dasza_dm 10.11.12, 13:32 Szukam zdrobnień do imienia Wawrzyniec. Jakie mogą być skróty? Ma ktoś jakies pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arricia_louv Re: Wawrzyniec 10.11.12, 13:38 Wawrzyńca uwielbiam- najbardziej w pełnej formie. Na znanego mi Wawrzyńca mówiliśmy Wawrzyn (to móje ulubione "zdrobnienie"-choc bardziej skrót), Wawrzek, Wawek, a czasem Laur ale tego nie lubiał Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Wawrzyniec 10.11.12, 13:44 Wawrzuś może być Miałam znajomego o takim przezwisku (pochodziło ono od nazwiska, nie imienia) i funkcjonowało nieźle, nawet jak chłopak miał już 18 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wawrzyniec 10.11.12, 14:47 Mój szkolny kolega był nazywany Wawrzkiem. MSZ bardzo ładne zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Wawrzyniec 10.11.12, 19:05 w ksiazce "Kajtkowe przygody" zdrabniali: Wawrzek, Wawrzuś, Wawrzonek Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wawrzyniec 10.11.12, 19:24 Wawrzek, Wawrzuś. bardzo ładne imię, podoba mi się, niestety, mężowi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Wawrzyniec 10.11.12, 19:28 Dzięki wszystkim za odpowiedzi Najgorzej chyba ze zdrobnieniami dla nastolatka... Ale Wawrzyniec to faktycznie ciekawe imię i coraz bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Wawrzyniec 10.11.12, 20:04 Jak już pisałam - ja znałam nastoletniego Wawrzusia. I faktycznie, może się wydawać, że to słabe zdrobnienie dla takiego młodego chłopaka, ale u niego naprawdę dobrze funkcjonowało i nigdy nikogo nie dziwiło Nieco bardziej neutralne może jest Wawrzek albo Wawrek. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Wawrzyniec 09.11.14, 15:24 Nastoletni moze byc Wawrzyn. Uwielbiam to imie i dlatego odswiezam Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Wawrzyniec 09.11.14, 23:40 Rzynek, Waw, Wawa, Wawek, Wawi, Wawik, Wawrek, Wawrz, Wawrzek, Wawrzi, Wawrzon, Wawrzulek, Wawrzuś, Wawrzyk, Wawrzyn, Wawrzynek, Wawrzynko, Wawrzyś, Wawuś, Wejw, Wrzonko Odpowiedz Link Zgłoś
nowalij_ka0 Re: Wawrzyniec 13.11.14, 09:42 Poznałam jednego Wawrzyńca jak do tąd nazywanego Wawrzynem Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: Wawrzyniec 13.11.14, 17:23 Mój o rok starszy kolega dla mnie i swojego rodzeństwa był zawsze Wawrzkiem Odpowiedz Link Zgłoś