kristy4 27.04.04, 17:50 Ciekawa jestem, czy ktoś w Polsce nadał swemu dziecku imię z tej książki. W Wielkiej Brytanii był kilka lat temu spory wysyp Harry'ch. Więc może Harold, Hermiona, Roland lub inne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ginny22 Re: Harry Potter 27.04.04, 18:15 Nie Rolan, a Ronald Ale nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem, żeby ktoś w Polsce nazwał tak dziecko. A szkoda, Hermiona to takie ładne imię (o tradycji antycznej, a nie potterowskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
katrina1980 Re: Harry Potter 27.04.04, 19:29 Większość imion u JKR ma tradycje. Najprościej i "najneutralniej" nazwać córkę Jadwiga. Jagwiga = Hedwiga. Tylko ja bym poczekała do 7tomu, bo jeszcze się może okazać że Hedwiga nie jest tym czym/kim sie wydaje (patrz: przypadek Parszywka) Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Harry Potter 10.05.04, 14:05 Katrina a co się stało z Parszywkiem? Bo nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Harry Potter 10.05.04, 15:06 Okazał się być zupełnie kim innym... Na pewno chcesz wiedzieć?? Przemienionym animagiem o imieniu Peter Pettigrew. To on, a nie Syriusz Black, zdradził rodziców Harry'ego, a potem sfingował własną śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Harry Potter 10.05.04, 23:10 aniadm napisała: > Okazał się być zupełnie kim innym... > > > > Na pewno chcesz wiedzieć?? > > > > > > > > > Przemienionym animagiem o imieniu Peter Pettigrew. To on, a nie Syriusz Black, > zdradził rodziców Harry'ego, a potem sfingował własną śmierć. A w którym to było tomie? Przeczytałam wszystkie 5 i jakoś naprawdę tego Parszywka nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Harry Potter 27.04.04, 23:03 Czesc ! Ja znam w Polsce jednego mezczyzne o imieniu Harry(okolo 40),w Niemczech jest wielu Haraldow na ktorych mowia Harry, atakze kobiet o imieniu HERMINA.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
baby_blue Re: Harry Potter 28.04.04, 09:44 a ja miałam w podstawówce Rolanda. Chłopak-marzenie, tylko za chiny nie potrafię zdrobnić tego imienia. pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Harry Potter 10.05.04, 12:58 Ja miałam w liceum - ciekawe, czy to ten sam? Tez nikt go nie zdrabniał. Odpowiedz Link Zgłoś
ladydark Re: Harry Potter 28.04.04, 12:46 A gdzie w Harrym występował ROLAND????????? Odpowiedz Link Zgłoś
martinka26 Re: Harry Potter 28.04.04, 18:45 Tylko, żeby nikomu nie przyszło do głowy nazwać synka Voldemort, bo potem w szkole by na niego Sam Wiesz Kto mówili )) Odpowiedz Link Zgłoś
kristy4 Re: Harry Potter 10.05.04, 12:47 Oczywiście, że Ronald a nie Roland. Przepraszam za literówkę i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Harry Potter 10.05.04, 12:57 Pamiętam, że gdzies tak w marcu w "Witajcie na świecie" był Aleksander (bodajże) Harry Poterek. Ciekawe, czy udało im sie to zarejestrować Odpowiedz Link Zgłoś