Dodaj do ulubionych

Tyberiusz/Tiberio

14.10.10, 06:10
No i ciagle mamy impas w wyborze imienia dla synka (pol-mex)sad. Wlasnie przed chwila odpadl Gabriel ze wzgledu na wzrost popularnosci imienia wsrod znajomych i mniej znajomych. Cristian tez nie jest brany pod uwage ze wzgledu na Cristiana z blizszej rodziny. I szukamy ponownie - moze Tiberio/Tyberiusz??? Tylko jak mozna by go zdrabniac? Cornelio? Fabián? Help... Do nazwiska Vazquez.
Obserwuj wątek
    • uwierz_mirando Re: Tyberiusz/Tiberio 14.10.10, 07:59
      Moim zdaniem wszystkie trzy imiona pasują do nazwiska.
      Najbardziej podoba mi się Cornelio, gdyż bardzo lubię imię Kornel.
      Tiberio także fajny, choć Tyberiusza nie lubię, ale ja w ogóle nie przepadam za imionami z końcówką -usz.
      Fabian z ojcem Meksykaninem jak dla mnie ok, u polskich dzieci odbieram to imię jako pretensjonalne.
      • magducha78 Re: Tyberiusz/Tiberio 14.10.10, 10:13
        Cornelio
      • dalenia Re: Tyberiusz/Tiberio 14.10.10, 19:35
        Właściwie to mogę podpisać się pod Uwierz Mirando. Jedyna różnica jest taka, że ja nie przepadam za Kornelem smile
        • abiela Re: Tyberiusz/Tiberio 15.10.10, 00:35
          Starałabym sie wybrać imię możliwie najbardziej podobne w obu językach. Z podanych przez Ciebie byłby to Fabian, ale mnie akurat to imię nie zachwyca. Pozostałe imiona podobają mi się ale w moim odczuciu są zbyt różne w obu wersjach językowych. Nie wiem czy nie powtórzę którejś z propozycji ale może rozważycie Feliksa, Gedeona, Brunona?
    • wyczyny Re: Tyberiusz/Tiberio 14.10.10, 10:34
      najbardziej podoba mi sie Cornelio, gdyby jeszcze zapisac go Kornel to po prostu rewelacja smile
      Tyberiusz zle nie jest, ale jakos do dziecka mi nie pasuje...
      Fabian tez ok - pewnie w Meksyku nie kojarzy sie z "pawian" wink
    • Gość: Ala Re: Tyberiusz/Tiberio IP: 109.243.92.* 14.10.10, 10:50
      Szkoda tego Gabriela, bo ładnie by brzmiał z nazwiskiem.

Tiberio/ Tyberiusz- podoba mi się. dostojne i męskie imię.
      Cornelio- nie należy do moich ulubionych. znam dwie Kornelie, więc to imię brzmi dla mnie dość "kobieco", aczkolwiek, dobrze współgra z nazwiskiem. Melodyjne imię.
      Fabian- nie jestem fanką. brzmi pretensjonalnie.

Inne propozycje:
      - Bruno
      - Daniel
      - Xavier
      - Leon/ Leonardo
      - Martin
      - Maximilian
      - Rafael
      - Samuel
      - Sebastian
      - Tristan

powodzenia!
    • luska.s Re: Tyberiusz/Tiberio 14.10.10, 14:17
      Tiberio nawet ładnie. Zdrobnienie jakie przychodzi mi do głowy to jedynie Tibi
      Cornelio i Fabian tez ok.
      Właściwie to wszystkie trzy imiona podobają mi się tak samo
    • gaudencja Re: Tyberiusz/Tiberio 15.10.10, 19:43
      Zdrabniać proponuję do Tybisia.
      • an_o Re: Tyberiusz/Tiberio 15.10.10, 22:40
        Na razie wybieram do zastanowienia sie: Cornelio i Tiberio. Brat ostatnio podrzucil Sergiusza/Sergio. A ja najbardziej to bym chyba Cayetano/Kajetan widziala. Zdrabnialabym go do Kaja i byloby git. Ach, te drugie polowki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.