angie555 06.05.04, 11:46 Powiedzcie co sądzicie na temat tego imienia. 10 lat temu bardzo chciałam żeby mój syn miał na imię Emil, niestety mąż mi to wyperswadował, o ile pamiętam chciał mieć syna DAMIANA (co było wtedy niezmiernie popularne No i w rezultacie mamy syna RAFAŁA (czy jest popularne?) Rafał nie ma żadnego kolegi Rafała.... za to ma kolegę Emila i czasem żałuję że tak go jednak nie nazwałam. Co sądzicie o tych dwóch imionach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka80 Re: a mój syn miał być EMIL... ;( 06.05.04, 11:47 Ladniejszy jest rafal niz Emil Odpowiedz Link Zgłoś
gniewosz_m Re: a mój syn miał być EMIL... ;( 06.05.04, 11:50 no mnie sie zdecydowanie podoba RAFAŁ, Nie lubie imion kiedy jest takie imie meskie jak i zenskie np. Emil-Emilia, Karol-Karolina...Kamil-Kamila. To mi sie wogole nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: a mój syn miał być EMIL... ;( 06.05.04, 12:26 Powiem tak - dobrze, że nie obstawałaś przy Emilu. Rafał jest ładniejsze. Mój mąż ma tak na imię. Ostatnio spotkałam małego Rafcia w sklepie i sie ucieszyłam, że to imiennik mojego męża. Pozdrawiam Rafcia i rodziców. Madzia żona Rafcia , mama Natanielka Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: a mój syn miał być EMIL... ;( 06.05.04, 13:54 Ach dzieki madziarek... Nie mowie ze nie podoba mi się imie mojego dziecka, podoba mi się i to bardzo... Ale wiesz, po latach przychodzą takie mysli... co by było gdyby jednak został Emilem... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: a mój syn miał być EMIL... ;( 06.05.04, 14:31 Hej angie555 Moja daleka kolezanka miala brata Emila w sumie dosc oryginalne imie (ja rzadko slysze to imie), ale dla mnie jakos malo meskie. Imie Rafal choc nie nalezy do moich faworytow, to braku meskosci nie mozna mu zarzucic Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka A co na Emilka mowi sam Rafałek?1 06.05.04, 14:32 Chciałby miec inne imie?! Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: A co na Emilka mowi sam Rafałek?1 06.05.04, 14:34 nie, nie chciałby... Ale wiesz jak był mały to wołałam na niego Franiu i pewnego razu (jak miał ze 4 lata) to mi powiedział z wyrzutami "Czemu ja jestem w przedszkolu Rafał a w domu Franio? Ja bym wolał być Franio... " to bylo smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: A co na Emilka mowi sam Rafałek?1 06.05.04, 15:05 "Czemu ja jestem w przedszkolu Rafał a w domu Franio? > Ja bym wolał być Franio... " to bylo smieszne ) A na drugie ma Franciszek, czy to tylko Twoja fantazja?! Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: A co na Emilka mowi sam Rafałek?1 07.05.04, 17:32 Nie, nie ma na drugie Franciszek. Ja mam na drugie Franciszka (po babci) A po drugie urodził się we Franciszka tj. 29 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: A co na Emilka mowi sam Rafałek?1 08.05.04, 10:39 angie555 napisała: > Nie, nie ma na drugie Franciszek. > Ja mam na drugie Franciszka (po babci) > A po drugie urodził się we Franciszka tj. 29 stycznia No to bezapelacyjnie trzeba bylo mu dac imie Franciszek, ktore mi sie o wiele bardziej podoba niz Rafal. Plusem imienia Rafal, jest to, ze synek bedzie zawsze rozpoznawany, bo teraz to raczej malo Rafalow sie rodzi. Moze drugie dziecko to bedzie Franio, albo Emil?!) Odpowiedz Link Zgłoś
wierz_14 Re: a mój syn miał być EMIL... ;( 07.05.04, 10:35 Podobają mi się obydwa, ale Emil tylko pod warunkiem, że nie jest to Emilian. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: a mój syn miał być EMIL... ;( 08.05.04, 10:34 Witaj ! Mnie tez podoba sie bardziej RAFAL ,niz Emil.Ale wszystkie trzy wasze propozycje byly niczego sobie.Tylko jak Twojemu synowi sie nie podoba to nie mow na niego FRANIO-mnie tez sie nie podoba. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: a mój syn miał być EMIL... ;( 14.05.04, 09:25 Mojemu synowi sie podoba, gdy wolalam na niego Franus... moze im jest starszy to jednak mniej aprobaty okazuje temu imieniu. Na mnie natomiast od malego moja chrzestna wolala Anielka i to mnie bardzo denerwowalo... pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś