Gość: Agnieszka Re: Hermiona - co myślicie? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 16:44 Znam jedną panią Hermionę ma ok 6o lat. Imię wydawało mi się dziwne do czasu gdy zyskały na popularności książki o Potterze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SG Hermina Hütte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.11, 17:04 Hermina Hütte - kiedyś znana instytucja hutnicza na Śląsku. (1850-1945) Ciekawostka, nieopodal działały też niemieckie Huta "Laura" i Huta.... "Julia" Także widać, że wszystko co się dzieje ma swe oparcie w historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Hermina Hütte IP: 194.42.110.* 14.02.11, 17:09 Ja znam HERMINIĘ. Wołali na nią Miniusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antychreza Re: Hermiona - co myślicie? ;) IP: *.toron.pl 14.02.11, 18:00 Całkiem ładne imię. Pomyśl, że tym ciut lepiej wykształconym będzie się kojarzyło nie z Potterem, a z Shakespeare'em/mitologią grecką. W urzędzie powinna spokojnie przejść (skoro Dżesiki i Brajany przechodzą...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMBA_BOMBA Nazwij ją Herminator i kup jej narty! IP: *.3s.pl 14.02.11, 18:34 Tyle w temacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hermiona - co myślicie? ;) IP: *.23.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 14.02.11, 18:31 Dlaczego miałoby nie przejść? Jest to normalne, pochodzące z greki imię. Odpowiedz Link Zgłoś
dpp.maketing Re: Hermiona - co myślicie? ;) 14.02.11, 22:44 Mi się kojarzy z jakimś hormonem lub feromonami, ale o tym, że ludzie mają dziwne skojarzenia świadczy ich twórczość np. ###_*.dpp ddpppp.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Daj jej na imię "Mercedes" IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.02.11, 01:03 www.zgapa.pl/zgapedia/Mercedes_%28imi%C4%99%29.html Skoro koniecznie chcesz zrobić dziecku krzywdę, równie dobrze możesz je nazwać Mercedes(opis w linku). Odpowiedz Link Zgłoś
asperamanka Re: Hermiona - co myślicie? ;) 15.02.11, 03:13 Imię jak imię. Wiele też zależy od kontekstu, czyli od nazwiska. Poczytaj sobie choćby strony "Witamy na Świecie". Niektóre imiona, a zwłaszcza zestawienia z nazwiskami, są surrealistyczne. Sporo ludzi ma dość nierówno pod sufitem, i nie myślą że robią dziecku krzywdę. Z drugiej strony moje bliźniaki dostały imiona Zosia i Aleksander. A sąsiad, taki z cyklu "młody, wykształcony, z wielkiego miasta" ma suczkę którą nazwał Zosia. Pewnie mu się zdawało że takie pospolite to nie może być imię dla dziewczynki. Mnie tam nie przeszkadza, ale śmiesznie było kiedy wyprowadzał swojego pieska na spacer przed budynek i wołał za nim "Zosia", a moja dwuletnia córeczka odwracała się i dreptała w jego stronę. Najpierw mi przestał mówić "dzień dobry", a teraz wyprowadza psa na smyczy i idzie z nim gdzieś dalej . Odpowiedz Link Zgłoś
czysta_z_lodem Moi rodzice ubodzy na umysłach dali mi na imię... 15.02.11, 09:04 Mścisław Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_m1 Re: Hermiona - co myślicie? ;) 15.02.11, 09:57 nie znosze takich wydziwiaszczych imion, ale skoro znajomi nazwali dzieci Jenny, Megan i Raul, to i Hermiona przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mru Re: Hermiona - co myślicie? ;) IP: *.uwm.edu.pl 15.02.11, 10:32 Zdrobniale będą mówić Hera... Odpowiedz Link Zgłoś