gorester 26.04.04, 00:39 Nazywajcie tak swoje dzieci, imiona rzadkie ale piekne i pozytywnie nieprzecietne: Jaśminka, Katarzynka, Kosma i Kryspin. Niestety kobieta, z ktora planowalismy te wesola gromadke, odeszla ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiek_73 Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 01.05.04, 23:14 Kosma jest super, znałam też kobietę o imieniu Jaśmina, ale w wydaniu obcojęzycznym - pisało się Jasmeen, a wymawiało Jasmin z akcentem na drugą sylabę i bardzo mi się to imię spodobało. Co do Katarzyny to ja nią jestem! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 04.05.04, 10:13 Hej. Kosma - ostanio spotkałam (o czym juz pisałam) chłopczyka 3,5 letniego o tym imieniu. Bardzo do niego pasowało i mimo, iż nigdy nie podobało mi sie to imię, to teraz kojarzy mi się własnie z tym chłopcem, czyli bardzo pozytywnie i juz je nawet lubię Kryspin - nie mój gust, ale rzadko spotykane, wiec ma duży plus Jaśmina - mam koleżankę o tym imieniu, ładne imię Katarzyna - nie podoba mi sie to imię, tak po prostu. To oczywiście tylko moja opinia. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
konsonans Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 04.05.04, 13:21 Jaśmina(o wiele lepsze niż Dżasmina) i Katarzyna mogą być, wolę Krystian niż Kryspin, a Kosma nie podoba mi się wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
vialle Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 17.05.04, 16:19 moj syn ma na imie Kosma i uwazam ze jest BOMBOWE. Znam poza tym 5 innych Kosmow w przedziale 0-3 i jednego 14latka Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Mam Kryspina:-) 17.05.04, 22:22 Tu zgłasza sie mama Kryspina (juz prawie 5 latka) Zapewniam ,że w najbliższej okolicy nie ma takiego drugiego. Choć znamy z historii naszego miasta Kryspina urodzonego w latach 20 -stych. To piękne imię o bardzo chrześcijańskiej tradycji. Właśnie szykuję się imieniny mojego synka już w ten piatek 21.05. Będzie imprezka w przedszkolu. pozdr.Pasik Odpowiedz Link Zgłoś
ezaw Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 18.05.04, 21:47 Katarzyna rzadkie? Zależy gdzie i kiedy. U mnie na roku co piąta dziewczyna to Katarzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
pejsaty Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 18.05.04, 22:35 katarzyna to jedno z najpopularniejszych imion w polsce, a reszta rzadkie, ale wcale mi sie nie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 20.05.04, 13:32 Witaj ! Bardzo mi przykro ,ze zostales sam,ale na pewno spotkasz jeszcze kogos z ktorym bedziesz na nowo planowal.Z tych wypisanych przez ciebie imion podobaja mi sie JASMINA i KRYSPIN.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
solo_wesolo Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 20.05.04, 17:40 Dlugo rozwazalam imie Kosma dla mojego dziecka... Wycofalam sie z tego pomyslu, a szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 20.05.04, 20:00 ooo! widzę, że nie tylko mnie się podoba imię Kosma! )) a już myślałam.. mój synek na pewno będzie Kosmą Jakubem Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Kosma 20.05.04, 20:01 BTW zna ktos może znaczenie i pochodzenie imienia Kosma? Odpowiedz Link Zgłoś
veerle Re: Kosma 12.10.04, 20:43 z greckiego "cosmos" czyli "lad, porzadek" BTW moj i vialle Kosma przez pewien czas byl Ida jak nie moglismy dopatrzec sie instrumentu na usg Odpowiedz Link Zgłoś
solo_wesolo Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 21.05.04, 11:37 Kosma mi sie kojarzy z "kosmaty", a kosmate sa misiaki i kojarzy sie to z przytulaniem. Z drugiej strony- kosmaty charakter, to chyba znaczy... "urwis". Na stronie www.skarbczyk.com jest wyjasnienie imienia Kosma. Calkiem pozytywne... Odpowiedz Link Zgłoś
myl777 Re: Kosma, Kryspin, Jaśmina i Katarzyna 14.10.04, 16:43 Gorester! Nic straconego Ja mam córkę Jasminę czyli zostałaby nam "tylko" trójka...)))))))))))))))))))))))))))))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś