korona_polnocna 17.08.10, 11:31 Znalazłam ostatnio w sieci taki artykuł Poszperałam trochę i dowiedziałam się, jakiej są płci: córka czworaczki - 2 chłopców i 2 dziewczynkimma, Joseph i Samuel czworaczki - 3 dziewczynki i jeden chłopiec dziewczynka bliźnięta - chłopiec i dziewczynka Jak nazwałybyście taką gromadkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korona_polnocna Re: australijska gromadka 17.08.10, 11:40 ich imiona: Joseph, Samuel, Ellie, Emma Milly (zmarła tuż po porodzie), Sarah, Alice, Matthew Tiger-Lilly bliźnięta nieznanych imion Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: australijska gromadka 17.08.10, 16:56 korona_polnocna napisała: > Tiger-Lilly Łoo matko... Odpowiedz Link Zgłoś
korona_polnocna Re: australijska gromadka 17.08.10, 11:43 pierwsza córka to S-h-e-l-b-y (pisane oczywiście bez myślników, ale inaczej nie chciało mi opublikować, bo "spam") Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: australijska gromadka 17.08.10, 14:36 Ojej, gdybym miała taką właśnie gromadkę (i innego faceta albo tego samego, ale z innym gustem), to przedstawiałoby się to następująco: Józefina Jeremi, Wincenty, Waleria, Eleonora Felicja, Ludwika, Honorata, Zachary Pelagia Maurycy, Ignacja O kurcze, chciałabym móc się tak wyszaleć imienniczo Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: australijska gromadka 17.08.10, 14:40 to ja bym poplynęla-nadalabym wszystkie te imiona, o ktorych nadaniu tylko moge pomarzyć (z racji malej wiary we wlasne macierzynskie mozliwosci: -corka: Marcelina -czworaczkiiotr, Jędrzej, Jaśmina, Kalina -czworaczki:Jeremiasz, Michalina, Aniela, Stefania -corka:Anastazja -bliźnięta: Joanna i Jonasz ale bylby czad...pomarzyc mozna Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: australijska gromadka 17.08.10, 18:26 Ja nazwałabym: córka: Antonina czworaczki: Teodor, Florian, Anastazja, Łucja czworaczki: Jadwiga, Melania, Florentyna, Ksawery bliźnięta: Ignacy, Marcelina Trudno wymyślic tyle imion, a co dopiero wychowac taką gromadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: australijska gromadka 17.08.10, 18:29 Nelciu, zapomniałaś o jeszcze jednej "pojedynczej" córce! Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: australijska gromadka 17.08.10, 19:00 Ojej rzeczywiście ! To ta córka byłaby Matyldą Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: australijska gromadka 17.08.10, 19:22 hmm... trudny wybór, mało imion żeńskich niestety mi się podoba, ale: córka Laura czworaczki - Emil, Łukasz, Łucja, Adriana czworaczki - Piotr, Sandra, Antonia, Róża dziewczynka - Diana bliźnięta - Bruno i Leonia Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: australijska gromadka 17.08.10, 20:01 córka - Klara czworaczki - Adam, Leon, Łucja, Cecylia czworaczki - Laura, Kornelia, Eleonora, Ignacy dziewczynka - Helena bliźnięta - Gustaw, Marta Za dużo dziewczynek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: australijska gromadka IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 11:06 córka: Małgorzata czworaczki: Wilhelm, Fryderyk, Emma, Adelajda czworaczki: Florian, Inga, Łucja, Klara córka: Brygida bliźnięta: Wiktor i Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: australijska gromadka IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 00:06 U mnie tak: Kornelia Róża, Laura, Tymon i Joachim Zuzanna, Auksencja, Weronika i Leonard Idalia Aurora i Bruno ;D Odpowiedz Link Zgłoś
belle_amie Re: australijska gromadka 19.08.10, 09:33 Moja pierwsza myśl (bo pewnie po dłuższym namyśle nastąpiły by jakieś zmiany), oprócz moich bliźniaków (Filip i Mikołaj): córka : Zofia czworaczki : Abigail, Rebeka, Tytus, Beniamin czworaczki : Matylda, Natasza, Michalina, Aleksander córka : Nastazja bliźniaki : Antonina i Teodor (ostatnio mi się spodobało zdrobnienie Teo) gdyby tylko mój mąż się zgodził na takie przedszkole Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: australijska gromadka 19.08.10, 12:45 hipotetycznie, gdyż produkcję już zakończyliśmy - ale pomarzyć nie zaszkodzi córka: Małgorzata (a jak) czworaczki part 1: Szymon (a jak), Samuel, Sawa i Sylwana czworaczki part 2: Konstanty, Ksenia, Kamila i Klementyna córka: Zofia bliźnięta: Iwo i Ilza nie wiem czemu, ale obecnie wydaje mi się bardziej sensowne nazywanie wieloraczków na tę samą literę - chociaż swoich wyborów nie cofnęłabym za żadne skarby Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: australijska gromadka 19.08.10, 13:01 Judyta Sewer i Dymitr, Kordula i Ruta Waleria, Cecylia, Antonia i Olgierd Aniela Lucjusz i Łucja Odpowiedz Link Zgłoś
madzia_slonko Re: australijska gromadka 10.01.11, 20:39 córka: Paulina czworaczki : Dominika, Emilia, Nikodem, Igor czworaczki: Kornelia, Klara, Karolina, Ksawery córka : Wioletka bliźniaki : Patryk, Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: australijska gromadka 13.01.11, 13:19 U mnie tak: Aniela Kajetan, Łukasz, Kalina, Zuzanna Janina, Barbara, Lilianna, Piotr Łucja Witold i Jadwiga Odpowiedz Link Zgłoś
jozefina79 Re: australijska gromadka 12.01.12, 14:25 - Ignacy, Kajetan, Klara, Łucja - Eleonora, Róża, Antonina, Konstanty - Kornelia -Marcelina - Bruno i Urszula Odpowiedz Link Zgłoś
m.rabow Re: australijska gromadka 12.01.12, 16:02 No to już by było nie lada wyzwanie, nawet dla mnie, z dosyć sporą listą ulubionych imion Ale myślę, że pokusiłabym się na takie imiona: córka - Paulina czworaczki - Matylda i Konstancja, Maurycy i Julian czworaczki - Helena, Leonia, Malwina i Wiktor córka - Laura bliźnięta - Aniela i Feliks Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: australijska gromadka 12.01.12, 23:43 Dorzucę i swoje: córka - Helena czworaczki - Idalia, Liliana, Ignacy, Feliks czworaczki - Wanda, Janina, Irena, Konstanty córka - Klara bliźnięta - ciężko... Może Filipa i Leon? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: australijska gromadka IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 13.01.12, 08:37 córka:Klara czworaczki:Michalina,Marcelina,Jonatan i Tobiasz czworaczki:Kaja,Kornelia,Anastazja i Antoni córka:Aniela bliźnięta:Jeremiasz i Zachariasz Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: australijska gromadka 10.01.13, 18:55 Anastazja Juliusz, Jonasz, Klarysa, Kornelia Lilla, Maksymiliana, Mirona, Roderyk Tekla Kajetan, Nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
sanydel Re: australijska gromadka 10.01.13, 22:28 Florianna Jeremi, Zachary, Stella, Emma Teodor, Idalia, Klara, Adela Felicja Beniamin i Leonia : ) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: australijska gromadka 11.01.13, 22:17 Emilia Edmund Olgierd Rozalia Cecylia Bronisław Florentyna Józefina Krystyna Stella Bernard Łucja P.S. Przemycilam prawie wszystkie, ktore mam ostatnio na topie, a ktorych juz nie bedzie mi dane wykorzystac Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: australijska gromadka 03.02.13, 23:10 Ariadna Elżbieta Maksymilian Oscar, Aleksander Olivier, Marcjanna Lea, Lilianna Mia Aurelia Hanna , Lidia Maria, Stefania Zofia, Beniamin Andrzej Alicja Melania Nathaniel Gabriel, Pollyanna Julia Eh, sporo czasu i trudu zajęło mi wymyślenie tych imion haha, obym nie musiała w przyszłości znowu tyle wybierać Odpowiedz Link Zgłoś