fajny.brunio1 20.03.12, 15:45 Nasz syn ma na imię Bruno,niebawem urodzi sie jego siostra.Jakie imię ładnie będzie współgrało z Brunonem? Myślimy o Matyldzie.Na razie nic więcej nie wpadło nam w ucho Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 15:56 Matylda pięknie i pasuje do imienia brata jeśli pasuje też do nazwiska, to nie szukałabym dalej tak dla ciekawości dodam od siebie Adelę, Florentynę i Olgę Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 16:10 Matylda jest super, popieram Ciężko coś proponować nie znając nazwiska, ale postaram się: Anastazja, Aurelia, Adela, Aniela, Berenika, Blanka, Dagna, Felicja, Florentyna, Gaja, Helena, Honorata, Idalia, Ida, Irmina, Józefina, Julianna, Kornelia, Klara, Klementyna, Laura, Ludwika, Lidia, Ligia, Łucja, Melania, Marianna, Marcjanna, Marcelina, Michalina, Malwina, Olga, Olimpia, Róża, Rozalia, Stefania, Sabina, Teresa, Urszula, Wanda, Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszłamama Re: Syn Bruno a córka? IP: *.ghnet.pl 20.03.12, 16:19 Matylda bardzo ładnie, a moje propozycje to Helena albo Lidia Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 16:54 Bruno i Matylda - piękny zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 17:00 Jestem za Matyldą . Przyszła mi do głowy jeszcze Melania . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 17:29 Matylda jest świetna, ale jeśli pytasz jeszcze o sugestie, to może Marcjanna, Aurelia albo Klementyna. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 18:04 Matylda IMO świetnie pasuje. Poza tym Judyta, Róża, Mira (wiem, że zdrobnieniowe ale mi sie podoba). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 18:08 Dziękuję, że odmieniasz imię swojego dziecka! Przywracasz mi wiarę w ludzi! Moim zdaniem Matylda pasuje bardzo dobrze. Dorzucam jeszcze: Aurora/Aurelia, Florentyna/Flora, Róża, Teofila (można zdrabniać do Toli). Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 18:16 Matylda bardzo fajna, Bruno zresztą również, nie szukałabym chyba dalej. Zaproponowana Adela byłaby niezła, ale zważywszy na imię synka i silne skojarzenie z Schulzem, przełamałabym to jakoś i nie nazywała córki imieniem jednej z głównych bohaterek jego prozy. Podpisuję się pod olianką. Po tym jak widziałam wielokrotnie błędnie używane przez rodziców formy imion, fajnie zobaczyć odmienionego Brunona. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 20:49 olianka napisała: > Dziękuję, że odmieniasz imię swojego dziecka! Przywracasz mi wiarę w ludzi! O tym samym pomyślałam, kiedy przeczytała pierwszy post Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 21:18 nie byłyście odosobnione choć nie zależy mi na tym jak na niepodległości, to miło jest Odpowiedz Link Zgłoś
fajny.brunio1 Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 19:40 Dziękuję za propozycje i sugestie. Przypadła mi do gustu jeszcze Gaja Samą mnie też denerwuje,jak ktoś niepoprawnie odmienia imię mojego syna Dzięki za słowa uznania-w otoczeniu nikt-niestety-nie zwraca uwagi na poprawną odmianę i ciągle mnie pytają-dlaczego mówię Brunona a nie Bruna Po kilku latach przestało mi się chcieć tłumaczyć to wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 20:05 Wszystko zalezy od tego jakie sa "wasze klimaty" dlaczego nazwaliscie Brunona tak a nie inaczej... a moze podpowiedz jak nazwalibyscie drugiego synka wyjasnilaby kontekst?. IMHO Matylda jest super, Klara tez pasuje i Milena (ze wzgledu na skojarzenie z nazwiskiem Jasienski/a) a Brygida dla odwazniejszych... Gaja ktora ci sie podoba nadaje styl bardziej "imo" podobnie jak Alba, Alma i moze jeszcze Nina ... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 20:48 Gaja jest ok, ale gdybym miała wybierać między nią a Matyldą to wolę tą drugą Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 21:03 fajny.brunio1 napisała: > Dziękuję za propozycje i sugestie. > Przypadła mi do gustu jeszcze Gaja > > Samą mnie też denerwuje,jak ktoś niepoprawnie odmienia imię mojego syna Dzięk > i za słowa uznania-w otoczeniu nikt-niestety-nie zwraca uwagi na poprawną odmia > nę i ciągle mnie pytają-dlaczego mówię Brunona a nie Bruna Po kilku latac > h przestało mi się chcieć tłumaczyć to wszystkim. > > Ja także zwróciłam uwagę na poprawną odmianę, wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Syn Bruno a córka? 21.03.12, 10:18 Wydaje mi sie, ze krotka odmiana imion zakonczonych na -o jest rownie poprawna jak ta dluga. Dyskusji o tym bylo juz tu jednak sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Syn Bruno a córka? 20.03.12, 20:27 Matylda pasuje, jeszcze zaproponuję Ligię, bo nie padła wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niwius Re: Syn Bruno a córka? IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.12, 21:12 Bruno i Matylda bardzo ładnie ładniej niż Gaja. dorzucam: Irmina, Halina, Aurelia, Celina, Emma, Florianna, Euzebia, Zoja, Lucyna Odpowiedz Link Zgłoś
qbeczka Re: Syn Bruno a córka? 21.03.12, 08:31 Brunon i Matylda Brunon i Konstancja Brunon i Leonia Brunon i Eleonora Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Syn Bruno a córka? 21.03.12, 10:12 Mi sie marzy "zestaw" Bruno i Antonia. Ale sadzac z pierwszej rekacji meza, musialabym go dluuuuugo do tego Bruna przekonywac. Oprocz tego moze wpadnie Wam w ucho cos z nastepujacych: Irena, Urszula, Marianna, Klara Odpowiedz Link Zgłoś
fajny.brunio1 Re: Syn Bruno a córka? 22.03.12, 13:25 Dziękuję.Mamy ciężki orzech do zgryzienia.Z synem było o wiele łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Syn Bruno a córka? 25.03.12, 22:53 Bruno i Blanka rzecz jest jasna śliczny zestaw Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Syn Bruno a córka? 26.03.12, 08:44 Najbardziej podoba mi się Bruno i Antonia. Ewentualnie Bruno i Leonia Odpowiedz Link Zgłoś