tibby 27.04.04, 12:16 Jak Wam się podoba? Forma 'Tadeusz' może niekoniecznie, choć też ładne, ale 'Tadzio' jakoś mi pasuje. Może dlatego, że kojarzy mi się z jedną z nielicznych barwnych postaci z 'Ani z Zielonego Wzgórza' pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scarbonka Re: Tadzio 02.06.04, 16:22 Piękne i z tradycjami. Można mówić Tadzio, Tadziulek, Tadeuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.sobolewska Re: Tadzio 04.06.04, 15:04 witam! Mi się podoba imię Tadeusz.Pewnie dlatego, że tak ma na imię mój Tata, a to wspaniały i kochany człowiek. pozdrawiam. ania Odpowiedz Link Zgłoś
aquamaryna Re: Tadzio 04.06.04, 15:17 Mój tato kochany równiez ma na imię Taduesz,brat taty to Leon ale posługuje się tym imieniem jedynie w sprawach urzędowych, dla wszystkich to leszek.Mój tato jest zadowolony z imienia w przeciwieństwie do wujka. W rodzinie jest jeszcze jeden Tadeusz - mąż cioci.Miałam kolege w podstawówce i był jeden w całej szkole ale pewnie teraz zwłaszcza po filmie Pan Tadeusz imię to nosi więcej chłopców. Pozdrawiam wszystkich Tadeuszy! Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Tadzio 04.06.04, 15:05 tibby napisała: > Jak Wam się podoba? Bardzo mi się podoba, i wróżę temu imieniu rychły renesans. Odpowiedz Link Zgłoś
tibby Re: Tadzio 05.06.04, 20:15 Jest'cóś' w tym imieniu. I etymologia przyjemna: Tadeusz - z aramejskiego - ktoś śmiały i odważny. Taki był mój dziadek Aczkolwiek mam jeszcze jedno, mniej miłe skojarzenie: 'raz swawolny Tadeuszek nałapał w butelkę muszek' - jedna z tych czarownych, wychowawczo-sadystycznych bajek Jachowicza Miałam dać synowi na imię Mikołaj, ale coraz mocniej skłaniam się ku Tadziowi Odpowiedz Link Zgłoś
a.mo Re: Tadzio 05.06.04, 23:10 Mnie sie tez podoba. Ale moj maz zdecydowanie mowi NIE. amo Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Tadzio 07.06.04, 12:14 Witaj. Przykro mi, ale w ogóle mi się nie podoba to imię. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
meresanch Re: Tadzio 07.06.04, 12:28 mnie też sie nie podoba i nie przepadam za ludzmi o tym imieniu zawsze wg mnie dziwni (w sensie negatywnym) Odpowiedz Link Zgłoś
tibby Re: Tadzio 07.06.04, 16:46 Może miałaś pecha Ja to imię lubię, choć wciąż się waham: Tadzio czy Mikołaj. Problem rozwiąże się, jeśli będę miala córkę - Łucja, koniec kropka Aczkolwiek Tadzio nadal budzi moją sympatię. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Tadzio 07.06.04, 18:41 tibby napisała: > Może miałaś pecha Ja to imię lubię, choć wciąż się waham: Tadzio czy > Mikołaj. Ja byłabym za Tadziem, bo Mikołaj jest dużo częstszy. Odpowiedz Link Zgłoś