26.12.12, 13:08
Był już temat o Flaminii, ale chciałabym go odświeżyć, bo imię bardzo mi się podoba. smile a skojarzenia z flamingami mi nie przeszkadzają. Flaminia kojarzy mi się również z imieniem Lawinia, które też bardzo lubię.
Flaminia - imię łaciński, utworzone od przydomka Flaminius (kapłan?). Imieniny obchodzi 2 maja.
W XX wieku nie Floaminia nie miała nadań.

Co myślicie o tym imieniu?

Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • uwierz_mirando Re: Flaminia 26.12.12, 13:12
      Ano właśnie, flaming od razu przychodzi do głowy i choć ładny to ptak, to jednak nie chciałabym takiej ksywki wink Flamaster też mi się nasuwa i flegma... Takie trochę "rozlazłe" brzmienie.
    • gaudencja Re: Flaminia 26.12.12, 13:43
      Podoba mi się, ale bez szału.
    • olianka Re: Flaminia 26.12.12, 14:00
      Zdrobniale Flama? To ja podziękuję.
      • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 26.12.12, 14:15
        olianka napisała:

> Zdrobniale Flama? To ja podziękuję.

A Minia?
        • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 26.12.12, 15:46
          ksiezna_pani1 napisała:

> A Minia?
          >
          >

I jeszcze: Flusia, Lusia. smile
    • dalenia Re: Flaminia 26.12.12, 17:40
      Brzmieniowo niezła, ale skojarzenia z flamingiem mnie zniechęcają.
      • olinininka Re: Flaminia 04.01.13, 22:25
        Mam podobne zdanie
    • corianna Re: Flaminia 26.12.12, 22:21
      Zaczęlam ostatnio podczytywac fora fajnamama.pl czy dobramama.pl i widzę, Księzna, że wszędzie usiłujesz promować nietypowe imiona i najczęsciej uzyskujesz efekt odwrotny do zamierzonego, czyli raczej niechętne reakcje ..... Przez swoje zacietrzewienie raczej narazasz te imiona na smiesznosc, to takie dzialanie w stylu Lubomiro. Dla mnie jest to dzialanie nieco odpychajace, rowniez od tego forum - robi sie za duzo abstrakcyjnych dyskusji o imionach z ktorymi wiekszosc nigdy w zyciu sie nie zetknie.
      (Poza tym wiarygodnosc osoby ktora dowolnie zmienia informacje o swojej "dzietnosci" jest dla mnie niewielka, ale to juz mniej wazne)

Imię Flaminia zupelnie mi sie nie podoba.
      • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 26.12.12, 22:54
        Corianno, to nie ja. Udzielam się tylko na 3: tym, o skoliozie i kafeterii.
        • corianna Re: Flaminia 26.12.12, 23:29
          ksiezna_pani1 napisała:

> Corianno, to nie ja.

wink ok ok, to nie moja sprawa, juz nie bede do tego wracać, bądz spokojna.
          Jednakowoz radzę, daj odetchnąc smile
          >
          >
          • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 26.12.12, 23:36
            corianna napisał(a):

> wink ok ok, to nie moja sprawa, juz nie bede do tego wracać, bądz spokojna.
            > Jednakowoz radzę, daj odetchnąc smile

Będę spokojna, bo nie udzielam się na tamtych forach. Odetchnąć od woi? Nigdy w życiu! Na co Ty mnie skazujesz?
      • dalenia Re: Flaminia 26.12.12, 23:30
        corianna napisał(a):
        > Dla mnie jest to dzialanie nieco odpychajace, rowniez od
        > tego forum - robi sie za duzo abstrakcyjnych dyskusji o imionach z ktorymi wie
        > kszosc nigdy w zyciu sie nie zetknie.

Corianno, przyznam, że nie rozumiem Twojego problemu smile "Forum dla rodziców wybierających imiona dla dzieci, ale także dla osób po prostu zainteresowanych imiennictwem." - taki tekst widnieje i warto pamiętać, że jest to miejsce dla osób, które są wielbicielami imiennictwa. Taką osobą jest Księżna, taką jestem też ja i dla mnie np. niektóre wątki Księżnej są sporą ciekawostką, bo o takich imionach nie słyszałam. Księżna do niczego nie namawia (w przeciwieństwie do przytoczonego przez Ciebie Lubomiro), podaje ciekawe imiona, pyta o opinię - tyle. Co w tym "odpychającego"?
        • corianna Re: Flaminia 26.12.12, 23:41
          dalenia napisała:

> corianna napisał(a):
          > > Dla mnie jest to dzialanie nieco odpychajace, rowniez od
          > > tego forum - robi sie za duzo abstrakcyjnych dyskusji o imionach z ktorym
          > i wie
          > > kszosc nigdy w zyciu sie nie zetknie.

>
          > Corianno, przyznam, że nie rozumiem Twojego problemu smile

Ja nie mam problemu. Podobaja mi sie rozne imiona, rowniez nietypowe. Ale np na forum fajnamama.pl Księżna swoim dzialaniem wręcz osmiesza te imiona, ktore usiluje promowac. Dziwnie sie to czyta i naprawde daje "efekt Lubomiro" (poczytaj np wątek o Symforiannie ).

Jeslichodzi o to forum, to jest juz nie dla mnie, rzeczywiscie ja wyrastam z dyskusji ktore niewiele trzymaja sie realiow.
          • gaudencja Re: Flaminia 26.12.12, 23:46
            Corianno, forum jest dla wszystkich, i dla tych, którzy wybierają imię dla dziecka, i dla tych, którzy tylko teoretyzują. Od początku tak było. Może w ostatnich czasach znów więcej jest wątków o b. rzadkich imionach, za sprawą księżnej pani, ale przecież wiadomo, że nawet jeśli ktoś się na takowe zdecyduje, i tak mała jest szansa na to, żeby miał choć 5 dzieci - a zatem to czysta teoria.
            • corianna Re: Flaminia 27.12.12, 08:50
              Gaudencjo.
              Księzna Pani trolluje sobie w kilku miejscach ( ja zobaczylam ja na fajnamama.pl i dobramama.pl) tworząc tozsamosc z dziecmi Klarą Marianna i Jozefina Marią. Wczoraj od razu usunela sygnaturki dziecięce, jak napisalam o tych forach. Wszędzie pisze o nietypowych imionach, ale w taki obsesyjny sposob, ze to wydaje sie az dziwaczne. Uczulam jedynie - ze wchodzicie z pelnym zaangazowaniem w jakąs dziwna obsesje jednej osoby i to wyglada zupelnie niepowaznie, jednoczesnie zmienia charakter calkiem dotąd ciekawego miejsca do rozmowy o imionach.
              • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 27.12.12, 13:47
                Tak, to moje. Wiem co zrobiłam źle. Ale akurat Ty nie jesteś osobą, która powinna mnie oceniać. Lubie rozmawiać o imionach, ale nie robię tego wszędzie, a tamte dwa konta założyłam po to, by nie czytać już, 1) że jestem smarkulą, która powinna zając się lekcjami zamiast gadać o dziwacznych imionach, 2) że moja pasja wynika z niedojrzałości, bo osoby dojrzałe są zwolennikami imion prostych, 3) i co ja tam mogę wiedzieć o życiu. Tamte konta założyłam nie po to, żeby się wykłócać czy prowokować, tylko po to, by rozmawiać o imionach. I tyle. A to, że ktoś nie potrafi w kulturalny sposób wyrazić swojego zdania, tylko
                pisze, że coś jest durne, to już nie moja wina. Zresztą nie powinno Ciebie obchodzić co ktoś robi a czego nie robi, bo to nie Twoja sprawa. czy To latanie za mną po internecie to jakas obsesja. Zreszt6ą Ty właściwie od zawsze miałaś do mnie jakieś ale, w prawie w każdym temacie robiłaś w moją stronę jakieś podchody - dlaczego?
                Rozczaruje Cię obsesji nie mam i mieć nie będę. W czym widzisz tę moją obsesję, w tym, że pytam o opinie podając znaczenie, datę imienin oraz ilość nadań ? Czy w tym, że interesuje się imiennictwem? Interesuje się też II WŚ, a w szczególności wszystkim co dotyczyło czegoś takiego jak "rasa panów" (lebensborn, badania itd.) - czy to znaczy, że mam obsesję i jestem ... nazistką, która tępi osoby niespełniające kryteriów rasy aryjskiej? Interesuje się też kostiumologią, szczególnie XVII, XVIII oraz XIX, ba nawet pisałam prace licencjacką o historii mody, a teraz przygotuje się do pisania magisterki też o tej tematyce Siedzę w archiwach, przeglądam stare czasopisma, sprowadzam książki z zagranicy (jedna kosztuje średnio 100 - 150 zł). Planuje podróż do Paryża, Lyonu a później do Kioto, bo tam znajduje się Instytut Ubioru - czy mam obsesję? Dodam, że za wszystko płace ze swojej kieszeni. Mój dobry kolega (student studiów doktoranckich) mówi ciągle o historii Japonii, nawet zapisał się na Japoński, i dla niego tematy związane z jego pasją są święte, nikt go nie przegada - ma obsesję? Mam zajęcia z panią doktor, która pasjonuje się żywotem m.in. Świętej Kingi, i wyobraź sobie, że na każdych zajęciach mowa jest o tej świętej, i nie ważne czy to pokrywa się z tematyką zajęć, czy nie - ma obsesję? Inny kolega interesuje się starożytną Grecją, i wg niego każdy temat mniejszym lub większym stopniu łączy się z jego pasją. I nieważne czy rozmowa dotyczy wojny prusko - francuskiej, burskiej, czy II WŚ dla niego każdy temat w jakimś stopniu łączy się ze starożytną Grecją - czy ma obsesję?

Na woi nie prowadzę żadnej gry, jestem sobą, jeśli jakieś imię uważam za Ciekawe, gdy nie było o nim tematu, lub jeśli temat był założony wieki temu, zakładam o nim temat, w którym pytam Was o opinie. I tyle, zresztą inni również zadają takie pytania, wprawdzie jest ich mniej, ale jednak. A jeżeli moje pytania o imiona zmieniają charakter woi, to przepraszam, bo to nie było moim celem. Mogę odejść z forum, nie ma problemu. Podkreślam jeszcze raz: obsesji nie mam... No chyba, że dla Ciebie pasja zawsze jest obsesją, to ok mogę na nią cierpieć.

Pozdrawiam smile

• corianna Re: Flaminia 27.12.12, 19:50
                  Księzna, nie sledzę Cię, ani nie oceniam, nie mowie ze to zle ze tak robisz......... ale ostatnio mialam potrzebe zajrzec na rozne fora "mamowe" aby zaczerpnąc wiedzy ( uff) i gdzie sie nie obroce tam ksieznapani i jej ulubione imiona. Balam sie ze za chwile mi jakas Kapitolina z lodowki wyskoczy. Takze i w tym miejscu. Absolutnie zagubily sie proporcje miedzy powszechnie uzywanymi imionami a imionami z malą iloscią nadań. W moim przypadku masz efekt odwrotny do zamierzonego, ja osobiscie juz reaguje wzdrygnięciem na Krescencje i Syforiannę. A takze tytulowa Flaminię. Byc moze ten sam efekt odczuwaja inni.

Niech bedzie, ze imiennictwo to twoja pasja a nie obsesja ale. moim zdaniem, tę pasję realizujesz rowniez w miejscach, gdzie odbierana jest jako smieszne dziwactwo i przy osobach, ktore juz maja tego powyzej czupryny, a takze w kontrowersyjny sposob ( Klara i Jozefina) . Tylko na to zwracam uwagę, że to gruba gruba przesada.

A osobiscie nic do ciebie nie mam i nie mialam. Pozdrawiam i juz postaram sie więcej nic na ten temat nie pisać. Moze zatem zakonczmy dyskusję smile
                  • olinininka Re: Flaminia 27.12.12, 20:08
                    Też znalazłam posty na innym forum ksieznej pani

forum.gazeta.pl/forum/w,12924,136658850,,szukam_imienia_dla_sierpniowej_dziewczynki.html?v=2
                    ksiezna_pani1 12.02.12, 15:34 Odpowiedz

Wprawdzie nie mam jeszcze dzieci, ale gdybym miała to napewno moje dzieci nosilyby imiona: Klara, Józefina, Filomena lub Filotea, Leopold.

A na innym forum pisze:

fajnamama.pl/forum/temat/imie-dla-dziewuszki/35/
                    ,,Zwykle jest tak, że mama wybiera imię dla córki, a tata dla syna U nas ja wybrałam imiona; będąc w szkole średniej obiecałam sobie, że jak kiedyś urodzę córkę, to dam jej na imię Klara. Natomiast, gdy byłam studentką obiecałam sobie, że drugiej dam na imię Józefina. Stare dzieje Choć muszę przyznać, że wiele razy zdarzyło mi się zmienić zdanie, wprawdzie na krótko, ale jednak Gdy byłam w ciąży z Klarą zmienił mi się gust. Nagle bardzo spodobała mi się Joanna, a później Zuzanna (tzn. zawsze je lubiłam, ale tylko lubiłam). Bardzo silną pozycje miała także Marianna (drugie imię Klary), Melania i jeszcze kilka innych, a mąż chciał Kornelie. Natomiast Józefina o mały włos, a zostałaby Konstancją Ludwiką , Ludwiką Marią (lub odwrotnie), Józefiną Konstancją. Nie żałuje, że zdecydowałam się na Klarę i Józefinę i nie wyobrażam sobie, aby moje córki nosiły inne imion. Natomiast co do drugich, to trochę żałuje, że akurat te... Niekiedy nachodzi mnie myśl, by zmienić : Marianne na Antonie, a Marie na Konstancje.”

Dalej pisze na temat wyszukanych imion typu Letycja, Choina, Druzjanna i podaje dane tak samo jak na forum Wszystko o imionach.
              • olinininka Re: Flaminia 27.12.12, 20:14

Skopiowałam sygnaturki:
                ksieznapani Gotowa na wszystko

Nie dziwie się, że o nim nie słyszałaś, gdyż ostatnia Druzjanna urodziła się w latach 20. XX wieku

• olinininka Re: Flaminia 27.12.12, 20:29
      Już wcześniej zauważyłam, że trolluje, ale nie chciałam robić afery.
      Kiedyś pouczała chyba Babę Zygmunta że zapomniała, że ma 4 dzieci a robi to samo.
      A tutaj też jej wątek pod innym nickiem:

forum.gazeta.pl/forum/w,12924,131767513,131767998,Re_Jakie_imiona_pasuja_do_nazwiska_Szalowski_ska.html?t=1356636403652
      • gaudencja Re: Flaminia 27.12.12, 20:47
        A ja myślę, że uwazna lektura całego podlinkowanego wątku powinna wszystkim dać wiele do myślenia. W szczególności tego postu:
        forum.gazeta.pl/forum/w,12924,131767513,131788543,Re_Jakie_imiona_pasuja_do_nazwiska_Szalowski_ska.html
        - ale też np. moich wypowiedzi.
        I żeby sprawa była jasna, od początku miałam świadomość, że lalalu666 zmieniła się w księżnę panią. I, jak pisała olianka, zaistniała u nas normalnie, jako miłośniczka rzadkich imion. Szkoda, że to nie miało miejsca na innych forach, ale nie widzę powodu, żeby komuś próbowac wdrażać sankcje za aktywność na innych forach, o ile nie jest ona związana z rasizmem, pogróżkami, nawoływaniem do przemocy itd.
        I jeszcze jedno - w pełni rozumiem i podzielam miłość do rzadkich imion (choć niekoniecznie akurat do tych samych, co księżna), natomiast oczywiście warto o nich pisać tak, żeby nie zniechęcać tak od razu, spontanicznie, osób, które do takich imion nie są przyzwyczajone.
      • dalenia Re: Flaminia 27.12.12, 20:53
        Ehh - faktycznie, wszystko się łączy w jakąś logiczną całość. Niejaka Morgan (klik) najprawdopodobniej była tą samą osobą, co lalalu666. A owa lalalu666 to Księżna - to już dawno zauważyłam. I jeszcze te posty, które czytałam na podlinkowanej przez Was fajnejmamie - słabo to świadczy o Księżnej, że wymyśla jakieś niestworzone historie o swoim życiu i nawet cytuje komentarze rodziców co do imion jej córki - kurde, jaka żenada big_grin Przyznam, że już jakiś czas temu miałam Księżnę "na celowniku" - zaniepokoiły mnie posty o trzymaniu kciuków za wielką miłość i "straszenie" nas odejściem z forum. Psychologiem nie trzeba być, żeby odkryć tu jakieś problemy zdrowotne. Powoli zaczyna mi tu wychodzić historia pt. "Lotka 2" .... Przykre.

Ale w sumie, tak czy siak, kimkolwiek by Księżna nie była i jakichkolwiek by problemów ze sobą nie miała, to nadal do jej wątków imienniczych w sumie nic nie mam wink
        • gaudencja Re: Flaminia 27.12.12, 21:04
          Lotka to jednak zupełnie innego kalibru i rodzaju historia...
          • dalenia Re: Flaminia 27.12.12, 21:51
            Być może po prostu znam historię Lotki dość powierzchownie.
            • corianna Re: Flaminia 27.12.12, 22:43
              www.dobramama.pl/pokaz/305967/do_ksiezna_pani
              Widzę ze Księzna Pani stanowi na niektorych forach swoista sensację smile
        • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 28.12.12, 16:21
          dalenia napisała:

Przyznam, że już jaki
          > ś czas temu miałam Księżnę "na celowniku" - zaniepokoiły mnie posty o trzymaniu
          > kciuków za wielką miłość i "straszenie" nas odejściem z forum. Psychologiem ni
          > e trzeba być, żeby odkryć tu jakieś problemy zdrowotne. Powoli zaczyna mi tu wy
          > chodzić historia pt. "Lotka 2" .... Przykre.

Odnośnie wielkiej miłości, chyba nie było Ci dane przeżyć coś takiego, bo gdyby było, to zrozumiałabyś mnie i nie sugerowałabyś problemów psychicznych (domyślam się jakich). Wtedy naprawdę darzyłam tego chłopaka wielkim uczuciem, i dlatego było mi niezwykle ciężko, a tamten post napisałam, ponieważ chciałam się wygadać, ufałam Ci. Może i dobrze, że to coś było nieodwzajemnione, bo ten człowiek nie skrzywdził mnie tak jak skrzywdziła własna dziewczynę i jej następczynie .
          A co do straszenia odejściem, to sama dobrze wiesz czym była spowodowana moja próba pożegnania się w woi. Pamiętasz, że pewna użytkowniczka w bardzo okrutny sposób obrażała mnie, moją matkę oraz całą moją rodzinę, dodam ze bez żadnych konsekwencji. Wspomniane komentarze "wisiały" przez kilka ładnych dni, a moderacja nic nie zrobiła, choć ja nieraz stawałam murem za np. Gaudencją, zresztą za Tobą również. Chciałabyś udzielać się w miejscu, w którym nie reaguje się na takie zachowania? Bo ja nie. Ale później stwierdziłam, ze moja pasja jest silniejsza i, że nie warto rezygnować z powodu zachowania jednej osoby. Oprócz skoliozy i dysleksji nie mam innych problemów zdrowotnych. smile

Nie jestem święta, czego dowodem są powyższe linki. Żałuje Tego zachowania i jedyne, co mogę zrobić, to obiecać poprawę.
          • adela15 Re: Flaminia 28.12.12, 17:30
            Polecam kazdemu chetnemu przesledzenie calego watku w ktorym rzekomo owa osoba czyli ja obrazila tak okrutnie biedna ksiezna ktorej chyba juz teraz nikt nie wierzy,tam jest czarno na bialym kto kogo pierwszy obrazil.
          • adela15 Re: Flaminia 28.12.12, 17:32
            a po z atym jak cos Ci nie pasi to podaj mnie do sadu ha ha,tam moge przedstawic caly watek w ktorym mnie obrazasz jako PiERWSZA!!
            ps.nie kompromituj sie juz bardziej
            • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 28.12.12, 17:44
              adela15 napisała:

> a po z atym jak cos Ci nie pasi to podaj mnie do sadu ha ha,tam moge przedstawi
              > c caly watek w ktorym mnie obrazasz jako PiERWSZA!!
              > ps.nie kompromituj sie juz bardziej

Ja tylko wytknęłam Ci błędy ort., natomiast Ty w podzięce wylałaś na mnie wiadro pomyj i napisałaś, że błędy masz w pewnej części ciała, bo Ty masz inne, ważniejsze priorytety... Ja Twojej rodziny nie obrażałam. Zresztą inne użytkowniczki również obrażałaś, czy one też Cię obrażały?
              A komentarze zostały usunięte.
              • adela15 Re: Flaminia 28.12.12, 17:55
                ksiezna_pani1 napisała:

> adela15 napisała:
                >
                > > a po z atym jak cos Ci nie pasi to podaj mnie do sadu ha ha,tam moge prze
                > dstawi
                > > c caly watek w ktorym mnie obrazasz jako PiERWSZA!!
                > > ps.nie kompromituj sie juz bardziej
                >
                > Ja tylko wytknęłam Ci błędy ort., natomiast Ty w podzięce wylałaś na mnie wiadr
                > o pomyj i napisałaś, że błędy masz w pewnej części ciała, bo Ty masz inne, ważn
                > iejsze priorytety... Ja Twojej rodziny nie obrażałam. Zresztą inne użytkowniczk
                > i również obrażałaś, czy one też Cię obrażały?
                > A komentarze zostały usunięte.
                >
                >
                Nie klam w zywe oczy ze ja kogos innego tu obrazilam juz i tak Ci chyba nikt nie uwierzy i nie klam ze wylalam na Ciebie wiadro pomyj( chociaz widze ze jestes dobra w klamstwie he he,he).Ty mnie obrazilas tam pierwsza i nie udawaj niewiniatka teraz.Niestety Wyszlo teraz szydlo z worka jaka jestes,smutne to a zarazem prawdziwe.
                • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 28.12.12, 18:30
                  adela15 napisała:

> >
                  > >
                  > Nie klam w zywe oczy ze ja kogos innego tu obrazilam juz i tak Ci chyba nikt ni
                  > e uwierzy i nie klam ze wylalam na Ciebie wiadro pomyj( chociaz widze ze jestes
                  > dobra w klamstwie he he,he).Ty mnie obrazilas tam pierwsza i nie udawaj niewi
                  > niatka teraz.Niestety Wyszlo teraz szydlo z worka jaka jestes,smutne to a zara
                  > zem prawdziwe.

Adelo, dobrze wiesz, że nie kłamię. smile Oprócz błędów ort wytknęła Ci jeszcze, że nie odróżniasz "przynajmniej" od "bynajmniej", napisałam jeszcze, że takie błędy bardzo źle świadczą o osobie, która je popełnia i w odpowiedzi na ten komentarz, Ty napisałaś własny, dodam, że bardzo soczysty. Zresztą komu Ty chcesz oczy zamydlić? Przecież inni pamiętają Twoje zachowanie...
                  • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 28.12.12, 18:32
                    Adelo, innych też obrażałaś, czy te osoby też Cię obrażały?
                    • adela15 Re: Flaminia 28.12.12, 21:02

Nie dziala na mnie juz Twoja tania prowokacja.Ksiezno tacy ludzie jak Ty którzy prowokują, często robią to by zrobić wokół siebie trochę szumu. Najlepszym sposobem jest nie zwracanie uwagi na takich ludzi, gdyż dzięki temu widzą, że ich starania nie robią wrażenia i najnormalniej w świecie spotykają się z ignorancją, co jak sądzę jest bardziej ich denerwuje, niż przykładowa riposta.
                      A wiec zegnam, bye bye ,wole Cie ignorowac i please nie sil sie nie odpisuj wiecej.
                      ps.Ksiezno zycze Ci w Nowym Roku mniej klamstw a wiecej prawdy.
                      • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 28.12.12, 21:15
                        adela15 napisała:

>
                        > Nie dziala na mnie juz Twoja tania prowokacja.Ksiezno tacy ludzie jak Ty którz
                        > y prowokują, często robią to by zrobić wokół siebie trochę szumu.

To ja prowokuje? A kto zrzuca mięsem na prawo i lewo? Kogo wypowiedzi są bardzo często kasowane (nie moje)? Ach zapomniałam, przecież na Tym forum jest przesławne kółko wzajemnej adoracji, a Ty jesteś jego największą ofiarą. wink Skarbie, nie wykręcaj kota ogonem, bo każdy kto nieco dłużej siedzi na woi, kojarzy Twój nick z pieniactwem. smile

Najlepszym sp
                        > osobem jest nie zwracanie uwagi na takich ludzi, gdyż dzięki temu widzą, że ich
                        > starania nie robią wrażenia i najnormalniej w świecie spotykają się z ignoranc
                        > ją, co jak sądzę jest bardziej ich denerwuje, niż przykładowa riposta.

Bardzo trafne podsumowanie własnej (podkreślam - Twojej) osoby. smile Ja tu rozmawiam o imionach, zaś Twój żywot polega na obrażaniu innych (i nie mówię tylko o sobie) o czym świadczy ilość skasowanych komentarzy (a było ich sporo, nieprawdaż?).

> A wiec zegnam, bye bye ,wole Cie ignorowac i please nie sil sie nie odpisuj wie
                        > cej.

Też wole Cie ignorować, bo szkoda mi na Ciebie czasu smile

> ps.Ksiezno zycze Ci w Nowym Roku mniej klamstw a wiecej prawdy.

A ja Tobie lepszej pamięci. smile Bo Twoja pamięć jest dziurawa niczym sito. wink I żebyś nie zrzucała mięsem w stronę tych, którzy mają odmienne zadnie (nie mówię o sobie), mniej stresu i pieniactwa oraz tego, by moderatorki nie musiały kasować zbyt często Twoich komentarzy. smile
                        • corianna Re: Flaminia 28.12.12, 21:54

> [/i]
                          > A ja Tobie lepszej pamięci. smile Bo Twoja pamięć jest dziurawa niczym sito. wink I
                          > żebyś nie zrzucała mięsem w stronę tych, którzy mają odmienne zadnie (nie mówię
                          > o sobie), mniej stresu i pieniactwa oraz tego, by moderatorki nie musiały kaso
                          > wać zbyt często Twoich komentarzy. smile
                          >
                          Księzno, pozwolisz, ze sie wtrącę - w moim odczuciu to twoje komentarze często nadają się do kasowania. Lubisz wzniecać waśnie. Robisz to specyficznie, udając chęc kulturalnej wymiany zdan. Nie wiem dlaczego to lubisz, ale wyczuwam w tym twoje prawdziwe zaangazowanie. Moderatorki tego na razie nie zauwazają, maja po prostu do ciebie słabośc, moze dlatego że przy kazdej okazji ślesz im hymny pochwalne. Ale jest prawdopodobne, ze sila tych mamiących słow niedlugoi sie zmniejszy i w przypadku wzniecania konfliktow będziesz kasowana tak jak inni.
                          • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 28.12.12, 22:20
                            Nie lubię wzniecać waśni i tego nie robię, ale nie mogę patrzeć, gdy ktoś bezpodstawnie atakuje kogoś i jeździ po tym kimś niczym po przysłowiowej łysej kobyle. I nieważne kto jest atakowany, zawsze staram się stanąć za tą osobą murem, jeśli oczywiście jest ok.
                            Przyznaje, mam ciężki a nawet bardzo ciężki charakter, a mój jezyk jest z gatunków tych ostrych, ale nie daleko mi do zachowania tej pani, a już na pewno nie wyzywam od najgorszych bliskich innych użytkowniczek. I nie zauważyłam, żeby mod miały do mnie słabość, jestem traktowana tak jak każdy. Wielką zaletą woi jest to, że każda użytkowniczka jest. I nie "śle hymnów pochwalnych" jeśli nie ma takiej potrzeby. Nie robię tego by się komuś przypodobać, tylko chwalę, doceniam etc. trud i włożone serce w woi. I tyle. Może coś na koniec: nie pozwolę, by ta pani Adela wykręcała kota ogonem i na mnie zrzucała winę za własne zachowanie.
            • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 28.12.12, 17:46
              adela15 napisała:

> ps.nie kompromituj sie juz bardziej

Nie kompromituje się. smile
          • dalenia ot 29.12.12, 07:46
            Odnośnie tej wielkiej miłości - nie chce się tu zwierzać ze swego osobistego życia, ale jak już jest temat ... Przeżyłam w swoim życiu takie miłości, nie jedną nawet, tylko nie mam potrzeby dzielenia się tym na forum publicznym w tak obsceniczny sposób, po prostu. Bo gdybyś chciała się wygadać, to okej - prywatnie, gdzieś w jakichś wiadomościach czy mailach chętnie bym z Tobą porozmawiała. Ale robienie takich akcji na forum, publicznie? Nie w moim to stylu ...

Odnośnie Twojego odchodzenia - ja na serio wszystko rozumiem. Rozumiem, że chciałaś odejść z forum, bo ktoś tam coś Cię obrażał - no była taka akcja. Ale znowu - strzelanie jakichś fochów to też nie w moim stylu. Gdybym chciała odejść to bym to zrobiła, po prostu.

I kurde - obiecałam sobie, że nie będę się wdawać w dyskusje, które nie dotyczą imion - eheeee wink To w takim razie z mojej strony EOT. Szkoda zaśmiecać - wszyscy już wiemy, że Morgan, Lalu coś tam i Księżna to te same osoby, ale dopóki nie ma tu trollowania, tylko jakieś podwójne życie, to chyba nic się nie dzieje smile
            • gaudencja Re: ot 29.12.12, 15:05
              Dodam, że nie podwójne w tym samym czasie, jednak. Wiele osób zmienia nicki i nie poczuwa się z tego powodu do żadnej winy, ostatni ujawniony przykład to figa.
    • olinininka Re: Flaminia 28.12.12, 12:54
      Teraz zauważyłam ,że Morgan to ksiezna pani sama nawet to potwierdziła w wątku o popularnych imionach w przyszłości

Re: Popularne imiona w przyszłości.
      ksiezna_pani1 12.08.12, 17:24 Odpowiedz
      ,,O jak miło mój bardzo stary wątek wink Do tej listy dorzucam: Jeremiego, Konstantego, Gustawa."
      • ksiezna_pani1 Re: Flaminia 28.12.12, 16:38
        olinininka napisał:

> Teraz zauważyłam ,że Morgan to ksiezna pani sama nawet to potwierdziła w wątku
        > o popularnych imionach w przyszłości
        >
        > Re: Popularne imiona w przyszłości.
        > ksiezna_pani1 12.08.12, 17:24 Odpowiedz
        > ,,O jak miło mój bardzo stary wątek wink Do tej listy dorzucam: Jeremiego, Kons
        > tantego, Gustawa."

Spój na datę: 20.08.11, 11:43. Wtedy nie miałam jeszcze konta na tym forum, byłam gościem udzielającym się "raz na ruski rok".
        • olinininka To sobie przeczytaj co napisałaś 28.12.12, 18:41

forum.gazeta.pl/forum/w,12924,128085526,,Popularne_imiona_w_przyszlosci_.html?v=2
          zbyt często zapominasz nawet o swoich dzieciach wink

• ksiezna_pani1 Re: To sobie przeczytaj co napisałaś 28.12.12, 18:48
            olinininka napisał:

W którym miejscu?
    • ewa_2009 Re: Flaminia 28.12.12, 16:07
      Mi się kojarzy z Flegaminą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.