wanessa31 02.01.13, 11:10 Które imie Wam się najbardziej podoba, które jest najbardziej oryginalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beauty_agadir Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 02.01.13, 11:17 Moim zdaniem, z powyższego zestawu jedynym możliwym do zaakceptowania imieniem, które jest normalne i ładne to Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 02.01.13, 11:58 Mi sie najbardziej podoba Laura Szkoda ze staje sie coraz bardziej oryginalna. Inga tez fajna, bo najbardziej oryginalna. Ewa klasyczna. Ja jestem zwolennikiem rzadkich imion, wiec wybralam albo Inge albo dla mniej odwaznych Laure. Odpowiedz Link Zgłoś
kopciuszek126 Re: wanessa 02.01.13, 20:36 no Wanessa kojarzy mi się z malą cyganka (romką).Dla mnie najbardziej oryginalne Inga i ja bym to wybrała z tych trzech-ale każdy wybierze to co mu się podoba.Ewa klasycznie,normalnie.A Laura-nigdy mi się nie podobało.Wybór należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
sharzan-ka żadne ;/ 02.01.13, 23:16 a od takich pytań jest forum "imiona" - tam ludzie spędzają długie godziny nam dopasowaniem imienia do nazwiska (tylko poco dla dziewczynki, skoro i tak pewnie zmieni nazwisko), do rodzeństwa, ulubionego koloru itp itd oraz radzą się innych jakie imię ładniejsze.... Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 08:18 A ja wychodze z zalozenia ze o imie dla dziecka nie powinno sie pytac innych, tylko sluchac siebie samego kazdy ma inny gust. To co dla jednych bedzie brzydkie, dla drugich bedzie piekne. TAk wiec sami zdecydujcie, zanim Was zjada na forum Odpowiedz Link Zgłoś
railly Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 10:11 Imię Laura jest odrobinę pretensjonalne. Inga i Ewa podobają mi się, ale pamiętaj, że najważniejsze to żeby zestawić imie z nazwiskiem - w końcu Twoja córka będzie je razem nosić co najmniej 20 lat. Oryginalne imię i pospolite nazwisko często bardzo się gryzą. Odpowiedz Link Zgłoś
murbanella Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 11:58 Najładniejsze Ewa, później Inga a na szarym końcu Laura Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 12:35 Najbardziej oryginalna jest chyba Inga, ale ja najbardziej lubię Ewę Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 12:46 Najbardziej oryginalna (wg tego wątku) jest Inga. Ja lubię poniekąd wszystkie 3, ale żadnej bym nie nadała, a to z powodu popularności, a to z powodu powtarzalności w rodzinie. Najładniejsza jest dla mnie chyba Ewa, choć pozostałe dwa też ok. A może któraś z nich brzmi lepiej/gorzej z nazwiskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 13:13 wszystkie ładne Ewa najbardziej osłuchana, Laura ostatnio popularniejsza ale dla mnie piękne imię, Inga najbardziej oryginalna osobiście wybrałabym Laurę Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 13:41 Dla mnie wszystkie ok, choć żadne nie zachwyca. Laura jakoś do mnie nie przemawia, a dodając do tego rosnącą popularność.... Inga na pewno dość rzadko nadawana, to dla mnie duży plus. Ewa ... to Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
adela15 Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 15:47 Co Wy z tym nazwiskiem i tak nikt Cie prewaznie nie wola imieniem ani nazwiskiem,i tak rzadko podaje sie razem,przeciez nie musi idealnie pasowac,mi najbardziej podoba sie Laura chyba ,Ewa tez jest ladne ale juz mi sie przejadlo,za duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 04.01.13, 13:11 No bez jaj .... Naprawdę uważasz, że dorosły człowiek rzadko będzie posługiwał się imieniem i nazwiskiem jednocześnie? Ja bardzo często się tak przedstawiam i to nie dlatego, że lubię, a dlatego, że jest to konieczne. Lekarz, szkoła, uczelnia, bank, praca - to serio mało? Odpowiedz Link Zgłoś
adela15 Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 04.01.13, 13:41 dalenia napisała: > No bez jaj .... Naprawdę uważasz, że dorosły człowiek rzadko będzie posługiwał > się imieniem i nazwiskiem jednocześnie? Ja bardzo często się tak przedstawiam i > to nie dlatego, że lubię, a dlatego, że jest to konieczne. Lekarz, szkoła, ucz > elnia, bank, praca - to serio mało? No bez jaj,naprawde tak uwazam,sa wazniejsze sprawy niz idealnie dopasowane nazwisko,ja nie mam na to cisnienia zeby to idealnie wspolgralo,bo nie interesuje mnie to co pomysli ktos obcy ,przez chwile gdy je uslyszy . Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 04.01.13, 13:58 > No bez jaj,naprawde tak uwazam,sa wazniejsze sprawy niz idealnie dopasowane n > azwisko,ja nie mam na to cisnienia zeby to idealnie wspolgralo,bo nie interesuj > e mnie to co pomysli ktos obcy ,przez chwile gdy je uslyszy . Ja uważam, że nie chodzi o zdanie innych A w przypadku dziewcząt, że "i tak kiedyś zmieni, więc po co się tym zajmować" Ja tam chcę żeby imiona moich córek dobrze (rzecz względna, wiem) brzmiały z nazwiskiem i tyle . Dla mnie, niekoniecznie dla innych. Bo wg mnie nazwisko powinno JAKOŚ pasować do imienia, idealnie to rzecz względna. Powinno się np łatwo razem wymawiać itp, nie łamać języka, pomijam tu "kwiatki" w stylu Vanessa Donica itp. Ale Ty przecież nie musisz dopasowywać, przymusu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
rurek00 Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.02.13, 12:18 Już któryś raz czytam tekst, o tym, że dziewczynka i tak zmieni nazwisko. Przecież to nie średniowiecze, i trochę mnie dziwi to stwierdzenie w 21 wieku. Ja nie zmieniałam nazwiska, moje koleżanki również. Na prawdę już się od tego odchodzi. Zmiana nazwiska dla kobiety po ślubie to już relikt przeszłości, a za 20-30 lat to już zupełnie będzie śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 17:44 Najbardziej podoba mi się Laura .Za najoryginalniejszą uznałabym Ingę . Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 18:30 Z tych trzech wybrałabym (ale bez wielkiego przekonania, bo dla mnie zbyt zdrobnieniowa) Ingę. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.01.13, 22:51 Dla mnie z kategorii ponadczasowych -Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.02.13, 07:26 Najbardziej mi się podoba w kolejności : Laura, Ewa, Inga Najbardziej oryginalne w kolejności : Laura, Inga, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Inga, Ewa, a moze Laura ? 03.02.13, 11:38 1. Inga 2. Laura 3. Ewa Wg mnie w tej kolejności są oryginalne (Inga najbardziej). I w tej kolejności mi się podobają: Inga bardzo, Laura ok, Ewy nigdy nie lubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś