immortalcfc 29.05.12, 17:33 czysto teoretycznie, przyszłościowo (dla 2 syna, a na razie nawet 1 brak). które Wam się bardziej podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bohemiere Re: Kasjan czy Nataniel? 29.05.12, 17:40 Nataniel. Kasjan jakieś takie dziwne, nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kasjan czy Nataniel? 29.05.12, 19:24 Dla mnie oba z gatunku wyjątkowo "niemęskich" i pretensjonalnych. Ciężki wybór ... Z pistoletem przy skroni wybrałabym chyba jednak Nataniela zdrabnianego do Natana. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Kasjan czy Nataniel? 30.05.12, 09:35 dalenia napisała: > Dla mnie oba z gatunku wyjątkowo "niemęskich" i pretensjonalnych. No właśnie. Wybór tak trudny, że nie potrafię wybrać, szukałabym dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Kasjan czy Nataniel? 30.05.12, 10:45 dalenia napisała: > Dla mnie oba z gatunku wyjątkowo "niemęskich" i pretensjonalnych. Ciężki wybór > ... Z pistoletem przy skroni wybrałabym chyba jednak Nataniela zdrabnianego do > Natana. Ja mysle dokladnie tak samo. A jeszcze lepiej gdyby ten Natan byl Jonatanem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kasjan czy Nataniel? 29.05.12, 19:53 Tylko Kasjan. Nataniel kojarzy mi się z dużymi, brązowymi, wilgotnymi i łagodnymi oczyma, jak u spaniela albo daniela. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Kasjan czy Nataniel? 29.05.12, 20:04 Oba nie są w moim guście, ale gdybym musiała wybrać to Kasjan. Nataniel zbyt kojarzy mi się z Danielem, za którym nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Kasjan czy Nataniel? 29.05.12, 21:18 swego czasu szalałam za Natanaelem, ale teraz wszelkie podobne już mi przeszły Kasjan nigdy mnie nie zachwycał Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Kasjan czy Nataniel? 30.05.12, 10:03 Żaden mi się jakoś specjalnie nie podoba ale gdybym miała wybrać to chyba Kasjan Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Kasjan czy Nataniel? 30.05.12, 14:34 też nie jestem zachwycona, ale jeśli już to Kasjan. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Kasjan czy Nataniel? 30.05.12, 15:16 Nataniel . Kasjan kojarzy mi się z kasą . Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Kasjan czy Nataniel? 30.05.12, 20:46 Podpisuję się pod Dalenią - dla również obydwa "niemęskie" i pretensjonalne. A gdybym musiała wybrać, to też postąpiłabym tak, jak napisała Dalenia Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Kasjan czy Nataniel? 30.05.12, 21:19 Nataniel. Wolę Kaspiana od Kasjana. Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Kasjan czy Nataniel? 31.05.12, 00:34 Żadne. Oba są na mojej prywatnej liście (proszę się jej nie czepiać) pod tytułem "wykastruj swojego syna na starcie" obok Ariela i Daniela. Odpowiedz Link Zgłoś
agata99222 Re: Kasjan czy Nataniel? 31.05.12, 11:30 Moja koleżanka mieszka w bloku z pewna bardzo patologiczna rodziną. Rodzice alkoholicy, codziennie imprezy, a później awantury. Mają dwóch synów: Kasjana i Nataniela... Mi te imiona kojarzą sie przez to źle, na Twoim miejscu szukałbym dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
immortalcfc Re: Kasjan czy Nataniel? 31.05.12, 13:46 szczerze mówiąc, nie spodziewałam się, że imiona te będą przyjmowane niezbyt pozytywnie. oczywiście każdy ma inny gust. za mną osobiście chodzi najbardziej Kasjan (dzięki Bogu mąż się mnie słucha w kwestii imion, ma również podobny gust) ale skoro moje propozycje niezbyt Wam przypadły to prosiłabym o jakieś Wasze pomysły, coś w podobnym stylu, niezbyt mocne (np. z r). z góry dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Kasjan czy Nataniel? 31.05.12, 13:50 Jak ma być w tym stylu to może Gabriel, Fabian, Florian, Kryspin Z twardszych proponuję z r Gerard, Ernest, Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kasjan czy Nataniel? 31.05.12, 14:40 Amadeusz, Aleksy, Beniamin, Błażej, Cyprian, Dominik, Dorian, Daniel, Dawid, Emil, Emanuel, Florian, Fabian, Felicjan, Feliks, Filip, Gustaw, Gabriel, Joachim, Jonatan, Julian, Kornel, Klemens, Kajetan, Konstanty, Kryspin, Krystian, Lucjan, Leon, Maksym, Maksymilian, Marceli, Manuel, Natan, Nikodem, Oktawian, Olaf, Remigiusz, Rufin, Tobiasz, Tytus, Witold Odpowiedz Link Zgłoś
misiu.stefan Re: Kasjan czy Nataniel? 01.06.12, 12:10 A nie lepiej wybrać jakieś, sorry za określenie - "normalniejsze" imię? Czy chłopak nie może nazywać się po prostu Kamil, Paweł, Piotr czy Rafał? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu.stefan Re: Kasjan czy Nataniel? 01.06.12, 12:12 Błażej i Dorian to jakieś nieporozumienie (to moje zdanie). Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kasjan czy Nataniel? 01.06.12, 13:34 Błażeja osobiście lubię, ale Doriana zupełnie nie. Starałam się po prostu zaproponować coś w stylu Kasjana i Nataniela. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kasjan czy Nataniel? 01.06.12, 14:46 Zdajesz sobie sprawę z tego, że równiez wymienione przez Ciebie imiona, np. Kamil, nie są niekontrowersyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Kasjan czy Nataniel? 01.06.12, 13:23 Eugeniusz, Florian, Grzegorz, Dawid, Michał, Wiktor, Teodor, Teofil, Nikodem, Gaspar, Juliusz, Onufry, Krzysztof, Olaf, Aaron, Salwator, Tadeusz, Artur, Bazyli, Lew, Bartłomiej, Tycjan, Marek, Roch, Rudolf, Rajmund, Leon, Leopold, Odon, Karol, Szczepan, Jacek, Salomon, Joachim, Tristan, Szymon, Edmund, Eryk, Zygmunt, Ildefons, Wilhelm, Faust, Faustyn, Hiacynt, Hugo, Gordon, Gabriel, Odpowiedz Link Zgłoś
czerwcowa_mamuska Re: Kasjan czy Nataniel? 02.06.12, 18:04 Nataniel chodź bardziej Natan. Odpowiedz Link Zgłoś