Gość: marta IP: *.gl.digi.pl 05.02.12, 10:52 moja kuzynka jest w ciąży marzy o Hani ma świadomość kiepskiego zgrania z nazwiskiem a może inne propozycję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Hanna Lala 05.02.12, 12:04 Lala w ogóle jest trudna do zgrania z jakimkolwiek nazwiskiem; niezbyt dobrze brzmią z nią imiona długie, ale też i krótkie, czteroliterowe (np. Maja); z podwojoną głoską, zakończone na -la itd.. Chyba doradzałabym pozostanie przy Hani, jesli jest wymarzona, bo nie dostrzegam imienia, które byloby dopasowane do nazwiska wyraźnie lepiej. Inne pomysły to może Marcelina (mimo, że jest długa). Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Hanna Lala 05.02.12, 12:59 gaudencja napisała: > Lala w ogóle jest trudna do zgrania z jakimkolwiek nazwiskiem; imieniem też to miałam napisać Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Hanna Lala 05.02.12, 13:01 hmmm, Hania Lala faktycznie nie do końca brzmi ale jeśli wymarzone? podrzucam Anastazję, Karolinę, Berenikę Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Hanna Lala 05.02.12, 14:29 No właśnie, Lala to nazwisko, tak? Bo juz zgłupiałam.. Jesli nazwisko to Anastazja, karolina i Berenika faktycznie lepiej brzmią. generalnie do takiego nazwiska lepiej cos dłuższego wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Hanna Lala IP: *.gl.digi.pl 05.02.12, 14:33 tak Lala to nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Hanna Lala 05.02.12, 16:43 No faktycznie Hanna Lala może nie zachwyca, ale zgadzam się z dziewczynami - ciężko dobrać coś, co brzmiałby fenomenalnie. Ja bym wybrała imię 3-sylabowe co najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Hanna Lala 05.02.12, 17:17 Według mnie lepiej brzmią dłuższe imiona: Małgorzata, Honorata, Elżbieta, Eugenia, Konstancja, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
tadea Re: Hanna Lala 05.02.12, 18:46 Wybierałabym zdecydowanie dłuższe imię np. Antonina, Weronika, Agnieszka... Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Hanna Lala 05.02.12, 18:48 Trudne nazwisko i Hania faktycznie nie jest optymalna. Ale jeśli jest tym jedynym, wymarzonym, to tragedii nie będzie. Wg mnie pasują imiona nieco dłuższe i twarde, najlepiej zakończone na -ka, np. wspomniana już Berenika lub Weronika Ale też inne dłuższe, np. Justyna Bogumiła Aurelia Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Hanna Lala 05.02.12, 21:13 Aurelia mi nie brzmi z nazwiskiem, wymów to sobie pozostałe fajne Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Hanna Lala 06.02.12, 14:27 aneladgam napisała: > Aurelia mi nie brzmi z nazwiskiem, wymów to sobie Przy Aurelii chwile sie wahalam, ale doszlam do wniosku, ze mi nie przeszkadza. Zapomnialam dodac, ze unikalabym imion odmeskich. Mialam np. zaproponowac Dominike, ale wg mnie calosc brzmi troche jak opis lalki nalezacej do Dominika. Zwlaszcza jesli wymienic najpierw nazwisko, ale w normalnej kolejnosci tez jest niepieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Hanna Lala IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.12, 18:56 a może jakieś imię niezakończone na "a"? Astrid Miriam Dagny (to fajne, ale chyba nie brzmi) Carmen, Inez, Doris Lili nie proponuję Noemi / Naomi (hm, trochę jak pseudonim ... artystyczny Beatrycze, Mercedes (nie za bardzo) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hanna Lala 05.02.12, 20:52 Na poważnie proponujesz takie zestawy, jak Mercedes Lala, Astrid Lala czy Carmen Lala?? Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Hanna Lala 06.02.12, 01:06 Imie musialoby byc dlugie i/lub bez "l" i "r" Dominika Lala Weronika Lala Agnieszka Lala Beata Lala Agata Lala Odpowiedz Link Zgłoś