dalenia 07.03.13, 12:34 Nie znalazłam żadnego wątku poświęconego w całości Władysławowi. Aż w szoku jestem Jak Wam się Władek podoba? Bo mnie bardzo! Dla mojego syna numerem 1 jest nadal Włodek, ale gdyby ewentualnie nie przeszedł u mojego męża, to będę wtedy forsować Władysława Myślę, że może on zacząć wracać razem z Bronisławem - tak jak wrócił już Stanisław. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ksiezna_pani1 Re: Władysław 07.03.13, 12:57 dalenia napisała: > Nie znalazłam żadnego wątku poświęconego w całości Władysławowi. Aż w szoku jes > tem Ja także. Już kiedyś zauważyłam, że nie było jeszcze tematu o Władysławie. Uwielbiam to imię i mogłabym nazwać tak swojego syna. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Władysław 07.03.13, 13:25 Od pewnego czasu z każdym dniem podoba mi się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Władysław 07.03.13, 13:43 U mnie był kandydatem na drugie imię ale ze względu na międzynarodowe okoliczności nie przeszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Władysław 07.03.13, 18:20 Baaardzo lubię Władysława. Podoba mi się zarówno w pełnej formie jak i w zdrobnieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
wimperga Re: Władysław 07.03.13, 19:45 Bardzo lubię Władysława, również ze względów rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Władysław 07.03.13, 21:27 Na feriach poznałam sympatycznego, około 11-letniego Władysława; moja koleżanka ma także syna o tym imieniu, licealistę. Imię mi się podoba, choć typowo polska forma to raczej Włodzisław i, nie mając żadnych szczególnych powodów rodzinnych do nadania Władysława, wybrałabym z tych dwóch Włodzisława właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Władysław 07.03.13, 21:29 Kiedyś raczej mi się nie podobał tak poważnie brzmiało - Władysław. Obecnie jestem już osłuchana z tym imieniem i troszkę się przekonuję, chyba dlatego, że wszędzie same Franki, Ignasie, Antki, Stasie i Tadki. Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Re: Władysław 12.03.13, 21:09 Właśnie niedawno znajomej urodził się mały Władysław. Osłuchuję się z tym imieniem u dziecka, ja bym chyba nie nadała jednak, choć lubię słowiańskie, ale Władysław nie do końca mi leży. Odpowiedz Link Zgłoś
zum.zum.zone Re: Władysław 12.03.13, 23:08 Władysław podoba mi sie bardzo, od wielu lat. Bronisław od niedawna tez. I jeszcze Bolesław. Wszystkie trzy bardziej niz Stanisław. Mam nadzieje, ze powroca. Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Władysław - słowiańskie polskie imię dla syna 12.03.13, 23:23 Dziękuję za miłe słowa o rdzennych polskich imionach słowiańskich Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Władysław - słowiańskie polskie imię dla syn 13.03.13, 01:22 Lubomiro, nie zawłaszczaj tych imion Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Władysław 13.03.13, 18:09 Nie podoba mi sie to imię, dla mnie jest "wujowate" , mam ponad pięćdziesięciletniego wujka Władka i ciotecznego dziadka o tymze imieniu. Moja mama miala przyjaciółkę Władzię. Może za duzo bylo obok mnie tych Wladysławów ? ( Ale wole bardzij niż Włodka, chociaz Włodkow, oprócz Lenina, nie znalam) Odpowiedz Link Zgłoś
polixena Re: Władysław 15.03.13, 09:32 Znajoma zastanawia się nad tym imieniem dla swego syna. Nosił je jej dziadek. Syn miałby dwa imiona: Władysław Jan albo Władysław Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś