kozka76 15.06.04, 19:16 Jak Wam się podoba imię Sabina. Moja prababcia tak miała na imię i chciałabym tak nazwać córeczkę. Bardzo podoba mi się też Maja, ale mojemu mężowi niestety nie. Napiszcie proszę co myślicie, bo niektórzy twierdzą, że imię Sabina jest dziwaczne i skrzywdzę dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boniedydy Re: Sabina? 15.06.04, 19:31 Wiele osób nie lubi tego imienia, to fakt. Mi się ono podoba i kojarzy jak najlepiej - miałam babkę cioteczną o tym imieniu, którą bardzo lubiłam, a i moja przyjaciółka tak się nazywa - piękna kobieta o żelaznym charakterze i niebywałej woli życia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Sabina? 15.06.04, 19:44 Ja bym tak swojej córki nie nazwała, ale tylko dlatego, że u babci przez długie lata była suka imieniem Saba, na którą wszyscy mówili Sabina. Tak więc w rodzinie imie spalone (pomimo jak najlepszych wspomnień związanych z psem ). Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Sabina? 15.06.04, 20:29 A, i jeszcze jedno. Mojej koleżance, która chciała nazwac synka Ignacy, też niektórzy ludzie mówili, że chce skrzywdzić dziecko. Ludzie są dziwni, i niebywale strachliwi. Trzeba wiedzieć, co Tobie się podoba, i już. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaagnieszka Re: Sabina? 15.06.04, 22:21 Ja je bardzo lubie. Moze dlatego, ze moja mama ma tak na imie. Natomiast ona za nim nie przepada, zwalszcza nie lubi jak ktos na nia wola Sabcia. Kiedy byla u nas w Stanach moi anglojezyczni znajomi nazywali ja Sabrina. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Sabina? 16.06.04, 10:55 Moim zdaniem bardzo ladne imie i nikt do dziecka nie bedzie mowil- Saba, zbytnie skojarzenie z psem. Samo imie Sabina brzmi bardzo ladnie, a zdrobnienie Sabinka wrecz uroczo!!! A co do ludzi... Coz boja sie nowosci, ale to jest Twoje dziecko i to Ty podejmujesz decyzje, a nie opinia publiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina_a Re: Sabina? 17.06.04, 12:20 czesc Ja uwazam to imie za bardzo ladne - sama je nosze i jestem z niego zadowolona. Nikt sie do mnie nie zwraca Sabcia, najwyzej Sabinka i to głownie mama. Ogolnie jestem Sabina i juz. Jest to imie coraz rzadziej spotykane, dlatego coraz ciekawsze Bedzie mi milo jesli bedzie nas - Sabin jeszcze troche Caluski dla malenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Sabina? 17.06.04, 16:53 Mi też się imię Sabina bardzo podoba. Znałam kiedyś piękną Sabinkę, z ciemną cerą, czarnymi oczami i długimi, kruczymi włosami. Była nie tylko piękna, ale też inteligentna i to ryginale imię bardzo do niej pasaowało. Odpowiedz Link Zgłoś