marzena72 19.07.04, 14:01 A co myślicie o imieniu Amelia? Zdrobniale Amelka? Podoba Wam się czy nie? A może zbyt pretensjonalne? Pozdrawiam. Marzena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milenium5 Re: A może AMELKA? 19.07.04, 14:12 Pretensjonalne nie. Ale oklepane niestety tak. Imie niby ładne, ale mi się kojarzy z rusałką Amelką. Choć Amelia brzmi nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: A może AMELKA? 19.07.04, 14:23 Mi sie nie podoba , za duzo tych Amelii i Julii Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja A może Amalia? 19.07.04, 15:48 marzena72 napisała: > A co myślicie o imieniu Amelia? Zdrobniale Amelka? > Podoba Wam się czy nie? A może zbyt pretensjonalne? Teraz będzie dużo Amelek i wszystkim będą się kojarzyć z filmem "Amelia" i z jakimś serialem, w którym podobno była mała Amelka (nie oglądałam tego). Imię zawsze mi się bardzo podobało, potem stało się modne i się do niego zniechęciłam, a teraz dohcodze do wniosku, że własciwie nadal jest to ładne imię. Tyle że nawet i za 60 lat będzie przywodzić na myśl sezonową modę - chyba, że jego popularność okaże sie trwała. Sugerowałabym np. Amalię - imię którego Amelia jest prawdopodobnie zniekształceniem: podobne, też śliczne (silnie kojarzy mi się z miłością), a otoczenie nie będzie go jednoznacznie identyfikować z modą po filmie czy serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: A może Amalia? 19.07.04, 15:51 Mnie się Amalia kojarzy z emalią. A z Amelką z kolei mam kiepskie skojarzenia z dzieciństwa. I nie, nie chodzi tu o rusałkę. Zreszta dla odmiany rusałka jest dla mnie Amalka, bo tak było w czeskiej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaaa Re: A może AMELKA? 19.07.04, 16:04 amelka? to mi trochę zalatuje nadobre i na złe. dosyc mi sie podoba ale na jasnej górze w szopce co rok jest oślica amelka. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: A może AMELKA? 19.07.04, 23:36 Czesc ! Typowo modne imie.Barrdzo oklepane.Ale ma cos slodkiego w sobie.Pa ola Odpowiedz Link Zgłoś