ksiezna_pani1 26.10.12, 21:19 Co myślicie o imieniu tego: mówcy, polityka, filozofa, pisarza etc.? Jego imię od dawna należy do zacnego grona moich ulubionych i mogłabym nazwać tak swojego syna. Ale jest jedna rzecz, która spędza mi sen z powiek Obawiam się, że "mój" Cyceron byłby Cyckiem lub Cycem Do 1994 roku nie odnotowano ani jednego Cycerona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Cyceron 27.10.12, 09:33 Obawiam się, że skojarzenie z cyckiem będzie u większości, dlatego ja bym tak syna nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Cyceron 27.10.12, 12:17 Nie podoba mi się brzmieniowo. Myślę, że generalnie byłby to dobry pomysł na imię dla Kiepskiego Juniora, przynajmniej zdrobnienie by się zgadzało Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cyceron 27.10.12, 13:16 Podoba mi się, ale każda próba regularnego zdrobnienia prowadzi nieuchronnie do Cycka, niestety... Można IMO rozważyc na drugie, o ile nazwisko nie będzie niekorzystnie kontrastowało z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Cyceron 27.10.12, 13:53 Cycuś przeslodkie zdrobnienie, ale tylko dla noworodka Odpowiedz Link Zgłoś
misiu.stefan [...] 27.10.12, 15:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Cyceron 28.10.12, 01:30 Nie podoba mi się brzmieniowo i z pewnością nie nadałabym imienia tak jednoznacznie kojarzącego się z konkretną postacią. Odpowiedz Link Zgłoś