Dodaj do ulubionych

Synek Shakiry ma na imię

23.01.13, 07:36
www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/767721,Shakira-urodzila-synka-Dala-mu-na-imie-Milan
co sądzicie o tym imieniu?
Obserwuj wątek
    • florianne Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 08:42
      Nie podoba mi się .
    • giekana Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 11:32
      a mi się podoba. Sama brałam pod uwagę nie mając skojarzeń z klubem pikłarskim czy miastem. Niestety większość je tak w Polsce odbiera.
      • georgia241 Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 12:43
        Dobry wybór.
        • abiela Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 12:55
          Mnie się nie podoba ale jak na gwiazdę nadzwyczaj normalny wybór.
    • oliwkowa75 Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 14:45
      Imię fajne, słowiańskie, osobiście znam kilku Słowaków noszących to imię, więc chyba dość popularne na Słowacji.
    • dasza_dm Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 15:24
      Okropne. Nie podoba mi się.
    • agnieszka77_11 Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 17:20
      Nie podoba mi się. Nazwa miasta. To tak jakby dziecku dać na imię Radom lub Lublin.
      • giekana Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 21:37
        a co myślisz o Kazimierzu?
    • eo_wina Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 17:37
      Milion razy lepsze niz np. Paris, acz ja nie mam akurat skojarzen z miastem.
      Milan kojarzy mi sie ze slowianskim imieniem, a brzmieniowo jest bardzo fajne smile
    • dvoicka Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 21:57
      trochę dziwi mnie skojarzenie z miastem - po polsku to Mediolan, po włosku Milano.
      zetknęłam się natomiast z opinią, że rosnącą popularność to imię zawdzięcza tatusiom-kibicom piłkarskim.
      słyszałam o kilku małych Milankach tu i ówdzie i muszę powiedzieć, że imię wydaje mi się całkiem ładne (wdzięczne i wyraziste zarazem), choć sama bym go nie nadała w obawie, że to może się okazać "sezonowe".
    • gaudencja Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 22:04
      Jak na Serbię, jest ok. W Polsce współbrzmi mi dobrze z Alanem, Oliwierem, Oliwią, Nikolą itp. imionami.
      • ksiezna_pani1 Re: Synek Shakiry ma na imię 24.01.13, 22:11
        gaudencja napisała:

> Jak na Serbię, jest ok. W Polsce współbrzmi mi dobrze z Alanem, Oliwierem, Oliw
        > ią, Nikolą itp. imionami.

Zgadzam się!
    • kwiecienka1 Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 22:22
      szczerze mowiac, nie wpadlam na skojarzenie z miastem smile

Milan to dla mnie przede wszystkim imie slowianskie, popularne na Balkanach, a miasto to tylko i wylacznie Mediolan tongue_out

czy mi sie podoba? srednio, ale spodziewalam sie czegos bardziej ekstrawaganckiego, wiec w sumie jestem mile zaskoczona

pozdrawiam
      Kwiecienka o Milanie
    • dalenia Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 23:04
      A ja mam jakieś mieszane uczucia - nie jest to wybór w moim stylu ... I jakoś mi nie pasuje.
      • carmita80 Re: Synek Shakiry ma na imię 23.01.13, 23:51
        Rodzicom sie widac podoba a to najwazniejsze smile nie znam zadnego mezczyzny ani malego ani duzego o imieniu Milan, znam za to dziewczynke o imieniu Milana. Imie mi sie srednio podoba, choc po dluzszym osluchaniu moze i bardziej smile to imie jakos brzmi troche malo mesko. Generalnie ok.
        • dalenia Re: Synek Shakiry ma na imię 30.01.13, 19:37
          O, Milana fajnie brzmi! Dużo lepiej niż Milan czy Milena wg mnie.
    • ksiezna_pani1 Re: Synek Shakiry ma na imię 24.01.13, 22:10
      Nie podoba mi się.
    • minerwamcg Re: Synek Shakiry ma na imię 29.01.13, 23:38
      Znałam dwóch, obaj związani z teatrem smile Imię jak imię, szału nie ma, ale też i niebrzydkie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.