blanka08 03.08.11, 20:09 wprawdzie do porodu jeszcze daleko, ale już zastanawiamy się nad imieniem dla maluszka. Nazwisko podobne do Baczyński. chciałabym żeby imię nie było zbyt wyszukane, żeby było w stylu Barbary (bo np te "nowoczesne" nie pasują). Myśleliśmy o Michale, Aleksandrze, Hannie, Antoninie lub Anieli, ale sama już nie wiem macie może jakieś propozycje? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: rodzeństwo Barbary 03.08.11, 20:23 Aniela jak najbardziej tak! Hanna bardzo popularna. Antonina ok, ale dla mnie Basia i Tosia to za dużo. Aurelia, Anastazja, Adela, Helena, Idalia, Jadwiga, Janina, Józefina, Klara, Kornelia, Łucja, Marianna, Melania, Michalina, Marcelina, Marcjanna, Rozalia, Róża, Teresa, Urszula, Wanda Michał i Aleksander to ładne imiona, ale oba popularne. Anatol, Antoni, Aleksy, Cyprian, Edwin, Feliks, Fryderyk, Gustaw, Ignacy, Joachim, Jeremi, Jeremiasz, Julian, Juliusz, Ksawery, Leopold, Leonard, Leon, Natan, Olgierd, Stefan, Stanisław, Tobiasz, Tymoteusz, Witold Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: rodzeństwo Barbary 03.08.11, 21:50 Michał, Aleksander i Hanna są bardzo popularne. Antonina i Aniela ok. Moje propozycje: Ignacy, Leonard, Krzysztof, Wiktor, Witold, Julian, Jędrzej, Tadeusz, Ireneusz, Edward, Tomasz, Maciej Krystyna, Lucyna, Łucja, Marianna, Apolonia, Alicja, Dorota, Marta, Joanna, Janina, Róża, Wanda, Sabina Odpowiedz Link Zgłoś
wrzesniowa.panna Re: rodzeństwo Barbary 03.08.11, 22:14 Z podanych Aniela i Aleksander. Ale dla Aleksandra szukałabym mniej popularnej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: rodzeństwo Barbary IP: 31.61.8.* 04.08.11, 10:04 Znam siostry Basię i Irenkę. Z twoim propozycji wybrałabym Anielę albo Hannę.. Dla chłopca szukałabym dalej, chociaż obydwa imiona brzydkie nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: rodzeństwo Barbary 04.08.11, 20:18 ja stawiam na Anielkę, a dla chłopca zamiast Aleksandra zaproponuję Aleksego, a zamiast Michała-Maksyma, Marcelego poza tym ciekawy jest również: Kornel, Błażej, Augustyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: rodzeństwo Barbary IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 20:26 Z podanych najbardziej ANTONINA antosia i basia super Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: rodzeństwo Barbary 05.08.11, 18:16 Aniela super, Tosia też łądne, Hania w sumie też.. ale postawiłabym na Anielkę dla chłopca jak dla mnie Aleksander odpada bo zdrobnienie Olek jest dla mnie bardzo mało męskie, ale Michał ok - szkodatylko że taki popularny Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: rodzeństwo Barbary 05.08.11, 18:48 może Irena, Steran Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: rodzeństwo Barbary IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.11, 20:00 TOsia super Odpowiedz Link Zgłoś
murter1 Re: rodzeństwo Barbary 05.08.11, 20:54 Wlasnie debatowalismy nad imieniem dla siostry Małgosi. Stanelo na Łucji, ale Basia była drugim typem, moim zdaniem pasuja z Malgosia do siebie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: rodzeństwo Barbary 05.08.11, 23:49 Dla chłopca Michał, dla dziewczynki Aniela (chociaż Antonina też ładna). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: rodzeństwo Barbary 07.08.11, 14:25 Wybrałabym Anielę, a dla chłopca - to trzecie. Może Stefan, Leopold? Odpowiedz Link Zgłoś