Gość: Nikandra IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 22:46 coraz bardziej robi sie popularne . kiedy nadawałam je córce 6 lat temu , byly jedynie 3 Nikandry w urzedzie katowickim zarejestrowane a teraz jest ich o wiele wiecej ... no coz, fajne imie.. bardziej kojarzy sie z unikatowym kwiatem niz imie np Kasandra,z wrogą przepowiednią... moja coreczka jest nim zachwycona, bo nie mieści sie w worku Julii, Oliwii czy innych. oczywiscie tamte są tez super w przedszkolu jest Nikandrą, a w domku Nikusią.. bardzo lubi to zdrobnienie. zachecam odwaznych rodziców do nadawania dzieciom imion unikatowych ale ładnych. pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: jak wam sie podoba to imie? :D 11.09.11, 22:50 brzmieniowo - ładne dla mnie zbyt odważne Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: jak wam sie podoba to imie? :D 11.09.11, 22:54 ładne tylko mi osobiście bardzo się kojarzy tak z Fikandrem z 'bromby i inni'. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: jak wam sie podoba to imie? :D 13.09.11, 09:38 domi_33 napisała: > ładne tylko mi osobiście bardzo się kojarzy tak z Fikandrem z 'bromby i inni'. > Mnie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: jak wam sie podoba to imie? :D 11.09.11, 22:55 o! nie wiedziałam, że takie imię istnieje..............ale do brzydkich nie należy, a oryginalne jest z pewnością gratuluję odwagi i imienia córce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikandra Re: jak wam sie podoba to imie? :D IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 22:59 Dziekuję za pozytywne słowa. My obydwie z coreczką do strachliwych nie nalezymy. Za niedlugo coreczka startuje w reklamie jakiejs tam... o ile dadzą sobie z nią rade... ;P bo jest - przebojowa , jak i jej imie, wyjątkowa. zobaczymy. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Nikandra 11.09.11, 23:20 Niezmiennie ogromnie mi się podoba i uważam, że Twoja córeczka pięknie się nazywa. Były już o Nkandrze wątki, m.in. forum.gazeta.pl/forum/w,12924,105407484,,A_Nikandra_.html?v=2 i forum.gazeta.pl/forum/w,12924,90574019,,Leandra_Kasandra_czy_Nikandra_.html?v=2 Tak z ciekawości zapytam, gdzie wypatrzyłaś to imię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikandra Re: Nikandra IP: 89.72.247.* 12.09.11, 22:48 Imię pochodzenia greckiego Spotkałam kiedys Nikandre, urokliwą dziewczyne, wiec urzekło mnie to imię Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: jak wam sie podoba to imie? :D 12.09.11, 08:42 Bardzo ładne, gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: jak wam sie podoba to imie? :D 12.09.11, 11:10 Mnie się bardzo podoba już kawał czasu, ale z tą popularnością to zdecydowanie przesadzasz Jestem pewna, że wielu ludzi nawet nie słyszało o takim imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: jak wam sie podoba to imie? :D 12.09.11, 11:15 Niby brzmi ladnie ale mi cos ''zgrzyta'' w tym imieniu, bardzo kojarzy mi sie z Nikola i ta druga ladniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: jak wam sie podoba to imie? :D 16.09.11, 12:56 na szczęście jestem dokładnie przeciwnego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikandra Re: jak wam sie podoba to imie? :D IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 22:50 witam sugeruję sie statystyką, na podstawie tajemnej wiedzy ... z urzedu miasta Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: jak wam sie podoba to imie? :D 12.09.11, 22:59 Gość portalu: Nikandra napisał(a): > witam sugeruję sie statystyką, na podstawie tajemnej wiedzy ... z urzedu > miasta Podziel się statystyką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikandra Re: jak wam sie podoba to imie? :D IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 22:57 witam. masz racje ze wielu ludzi nie slyszalo o takim imieniu, w koncu ciagle z tym sie spotykamy ale jest to miłe... zapadamy w pamieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: jak wam sie podoba to imie? :D 12.09.11, 11:25 Podoba mi się, ale sama nie nadałabym (są imiona, które podobają mi się bardziej). W popularność Nikandry nie wierzę- jesteś pewna, że słyszysz o Nikandrach, nie Nikusiach - Nikolach? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: jak wam sie podoba to imie? :D 12.09.11, 18:25 Bardzo ładne imię nosi Twoja córka! Nie sądzę, że można mówić, iż robi się ona popularna. Trochę jej jednak daleko do szczytów rankingów Mam je na swojej liście. Jednak trochę mnie ono "przeraża" - większość takich "Nikowych" imion (Nikola czy Nikodem) kojarzy mi się dość pretensjonalnie. PS: Jak na Twój wybór reagowała rodzina, znajomi? No i generalnie jak Wasze otoczenie reaguje na takie niecodzienne imię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikandra Re: jak wam sie podoba to imie? :D IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 22:55 witam Ludzie reagują pozywnie raczej.... nie mialysmy nigdy reakcji zadnej na anty... zresztą przeciez nie wymagamy aby miona naszych dzieci podobaly sie wszystkim, bo to nie mozliwe ... a jesli napotka sie na gbura to nawet świeta anna nie pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
blue-jagoda Re: jak wam sie podoba to imie? :D 15.09.11, 00:09 Mi niestety nie podoba sie ,dla mnie pretensjonalne i na rowni z Dzesikami,ale nie przejmuj sie to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Re: jak wam sie podoba to imie? :D 15.09.11, 07:14 Nie podoba mi się, kojarzy się z Koleandrą (przyprawa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: jak wam sie podoba to imie? :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 15:28 Mnie również się nie podoba.Nikandra,Kasandra,Dżesika czy Brajan to jedno i to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: jak wam sie podoba to imie? :D 15.09.11, 18:46 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Mnie również się nie podoba.Nikandra,Kasandra,Dżesika czy Brajan to jedno i to > samo. No raczej nie bardzo to samo ... Odpowiedz Link Zgłoś
lus.sia Re: jak wam sie podoba to imie? :D 16.09.11, 17:09 Śliczne imie, mogłabym je sama nadac gdyby m sie zgodził i zdrobnienia ma przepiekne Odpowiedz Link Zgłoś