olinininka 23.01.13, 07:36 www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/767721,Shakira-urodzila-synka-Dala-mu-na-imie-Milan co sądzicie o tym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giekana Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 11:32 a mi się podoba. Sama brałam pod uwagę nie mając skojarzeń z klubem pikłarskim czy miastem. Niestety większość je tak w Polsce odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 12:55 Mnie się nie podoba ale jak na gwiazdę nadzwyczaj normalny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkowa75 Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 14:45 Imię fajne, słowiańskie, osobiście znam kilku Słowaków noszących to imię, więc chyba dość popularne na Słowacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 15:24 Okropne. Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 17:20 Nie podoba mi się. Nazwa miasta. To tak jakby dziecku dać na imię Radom lub Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 17:37 Milion razy lepsze niz np. Paris, acz ja nie mam akurat skojarzen z miastem. Milan kojarzy mi sie ze slowianskim imieniem, a brzmieniowo jest bardzo fajne Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 21:57 trochę dziwi mnie skojarzenie z miastem - po polsku to Mediolan, po włosku Milano. zetknęłam się natomiast z opinią, że rosnącą popularność to imię zawdzięcza tatusiom-kibicom piłkarskim. słyszałam o kilku małych Milankach tu i ówdzie i muszę powiedzieć, że imię wydaje mi się całkiem ładne (wdzięczne i wyraziste zarazem), choć sama bym go nie nadała w obawie, że to może się okazać "sezonowe". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 22:04 Jak na Serbię, jest ok. W Polsce współbrzmi mi dobrze z Alanem, Oliwierem, Oliwią, Nikolą itp. imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Synek Shakiry ma na imię 24.01.13, 22:11 gaudencja napisała: > Jak na Serbię, jest ok. W Polsce współbrzmi mi dobrze z Alanem, Oliwierem, Oliw > ią, Nikolą itp. imionami. Zgadzam się! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 22:22 szczerze mowiac, nie wpadlam na skojarzenie z miastem Milan to dla mnie przede wszystkim imie slowianskie, popularne na Balkanach, a miasto to tylko i wylacznie Mediolan czy mi sie podoba? srednio, ale spodziewalam sie czegos bardziej ekstrawaganckiego, wiec w sumie jestem mile zaskoczona pozdrawiam Kwiecienka o Milanie Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 23:04 A ja mam jakieś mieszane uczucia - nie jest to wybór w moim stylu ... I jakoś mi nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 23:51 Rodzicom sie widac podoba a to najwazniejsze nie znam zadnego mezczyzny ani malego ani duzego o imieniu Milan, znam za to dziewczynke o imieniu Milana. Imie mi sie srednio podoba, choc po dluzszym osluchaniu moze i bardziej to imie jakos brzmi troche malo mesko. Generalnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Synek Shakiry ma na imię 30.01.13, 19:37 O, Milana fajnie brzmi! Dużo lepiej niż Milan czy Milena wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Synek Shakiry ma na imię 29.01.13, 23:38 Znałam dwóch, obaj związani z teatrem Imię jak imię, szału nie ma, ale też i niebrzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś