laura294 17.07.04, 22:53 Jestem lekko zakłopotana, mam 7 letnią córeczkę Małgosię jestem w 7 miesiącu ciąży i nie mam zupełnie pojęcia jak dać na imię drugiemu dziecku (jeśli będzie chłopczyk). Biorę pod uwagę Igor, Wiktor, Cyprian, Marcin, Jan(Jaś), Jarosław. Pomocy, nie mam pewności co do płci dziecka, wiem tylko że jeśli będzie dziewczynka to Laura, czy to imię posuje do Małgosi???? Może znacie jakieś ciekawe imiona pasujące do Małgosi, męskie również? Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga50 Re: Pomocy imię dla chłopca 17.07.04, 23:31 Ja proponuje z wymienionych przez Ciebie imion dla chłopca Marcin.Jeżeli koniecznie uparłaś się na imię pasujące do Małgosi to oczywiście będzie to Jaś, choć mnie to imię źle się kojarzy,ale to Ty decydujesz.A może tak Dawid?Laura nie bardzo pasuje do Małgosi,ale co to ma za znaczenie?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Pomocy imię dla chłopca 17.07.04, 23:49 Czy imiona rodzeństwa muszą do siebie pasować?? Nie sądzę! Ale i tak polecam Jasia, po prostu dlatego, że b. je lubię. Pozdrawiam! Magda Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Pomocy imię dla chłopca 18.07.04, 15:53 aga50 napisała: > koniecznie uparłaś się na imię pasujące do Małgosi to oczywiście będzie to Jaś, Te imiona wątpliwie pasują do siebie. Dzieci mogą być zawsze wyśmiewane, ze sa jak Jaś i Małgosia. Ja bym nigdy nie dała takiego zestawu dzieciom. Z imion męskich, które tu padły, proponuję Cypriana lub Wiktora - imiona z wielkimi tradycjami, które dawno nie przeżywały fali wielkiej popularności. > choć mnie to imię źle się kojarzy,ale to Ty decydujesz.A może tak Dawid?Laura > nie bardzo pasuje do Małgosi,ale co to ma za znaczenie? Według mnie Laura i Małgorzata brzmią razem znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Pomocy imię dla chłopca 18.07.04, 17:27 Ja wybrałabym Igora albo Cypriana( tak swojego drugiego synka nazwała aktorka Justyna Sieńczyłło), na pewno nie wybrałabym Jasia, a Laura to ładne imie i raczej nie musi pasowac do Gosi Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Pomocy imię dla chłopca 19.07.04, 00:00 Do Malgosi to najbardziej pasuje Marcin. Nie przepadam za tym imieniem, ale w polaczeniu z Malgorzata jest super. Moje typy: Tymon, Tymoteusz, Nikodem, Tomasz. Laura i Malgosia, niby pasuja, ale Laure trudno zdrabniac, a zdrobnienia Malgosia uzywamy caly czas. Moja kolezanka Malgosia, miala mlodsza siostre Elize i te imiona tez do siebie nie pasowaly. Gosia byla troche zazdrsona, ze Eliza ma takie oryginalne imie. Moje typy: Michalina, Gabriela, Melania, Karolina, Marcelina. Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: Pomocy imię dla chłopca 19.07.04, 08:53 Piotr. Piotr i Małgorzata, to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: Pomocy imię dla chłopca 20.07.04, 13:57 z męskich imion wybrała bym Wiktora!, brzmi bardzo dobrze no i mam miłe skojarzenia.. Dziewczynka koniecznie Laura! jest to piekne imię, bardzo kobiece i nie oklepane. Moja 3letnie córka tak ma na imie i jestem bardzo zadowolona ze swego wyboru. Pozdrawiam Ciebie i Malutką Laurę. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Pomocy imię dla chłopca 21.07.04, 08:29 Witaj. Z podanych imion dla chłopca wybrałabym Cyprian. Podobają mi sie także: Nataniel-jak mój synek,Natan,Tobiasz,Bartosz,Igor,Marcel. Dla dziewczynki - zostań przy swoim wyborze - czyli Laura. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś