Gość: Basia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 17:55 Wybieramy z tych trzech imion po wielkiej batalii, jak będzie najładniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 18:00 Zdecydowanie Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Michalina, Kaja czy Laura???? IP: *.4-2.cable.virginmedia.com 10.09.10, 18:50 Laura Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 18:53 Mój głos na Michalinę Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 20:00 zdecydowanie Michalina - ladnie sie zdrabnia i pasuje do dziecka,nastolatki, doroslej kobiety i babci poza tym Laura staje sie popularna Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 22:01 W ubiegłym roku Laura była na miejscu 30. wśród dziewczynek, a Michalina na 35., różnica nie jest więc taka duża. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 20:24 Tylko i wyłącznie Michalina! Odpowiedz Link Zgłoś
lukier-on-line Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 20:25 1. Laura 2. Michalina .... 3. Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 21:59 Najbardziej podoba mi się Laura. Nie przepadam za zdrobnieniami Michaliny, a Kaja nie podoba mi się w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
anetad25 Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 22:19 Głosuje na Kaję, potem Laura i na końcu Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Michalina, Kaja czy Laura???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 22:25 Michalina byłaby córką Michała Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 22:51 Mnie by to nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 10.09.10, 23:03 Skoro Twój mąż/partner ma na imię Michał, zrezygnowałabym z Michaliny-ja osobiście. Z kolei u mnie w rodzinie jest taka sytuacja, że mąż kuzynki ma na imię Karol a ich córka to Karolina. Ale ja takim sytuacjom jestem przeciwna. Postawiłabym na Laurę mimo rosnącej popularności to jedno z moich ulubionych imion. Kaja, choć zdecydowanie rzadsza od Laury i Michaliny,brzmi mi jakoś bezbarwnie, nieco obco, poza tym to norweskie zdrobnienie od Katarzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 11.09.10, 09:59 to swietnie, skoro inni nadają wlasne imiona dzieciom, to nie widze nic dziwnego w formach zenskich lub meskich tworzonych od imion rodzicow w ogole mnie nie zastanawia, ze Krzysia jest corka Krzysztofa, Martyna ma tate Marcina, przyjmuje do wiadomosci i juz... w sumie nie wiem, czego ludzie sie w takich sytuacjach obawiaja? ze pomysla o nich, ze sa megalomanamii? a w sumie to Krzysia to tez swietne imie! Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 11.09.10, 08:45 A ja wybrałabym Kaję i jak dla mnie to, że Michalina będzie córką Michała to akurat plus. W końcu to nie te same imiona Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 11.09.10, 11:10 w sumie to od Michaliny wolę wersję Michaela powodzenia w dokonaniu wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 11.09.10, 10:14 na pewno NIE Kaja, gdybym to ja wybierała spośród tych 3 za Laurą nie przepadam, ale Michalina też nie bardzo mi pasuje... więc nie wiem... wolałabym Marcelinę, zamiast Michaliny, wtedy wybór byłby prosty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: Michalina, Kaja czy Laura???? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.09.10, 10:31 Nie znoszę Michaliny, dla mnie Kaja. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryb Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 11.09.10, 11:25 Glosuje za Laura! ---------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabadelka Re: Michalina, Kaja czy Laura???? IP: 77.236.0.* 11.09.10, 11:28 Zdecydowanie Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 11.09.10, 17:43 1. Kaja. Proste, brzmi nowocześnie, ale nie za modnie. Opiera się zdrobnieniom, dla mnie to plus. (bo o ile Maja to często Majka, Kajka jest o wiele rzadsze (i dobrze)). Dobre jako imię międzynarodowe - proste do wymówienia, znane (albo w każdym razie używalne) w wielu językach. A jednocześnie nigdzie nie za popularne ani nie oklepane. Minus to podobieństwo do megapopularnej Mai. 2. Michalina. Nieosłuchane, eleganckie. Ale przydługie. Duży wybór zdrobnień będzie dla wielu osób plusem. Misia b, ładne, choć dla mnie za słodkie. 3. Laura - dla mnie za modne, i brzmi raczej pretensjonalnie. Kiepskie zdrobnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re:adamantia 11.09.10, 23:13 Ja też brałam pod uwagę Laurę i Kaję I z mężem raczej zostaniemy przy Laurce Wód adamantia bardzo mi się podobał i troszeczkę zbił mnie z "tropu" może jednak powrócić do Kai. Imię od zawsze mi się podobało, wszędzie jednak piszą że to zdrobnienie i nigdzie nie piszą co to imię właściwie oznacza ( znalazłam gdzieś w necie że może oznaczać kurę ;/) Laura piękne - tylko wydaje mi się bardzo poważne i boje się że stanie się taką troszeczkę Klaudią (której nie cieprie) Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań Odpowiedz Link Zgłoś
sandorianka Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 11.09.10, 23:55 Laura. Kaja jakieś takie nijakie. Michalina - słonina, tak mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARITA Re: Laura IP: 188.33.193.* 24.09.10, 22:23 Jako, że sama jestem mamą Laury głosuję na Laurkę To imię wcale nie jest takie popularne, chyba że na forum gazety Mama Aleksandry, Laury i już wkrótce Borysa Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Laura 24.09.10, 22:32 Laurka. nie lubię imion od-męskich a Kaja mi się z psem koleżanki kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 27.09.10, 10:44 Dla mnie najlepsza Laura, potem Michalina, a na końcu Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przysłaMAMA Re: Michalina, Kaja czy Laura???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 10:45 Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
nymeriia Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 28.09.10, 11:44 Na początku byłam przekonana, że Michalina ale im częściej myślę o Kai tym bardziej mi się podoba. Mój głos na Kaję. --- Piekła nie ma... Wszystkie diabły są tutaj. W.Shakespeare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Michalina, Kaja czy Laura???? IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.10, 12:00 Kaja. Na drugim miejscu Laura a na koncu Michalina. Juz mowie dlaczego: Michalina, mimo ze elegancka i klasyczna, ma zdrobnienia, ktore bylyby dla mnie nie do przyjecia. Misia, Michasia... co jedno to gorsze. Wiem, ze mozna probowac forsowac pelne imie ale mimo to - ja bym sie nie zdecydowala. (No chyba, ze Tobie sie podobaja!) Laura - bardzo, bardzo mi sie podoba. Problem w tym, ze w przeciagu ostatniego tygodnia poznalam 2 male Laury. A ja nie jestem mama i kontakt z malymi dziecmi mam raczej sporadyczny. Kaja natomiast to urocze, rzadko spotykane, a jednak nieudziwnione imie. Proste w uzyciu, latwe w wymowie dla obcokrajowcow. Same plusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Michalina, Kaja czy Laura???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 13:17 1. Kaja 2. Michalina długo, długo nic... 3. Laura Odpowiedz Link Zgłoś
edytka2001 Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 28.09.10, 13:50 1. Kaja 2. Laura 3. Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Michalina, Kaja czy Laura???? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.10.10, 14:40 zdecydowanie Kaja moja córeczka miała być Kają ale okazało się że spodziewam się chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 08.10.10, 15:30 Nie będę oryginalna - Michalina. Kaję też bym chętnie widziała, pod warunkiem, że pasuje do nazwiska (a do wielu nie pasuje). Laura tak sobie, obawiam się że za kilka sezonów stanie się hitem wśród imion żeńskich i za każdym rogiem będzie można spotkać małą Laurę. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 08.10.10, 21:44 quasi.modo napisała: > Kaję też bym chętnie widziała, pod warunkiem, że pasuje do nazwiska (a do wielu > nie pasuje). A jakiego typu nazwiska masz na myśli? (oprócz np. Bajak czy Majakowska ) Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Michalina, Kaja czy Laura???? 09.10.10, 08:53 adamantia napisała: > A jakiego typu nazwiska masz na myśli? (oprócz np. Bajak czy Majakowska ) Na pewno uważałabym przy wszystkich krótkich nazwiskach, szczególnie tych odzwierzęcych i odrzeczownikowych, np. Bigos, Sroka, Paluch, Wilk, itp. Odpowiedz Link Zgłoś