Gość: bardzo-chce IP: *.chello.pl 01.11.10, 13:35 Oczekujemy naszego syna i właśnie zaczynamy kombinowac z imieniem - imionami. Wstępnie wymyśliliśmy, że damy mu na imię Igor. Teraz ciąg dalszy zadania - jakie dać drugie imię??? Może jakieś podpowiedzi>???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_mirando Re: Igor .... 01.11.10, 13:47 Mnie osobiście Igor się nie podoba, poza tym jest popularny. Ale postaram się coś dobrać: Igor Bartłomiej Igor Błażej Igor Cyprian Igor Henryk Igor Jeremiasz Igor Joachim Igor Jonasz Igor Jonatan Igor Konstanty Igor Leonard Igor Marceli Igor Olgierd Igor Remigiusz Igor Sergiusz Igor Seweryn Igor Tymoteusz Igor Wincenty Może Igor na drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Igor .... 01.11.10, 13:48 Cofam Remigiusza, bo Igor kończy się na 'r', więc razem się "gryzą". Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Igor .... 01.11.10, 22:16 Igor Sergiusz Igor Olgierd Igor Borys -jesli by isc po linii rosyjskiej Igor Seweryn Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Igor .... 02.11.10, 22:32 wyczyny napisała: > Igor Sergiusz > Igor Olgierd > Igor Borys -jesli by isc po linii rosyjskiej > Igor Seweryn przy takich propozycjach pozostaje się modlić o poprawną wymowę przez dziecko "R" Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Igor .... 01.11.10, 22:31 Igor Konsnanty Igor Maksymilian Igor Klemens Igor Walery Igor Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: Igor .... 02.11.10, 22:33 Igor Kajetan - rewelacja! a może drugie imie po tacie albo dziadku a nie jakieś przypadkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Igor .... 30.10.13, 09:34 chce_bobo napisała: > Igor Kajetan - rewelacja! > > a może drugie imie po tacie albo dziadku a nie jakieś przypadkowe? No własnie u nas drugie imię zawsze się z czym wiąże,kojarzy. U nas jest Igor Paweł ponieważ kiedy się urodził imieniny obchodził Paweł. Starszy syn ma na drugie Piotr bo termin porodu był wyznaczony na "Piotra Pawła". Ja chciałam na drugie dać po mężu ale on się nie zgodził.Tak wiec drugie imię wzieliśmy z kalendarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Igor .... 30.10.13, 12:05 Igor Kajetan fajnie brzmi, ja dorzucam Igor Stanislaw. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Igor .... 02.11.13, 21:06 Igor Stanisław Igor Maksymilian Igor Konstanty Odpowiedz Link Zgłoś
floryanna Igor Iwan lub Igor Cezar 03.11.13, 15:52 Może takie kombinacje jak powyżej lub Igor Karol??? Igor Paweł lub Igor Wojciech.Igor Darek lub Igor Ignacy(to ostatnie najlepsze bo staropolskie)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Igor Iwan lub Igor Cezar 03.11.13, 16:38 floryanna napisał(a): > Igor Ignacy(to ostatnie najlepsze bo staropolskie)!!! A co w tym staropolskiego? Odpowiedz Link Zgłoś