycają, ale złe też nie są. Chyba z Aleksandrem jakoś brzmi to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Bazyli 28.07.10, 16:34 dziecko mam za małe, żeby już bajki oglądać i być na bieżąco, ale okazuje się, że w ulicy Sezamkowej jest smok Bazyli (więc jednak dobrze pamiętałam ). Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Bazyli 29.07.10, 00:27 Aleksander Bazyli brzmi lepiej, ale jeszcze lepiej Bazyli Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Bazyli 29.07.10, 08:45 wiesz co, Bazyli na drugie brzmi trochę jak nazwisko. Bazyli Aleksander najlepiej, ale jeśli musi być na drugie, to na pierwsze jednak Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega o/t IP: 91.208.10.* 29.07.10, 10:08 aga_sek napisała: > Koleżanki... co sądzicie czy to forum jest aż tak sfeminizowane, czy po prostu część forumowiczek żyje ukryta w jakimś kloszu nie dostrzegając świata poza własnym czubkiem nosa? Odpowiedz Link Zgłoś