14.09.11, 21:05
Witajcie! Co sądzicie na temat imienia Paola? Moja koleżanka jest jego posiadaczką. Najczęściej bywa mylone z Paulą lub Polą. Zdrobnienia (choć raczej rzadko używane): Paoluś, Paolcia
Obserwuj wątek
    • abiela Re: Paola 14.09.11, 22:22
      Myśle, że to włoskie imię, w Polsce pretensjonalne.
      • aneladgam Re: Paola 14.09.11, 22:27
        nic dodać, nic ująć
        no, może dodałabym jakiś przysłówek do słowa "pretensjonalne", ale daruję sobie
    • Gość: niki Re: Paola IP: *.adsl.alicedsl.de 14.09.11, 22:29
      Pa! Ola...wink Brzmi bardzo pretensjonalnie moim zdaniem...
      • dalenia Re: Paola 14.09.11, 22:34
        O, to też! Założycielka (o ile się nie mylę?) tego forum, Itsola, miała zwyczaj kończenia każdego swojego postu taką formułką "pa Ola" big_grin
    • dalenia Re: Paola 14.09.11, 22:32
      A jest Polką? Ja też znam Paolę, ale jedno z jej rodziców (nie pamiętam już kto) jest z Włoch czy tam Hiszpanii.

Dla mnie Paola jest pretensjonalna, podobnie jak Paula, Pola, Pamela, Paloma i inne takie podobne.
    • ronalilly Re: Paola 14.09.11, 22:36
      W polskich warunkach - straszne.
      • tami46 Re: Paola 14.09.11, 22:46
        Mnie się kojarzy z reklamą soku sad
    • carmita80 Re: Paola 14.09.11, 22:50
      Bywa mylona z Paula bo jest to bardzo podobne imie, chyba jeden z wariantow Pauli wlasnie. Paula bardzo mi sie podoba, Paola duzo mniej, zdrobnienia, ktore podalas fatalne, dobrze, ze rzadko uzywane, jesli osoba je noszaca dobrze sie z nim czuje to najwazniejsze.
      • blue-jagoda Re: Paola 15.09.11, 00:07
        E tam nie jest zle.
        • pluskotka Re: Paola 15.09.11, 16:22
          Jako Paula stwierdzam, że nie chciałabym być udziwnioną jak na nasze warunki Paolą.
          • milagros90 Re: Paola 15.09.11, 18:23
            Koleżanka jest Polką. Drugie imię ma już tradycyjne- Anna. Paola lubi swoje imię i ma do niego dystans- czasem sama śmieje się, że nazywa się tak, jak popularny sok malinowy wink
      • gaudencja Re: Paola 17.09.11, 15:27
        carmita80 napisała:

> Bywa mylona z Paula bo jest to bardzo podobne imie, chyba jeden z wariantow Pau
        > li wlasnie.

Hahaha. P, NMSP. Jak można mówić o "myleniu" Paoli z tym samym imieniem, jakim jest Paula. Paola jest jej hiszpańskim odpowiednikiem, i na polskie warunki myśl o zapewnieniu dziecku wątpliwej oryginalności imienia poprzez zamianę jednej w nim litery wydaje mi sie dość naiwna.
        • carmita80 Re: Paola 17.09.11, 16:13
          gaudencja napisała:
          >
          > Hahaha. P, NMSP. Jak można mówić o "myleniu" Paoli z tym samym imieniem, jakim
          > jest Paula. Paola jest jej hiszpańskim odpowiednikiem, i na polskie warunki myś
          > l o zapewnieniu dziecku wątpliwej oryginalności imienia poprzez zamianę jednej
          > w nim litery wydaje mi sie dość naiwna.

Szukasz zaczepki? Zmien obiekt.
          • gaudencja Re: Paola 17.09.11, 19:06
            Słodziutka, jeśli nie podoba Ci się, że na forum prowadzi sie dyskusję, to zmień forum.
            • carmita80 Re: Paola 17.09.11, 23:01
              gaudencja napisała:

> Słodziutka, jeśli nie podoba Ci się, że na forum prowadzi sie dyskusję, to zmie
              > ń forum.

Kochaniutka, nie musze z toba prowadzic dyskusji, zwlaszcza w twoim stylu, ktorego nie lubie, a na forum moge komentowac ile chce i kiedy chce.
              • gaudencja Re: Paola 18.09.11, 11:44
                ...i zapamiętaj sobie dobrze, że ja również.
                • carmita80 Re: Paola 18.09.11, 12:33
                  gaudencja napisała:

> ...i zapamiętaj sobie dobrze, że ja również.

ojej, trzeba pogrozic oj trzeba smile
                  • gaudencja Re: Paola 19.09.11, 00:09
                    Dziewczyno, ręce opadają. Gdzie ty tu widzisz pogróżki!
                    Bez odbioru.
                    • carmita80 Re: Paola 19.09.11, 10:20
                      gaudencja napisała:

> Dziewczyno, ręce opadają. Gdzie ty tu widzisz pogróżki!
                      > Bez odbioru.

U mnie od dawna masz ''ignora'' wiec daruj sobie na przyszlosc.
                      • gaudencja Re: Paola 20.09.11, 18:57
                        carmita80 napisała:

> U mnie od dawna masz ''ignora''

I to jest kapitalne wyjaśnienie, dlaczego odpisałaś, mimo mojej sugestii. A teraz testujemy twojego ignora. Będę wdzięczna za jego konsekwentne stosowanie.
    • florianne Re: Paola 18.09.11, 07:22
      Kojarzy mi się z sokiem . Nie podoba mi się specjalnie , ale są gorsze imiona .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.