Dodaj do ulubionych

"Srodki techniczne" dla Misraty

19.04.11, 16:16
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9462925,Kadafi_masakruje_cywilow__NATO_odpowiada_atakiem_z.html
Co mozna przez to rozumiec,tak ladnie ujeto dostawy broni?Jesli tak dziwne ze to Wlosi zglosili.
Jesli prawdziwe sa tez inne informacje to 32.brygada oberwala,potwierdza sie tez to co wczoraj podal Altair,ze NATO ma problemy z niszczeniem lekkiej artylerii,jak i to ze Muammar ma spore zapasy sprzetu dla oddzialow walczacychc z rebelia mimo ze ponosza one duze straty.
"Admirał Giampaolo Di Paola powiedział dziennikarzom w Rzymie, że chociaż operacje sojuszu wyrządziły poważne szkody ciężkiemu sprzętowi libijskiego reżimu, to Kadafi wciąż dysponuje znacznymi środkami."
Zastanawia tez duza ilosc zniszczonych przez powstancow czolgow-czyzby wspomniana "pomoc techniczna" w postaci milanow o ktorych juz informowano dotarla do zainetresowanych?

A tu cos dla naszych politykow:
"Mustafa Abdel Dżalil zapowiedział natomiast: Współpraca i przyjaźń zostaną zaoferowane w pierwszej kolejności Włochom, Francji i Katarowi, potem Wielkiej Brytanii i USA, a następnie innym krajom, w zależności od poparcia udzielanego do dzisiaj."

Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 19.04.11, 16:31
      A tu cos dla naszych politykow:
      "Mustafa Abdel Dżalil zapowiedział natomiast: Współpraca i przyjaźń zostaną zaoferowane w pierwszej kolejności Włochom, Francji i Katarowi, potem Wielkiej Brytanii i USA, a następnie innym krajom, w zależności od poparcia udzielanego do dzisiaj."

najpierw muszą zwyciężyć
      po za tym po Iraku i Afganistanie ogóle mnie to nie rusza
      i popieram naszych polityków ze trzymają się od tego z daleka
      • browiec1 Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 19.04.11, 16:36
        Ja nie mowie zeby wysylac wojsko,ale dac jakies jasne sygnaly(jednej badz drugiej stronie konfliktu:) a nie trucie na zasadzie "a wicie rozumicie".
        • rzewuski1 Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 19.04.11, 17:01
          o jakie sygnały Ci chodzi?
          uznanie rebeliantów czy tez Kadafiego?
          to daleko , nic z Libia nas nie łączy
          [chociaż mój wujek budował tam drogi
          takie Kraje i Francja , Wochy , Anglia to kraje jednak bardziej związane z tą częścią świata
          Niemcy nie biorą w tym odziału
          po co tutaj zajmować jednoznaczne stanowisko?
          wiesz że Polska zobowiązała się przyjęcia uchodźców
          dokładnie 6 osób z tego regionu
          czyli Libii to Tunezji
          szejkowie z arabskich krajów maja tyle pieniedzy
          niech oni swoim pomagają
          • browiec1 Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 19.04.11, 17:18
            6 osob-toz to szalenstwo w bialy dzien:)
            A co do reszty jestem pewien ze Niemcy i tak kontrakty jakby co dostana a my tylko po nosie.
            • rzewuski1 Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 19.04.11, 19:28
              browiec1 napisał:

> 6 osob-toz to szalenstwo w bialy dzien:)
              > A co do reszty jestem pewien ze Niemcy i tak kontrakty jakby co dostana a my ty
              > lko po nosie.

a my czy bralibyśmy w tym udział czy nie
              i tak nie dostalibyśmy
              wiec patrzeć z boku
              apelować o pokój itp
              • browiec1 Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 20.04.11, 15:50
                Mniejsza z tym,bardziej mnie sprawy techniczne interesuja:)
                • exp255 Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 21.04.11, 11:39
                  Kadafi ma dużo sprzęcicha, a nasze kutasy wycofału T-55 AM2 Merida, co za wiochmeni.

Sława!
                • bmc3i Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 21.04.11, 13:23
                  browiec1 napisał:

> Mniejsza z tym,bardziej mnie sprawy techniczne interesuja:)

Spraswy technicnze, to jak pisalem juz kiedys, bedzies zmial szanse pzonac za dwa-3 lata, kiedy powstana pierwsze opracowania naukowe. Bo poki co to możesz czytaj jedynie bajdurzenie mediow elektronicznych.
            • bmc3i Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 21.04.11, 13:22
              browiec1 napisał:

> 6 osob-toz to szalenstwo w bialy dzien:)
              > A co do reszty jestem pewien ze Niemcy i tak kontrakty jakby co dostana a my ty
              > lko po nosie.

A wiedsz czemu? Bo Niemcy maja polityków wspierajacych swoj przemysk, a my mamy jedynie społeczeństwo trujące dupę o zwiazkach zawodowych niszczacych swoje zaklady.
    • exp255 Re: "Srodki techniczne" dla Misraty 21.04.11, 13:27
      Pułkowniku Kadafi cały postepowy swiat z toba!

Slawa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka