30.10.12, 11:07
Co powiecie na temat tego imienia? Jeśli chodzi o mnie, bardzo ja lubię (podobnie jak większość imion z końcówką "anna"), ale nie mam jej w pierwszej 20 - tce moich ulubionych imion.
"Flawiana - imię żeńskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od nazwy rzymskiego rodu Flawiuszów. Oznacza "należąca do Flawiusza, pochodząca od Flawiusza". Patronką tego imienia jest św. Flawiana z Auxerre." Imieniny obchodzi 5 października. Do 1994 roku odnotowano tylko jedną: do 1920 roku.

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Flawianna 30.10.12, 11:21
      Ja bardzo lubię i mam na swojej liście Flawię. Flawianna jest dla mnie niepotrzebnie udziwniona.
    • olianka Re: Flawianna 30.10.12, 11:29
      Podoba mi się, ale wolę Flawię. Gdyby Oblubiony nalegał, to mogłabym nadać to imię córce.
    • dasza_dm Re: Flawianna 30.10.12, 13:34
      Bardzo lubię Flawię, natomiast Flawianna (mimo mojej sympatii do "-ann") sprawia wrazenie jakby było tu czegos za dużo... (IMO)
      • uwierz_mirando Re: Flawianna 30.10.12, 22:03
        Nie lubię imion z końcówką -nna. Za to bardzo podoba mi się Flawia smile
    • gaudencja Re: Flawianna 31.10.12, 18:15
      U kogoś podoba mi się, sama bym nie nadała.
    • ksiezna_pani1 Re: Flawianna 31.10.12, 21:38
      Flawię też bardzo lubię, ale wolę Flawiannę, bo: a) wolę dłuższe imiona, b) ubóstwiam imiona z końcówka "anna" smile O dziwo za Anną nie przepadam.
      • abiela Re: Flawianna 02.11.12, 13:12
        Wole Falwie, aczkolwiek Flawianna moze byc bardziej dziewczeca alternatywa tego imienia.
    • florianne Re: Flawianna 23.09.13, 11:53
      Bardzo lubię Flawię,ale Flawianna jest dla mnie zbyt przekombinowana.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.