ksiezna_pani1 11.01.13, 19:57 Co myślicie o tym imieniu? Mnie się podoba i myślę, że mogłabym nazwać tak swojego syna. Porfirion kojarzy mi się z Porfirionem Osiełekiem (co za połączenie ). Porfirion - imię męskie pochodzenia greckiego. Imieniny obchodzi: 16 lutego, 10 marca. Do 1994 roku nie miał nadań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluskotka Re: Porfirion 11.01.13, 20:08 Kojarzy mi się z porfirią. Nie do nadania w tym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Porfirion 11.01.13, 20:11 Moje pierwsze i w sumie jedyne skojarzenie - Porfiry Pietrowicz Syna bym tak nie nazwała. Zresztą - wersja z "igrekiem" dużo bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Porfirion 11.01.13, 20:16 kot mojej psiapsióły dokładnie tak się zwie. i właśnie z nim mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Porfirion 11.01.13, 20:21 Podoba mi się, może w skali szkolnej nie na 5 czy 6, ale na 4 spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Porfirion 11.01.13, 23:17 Księżna Pani napisała: > Co myślicie o tym imieniu? Na poziomie przesłanek to samo co Ty: > Porfirion kojarzy mi się z Porfirionem Osiełekiem wniosek natomiast zgoła przeciwny, albowiem ja właśnie z tego powodu bym tak dziecka nie nazwał. Gdybym zaś był jednym z tych dziwnych ludzi, którzy w życiu nie zetknęli się z Zieloną Gęsią, brzmiałoby mi jak wschodniosłowiańska nazwa jakiejś rośliny. Odpowiedz Link Zgłoś