milagros90 14.09.11, 21:05 Witajcie! Co sądzicie na temat imienia Paola? Moja koleżanka jest jego posiadaczką. Najczęściej bywa mylone z Paulą lub Polą. Zdrobnienia (choć raczej rzadko używane): Paoluś, Paolcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Paola 14.09.11, 22:22 Myśle, że to włoskie imię, w Polsce pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Paola 14.09.11, 22:27 nic dodać, nic ująć no, może dodałabym jakiś przysłówek do słowa "pretensjonalne", ale daruję sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Paola IP: *.adsl.alicedsl.de 14.09.11, 22:29 Pa! Ola... Brzmi bardzo pretensjonalnie moim zdaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Paola 14.09.11, 22:34 O, to też! Założycielka (o ile się nie mylę?) tego forum, Itsola, miała zwyczaj kończenia każdego swojego postu taką formułką "pa Ola" Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Paola 14.09.11, 22:32 A jest Polką? Ja też znam Paolę, ale jedno z jej rodziców (nie pamiętam już kto) jest z Włoch czy tam Hiszpanii. Dla mnie Paola jest pretensjonalna, podobnie jak Paula, Pola, Pamela, Paloma i inne takie podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Paola 14.09.11, 22:50 Bywa mylona z Paula bo jest to bardzo podobne imie, chyba jeden z wariantow Pauli wlasnie. Paula bardzo mi sie podoba, Paola duzo mniej, zdrobnienia, ktore podalas fatalne, dobrze, ze rzadko uzywane, jesli osoba je noszaca dobrze sie z nim czuje to najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Paola 15.09.11, 16:22 Jako Paula stwierdzam, że nie chciałabym być udziwnioną jak na nasze warunki Paolą. Odpowiedz Link Zgłoś
milagros90 Re: Paola 15.09.11, 18:23 Koleżanka jest Polką. Drugie imię ma już tradycyjne- Anna. Paola lubi swoje imię i ma do niego dystans- czasem sama śmieje się, że nazywa się tak, jak popularny sok malinowy Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paola 17.09.11, 15:27 carmita80 napisała: > Bywa mylona z Paula bo jest to bardzo podobne imie, chyba jeden z wariantow Pau > li wlasnie. Hahaha. P, NMSP. Jak można mówić o "myleniu" Paoli z tym samym imieniem, jakim jest Paula. Paola jest jej hiszpańskim odpowiednikiem, i na polskie warunki myśl o zapewnieniu dziecku wątpliwej oryginalności imienia poprzez zamianę jednej w nim litery wydaje mi sie dość naiwna. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Paola 17.09.11, 16:13 gaudencja napisała: > > Hahaha. P, NMSP. Jak można mówić o "myleniu" Paoli z tym samym imieniem, jakim > jest Paula. Paola jest jej hiszpańskim odpowiednikiem, i na polskie warunki myś > l o zapewnieniu dziecku wątpliwej oryginalności imienia poprzez zamianę jednej > w nim litery wydaje mi sie dość naiwna. Szukasz zaczepki? Zmien obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paola 17.09.11, 19:06 Słodziutka, jeśli nie podoba Ci się, że na forum prowadzi sie dyskusję, to zmień forum. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Paola 17.09.11, 23:01 gaudencja napisała: > Słodziutka, jeśli nie podoba Ci się, że na forum prowadzi sie dyskusję, to zmie > ń forum. Kochaniutka, nie musze z toba prowadzic dyskusji, zwlaszcza w twoim stylu, ktorego nie lubie, a na forum moge komentowac ile chce i kiedy chce. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paola 18.09.11, 11:44 ...i zapamiętaj sobie dobrze, że ja również. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Paola 18.09.11, 12:33 gaudencja napisała: > ...i zapamiętaj sobie dobrze, że ja również. ojej, trzeba pogrozic oj trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paola 19.09.11, 00:09 Dziewczyno, ręce opadają. Gdzie ty tu widzisz pogróżki! Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Paola 19.09.11, 10:20 gaudencja napisała: > Dziewczyno, ręce opadają. Gdzie ty tu widzisz pogróżki! > Bez odbioru. U mnie od dawna masz ''ignora'' wiec daruj sobie na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Paola 20.09.11, 18:57 carmita80 napisała: > U mnie od dawna masz ''ignora'' I to jest kapitalne wyjaśnienie, dlaczego odpisałaś, mimo mojej sugestii. A teraz testujemy twojego ignora. Będę wdzięczna za jego konsekwentne stosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Paola 18.09.11, 07:22 Kojarzy mi się z sokiem . Nie podoba mi się specjalnie , ale są gorsze imiona . Odpowiedz Link Zgłoś