dalenia 26.12.12, 00:04 Znalazłam wątki o Oszce, o Ozannie też, ale takiego w całości poświęconego Ożannie to jeszcze nie było Więc zapytuję - co o niej sądzicie? Mnie kiedyś, kiedyś urzekła Oszka. A jak doczytałam znaczenie Ożanny, to już w ogóle straciłam głowę Ostatnio coraz mocniej się umacnia na mojej liście. Jak wam się podoba Oszka-Ożanna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Ożanna 26.12.12, 00:15 Ożanna bardzo mi się podoba i mogłabym tak nazwać córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Ożanna 26.12.12, 00:24 Daleniu, chyba czytasz w moich myślach, bo weszłam na forum w celu założenia tematu o Ożannie. Oszka niezmiernie mi się podoba i właśnie dlatego zajmuje wysoką pozycję na mojej liście imiona dla córki. Marzy mi się duet: Ożanna (Oszka), Eufemia (Ofka) . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Ożanna 26.12.12, 17:37 O widzisz Księżna! I to chyba nawet nie pierwszy raz, tak Twoje myśli odgaduję Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Ożanna 26.12.12, 09:02 Uwielbiam zdrobnienie Oszka . Mogłabym nazwać córkę Ożanna . Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Ożanna 26.12.12, 13:18 Nie lubię imion z 'ż', jakoś ta literka sprawia, że kojarzą mi się "tandetnie", z fonetycznym zapisywaniem imion z języków obcych, np. Żaneta, Żaklina, Żanna. Od razu mi się przypomina szkolna koleżanka Joanna, która chciała być nazywana Żoaną... Wiem, że Ożanna to nie ta kategoria, ale jakoś nie lubię tego 'ż' A zdrobnienie fajne Odpowiedz Link Zgłoś
juuzou-chan Re: Ożanna 23.08.16, 19:06 Ja nazywam sie Oszka i nie jest to zdrobnieniem :p Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Ożanna 26.12.12, 16:17 Żannę znam, Ożanna kojarzy mi się z imieniem odimiennym Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Ożanna 23.08.16, 21:31 Mnie się niezbyt podoba, nie wiem, czemu, może przez to Ż... Kojarzy mi się z nożem. Oszka też mnie nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Ożanna 27.08.16, 23:43 dalenia napisała: > Jak wam się podoba Oszka-Ożanna? MNie się podobają oba. Odpowiedz Link Zgłoś