30.06.04, 08:39
jak wam sie podoba to imię???
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: WIKTORIA 30.06.04, 09:04
      aldonawandzel napisała:

> jak wam sie podoba to imię???

Mi się kiedyś bardzo podobało, później wcale, a teraz znów smile
      • dorka1976 Re: WIKTORIA 30.06.04, 09:42
        OKLEPANE NA MAXA, bokiem mi wychodzi, jedna z mioch koleżanek nazywa córkę 2
        imieniem Zosia, bo ma dość Wiktorek w przedszkolu najpierw i szkole, wyczuła
        pismo nosem i od 1,5 roczku małej nazywa ją Zosia. Już lepiej!
        • forencja Re: WIKTORIA 30.06.04, 10:17
          Wiktoria? Imię piękne, tylko że teraz okropnie popularne. Może za kilka lat
          będzie inaczej? Moda na imiona przecież przemija.
          Pozdrawiam,
          Magdalena
    • ariana1 Re: WIKTORIA 30.06.04, 13:27
      Było już kilka wątków na temat urody imienia Wiktoria. Moje zdanie jest podobne
      do zdania poprzedniczki - imię jako takie jest bardzo piękne, majestatyczne i
      prawdziwie królewskie. Natomiast oklepane ( bo mało powiedziane - popularne)do
      granic przyzwoitości. Niektórzy rodzice są do tego stopnia zaślepieni modą ,że
      nie zwracają uwagi na dopasowanie imienia do nazwiska i wychodzi w efekcie
      Wiktoria Maślak - córeczka znajomych.
      • adziunia Re: WIKTORIA 10.07.04, 12:46
        > nie zwracają uwagi na dopasowanie imienia do nazwiska i wychodzi w efekcie
        > Wiktoria Maślak - córeczka znajomych.
        Ja troche nie na temat, ale znam Kasjanę Cieślak i imie ma ładne ale raczej do
        nazwiska nie pasuje
        a co do Wiktorii to ładne imie ale strasznie oklepane
    • gaudencja Wiktoryna 30.06.04, 18:36
      Grzebiąc sobie w drzewku, trafiłam właśnie na imię Wiktoryna (ale nie u mojej
      praprapra, tylko u powinowatej). Ciekawe i nawet całkiem mi się podoba.
      • victis Re: Wiktoryna 30.06.04, 19:44

Właśnie.... Bardzo ładne imie, tylko niestety oklepane =/
    • aska_mama_wiki Re: WIKTORIA 30.06.04, 22:08
      Jak widac z mojego nicka mam corke Wiktorie przez wszystkich nazywana Wiki.
      Imie to wybral moj maz ja wolalam jakies inne, ale Tata mial pierwszenstwo wink
      Samo imie jest ladne ale popularne wsrod malych dziewczynek, czesto slyszymy to
      imie na placu zabaw i w piaskownicy. Wiki ma 3 lata ale jeszcze nie chodzi do
      przedszkola wiec nie wiem ile Wiktorii trafi sie w grupie, moze nie bedzie tak
      zle. Tak samo mozna powiedziec, ze popularne sa Julie, Ole, Maje, Zosie...
      Zycze dobrego wyboru.
      Pozdrawiam,
      Aska
      • iza_lucja Re: WIKTORIA 30.06.04, 22:51
        Zawsze myślałam , że moja córka będzie miała na imię Wiktoria .Imię to wybrałam
        jeszcze w liceum , kiedy zafascynowała mnie piosenka pewnego mojego ulubionego
        zespołu pt" Sen o Wiktorii". I przez okres kilku lat Wiktoria byla moim numerem
        1 . Gdy zaszłam w ciąże imię to jeszcze nie było popularne , miałam trzy typy ;
        Wiktoria , Łucja , Michalina . Po negocjacjach z mężem stanęło na Łucja i
        powiem , że nie załuje.
        Do Wiktori mam nadal sentyment ( szkoda , że jest , aż tak popularna).
        No i teraz okazało się , że moja siostra będzie miała córeczkę i będzie to
        Wiktoria smile). Chyba , że jej się zmieni w co wątpie .
    • anilia Re: WIKTORIA 30.06.04, 22:35
      Mnie sie zupelnie nie podoba ze wzgledu na skojarzenie z kolezanka z
      podstawowki. Jak ktos chcial jej dokuczyc to mowil wlasnie - Wiktoryna (wg mnie
      duzo gorzej od wlasciwego imienia). To imie wsrod obecnie popularnych imion dla
      dziewczynek podoba mnie sie zdecydowanie najmniej.
    • itsola Re: WIKTORIA 06.07.04, 11:56
      Czesc !
      Mnie sie bardzo podoba ,ale jest za popularne.Pa Ola
    • madziarek_edziecko Re: WIKTORIA 06.07.04, 12:19
      Ładne i bardzo popularne ostatnio .
      Madzia
    • carmella Re: WIKTORIA 09.07.04, 18:33
      kiedys mi sie baaaardzo podobalo i tak miala sie nazywac moja potencjalna
      corka. teraz kiedy pol wsi ma corki wiktorie to ja juz nie chce.
      • gaudencja Re: WIKTORIA 09.07.04, 21:15
        Chyba jednak jest coś w tym, że nagle okazuje się, że wszyscy od zawsze
        marzyli, żeby nadać dzieciom trzy te same konkretne imiona, bo mi np. też od
        zawsze podobały się własnie Wiktoria, Julia i Zuzanna oraz kilka innych imion
        zyskujących teraz popularność (np. Łucja i Emilia) - ale oczywiście teraz z
        powodu ich obecnej powszechności są dla mnie spalone, choć nadal mi się
        podobają.
        • carmella Re: WIKTORIA 10.07.04, 09:40
          teraz jestem nastawiona na Emilie wiec pliz nie piszcie , ze to znow takie
          popularne. bo sie zalamie sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.